Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Hátrányos helyzetű bölönieken segítettek

Bencze Melinda 2016. április 01., 17:00

A Település, ahol jól érzem magam című, Bölön községben zajló projekt záróeseményét tartották csütörtökön, Sepsiszentgyörgyön. A projekt lebonyolító beszámoltak az elmúlt egy éves tevékenységekről.

A Vöröskereszt Kovászna Megyei Szervezete a Pro Nobis Egyesülettel, valamint Bölön község önkormányzatával közösen több, mint 84 ezer euró összértékű programot bonyolított le az elmúlt egy évben, ebből 74 ezer eurót pályázati úton teremtettek elő. A projektben Bölön, valamint a közigazgatásilag a településhez tartozó Bölönpatakon szociálisan hátrányos helyzetben élők életminőségének javítását tűzte ki célul. Mint Papp Adolf, a Vöröskereszt háromszéki elnöke fogalmazott, az elmúlt időszak során Bölön község etnikai szempontból vegyes lakosságú közösségének fejlesztését és tőkéjének növelését egy ezt célzó stratégia kidolgozásával, egy multifunkcionális-szociális központ létrehozásával, felvilágosító kampányokkal, továbbá a helyi civil szervezetek megerősítésével igyekeztek megvalósítani.

A programban érdekelt felek negyven alkalommal találkoztak, több, mint 130 személy részvételével készítették el a közösségfejlesztési tervet, ugyanakkor a multifunkcionális-szociális központ kedvezményezettjei között 90-nél több kiskorú, és ezernél több felnőtt van – sorolta az elmúlt év április elején kezdett munka eredményeit Kernászt Huba projektvezető. Hozzátette, két kampányt is szerveztek Mi felelősek vagyunk címmel, amely során szemétszedést is tartottak. Három, szociálisan hátrányos helyzetben levő személy és család lakásának felújításában is segítettek a program keretén belül, így például egy idős néninek, aki 12 lejes nyugdíjat kap. Elmondta, a pályázatba ugyan nem volt belefoglalva, viszont a költségvetés átcsoportosítását követően sikerült vásárolniuk egy EKG berendezést is.

Sikó Imre, Bölön község polgármestere a projekttel kapcsolatosan elmondta: az elkövetkezendőkben is igyekeznek a programot támogatni, így például áprilistól a multifunkcionális-szociális központban dolgozó egészségügyi közvetítő mellé még egy személyt alkalmaznak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS