Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Hamarosan aszfaltozott úton juthatunk el Székelyderzs községből is Brassó megye határáig

Fülöp-Székely Botond 2020. május 23., 11:54

A 133-as jelzésű megyei út utolsó, az évek során nagyon leromlott szakaszán is zajlanak a felújítási munkálatok, így hamarosan aszfaltozott úton juthatunk el Székelyderzs községből is Brassó megye határáig. A szomszédos megyében pedig hasonló munkálatok kezdődtek az út oda tartozó részén.

Hamarosan aszfaltozott úton juthatunk el Székelyderzs községből is Brassó megye határáig
galéria
Dolgoznak a gépek. Még idén nyáron befejeződik a felújítás Fotó: Erdély Bálint Előd

Saját költségvetését használva, összesen 3,1 millió lejből építteti újjá a 133-as megyei út utolsó, Brassó megye határáig tartó szakaszát Hargita Megye Tanácsa.

Összesen 1,3 kilométeren zajlanak a munkálatok, amelynek részeként újraalapozzák az utat, tizenhat átereszt helyeznek el, betonelemekből építenek egy kisebb hidat, valamint beton, illetve földsáncokat is építenek – sorolta lapunknak Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke. Az útra hat centiméteres alap és négy centiméternyi kopóréteg aszfaltot terítenek le. A munkálat része ugyanakkor a forgalombiztonsági elemek kihelyezése és az útfestés is. A kivitelezőcég képviselője kifejtette,

tavaly kezdtek el dolgozni a helyszínen és annyira jól haladtak, hogy már idén nyáron befejeződik a munka, hiszen hamarosan elkezdhetnek aszfaltozni.

Borboly ugyanakkor arra is kitért, hogy nagyjából egy hete elkezdődött az út Brassó megyéhez tartozó szakaszának újjáépítése is. „Brassó megyében is elkezdtek dolgozni, így hamarosan teljes hosszában használható lesz az út” – fogalmazott.

Fotó: Erdély Bálint Előd

István Adrián, Székelyderzs község polgármestere rámutatott, korábban egy nagyon leromlott, már-már földútnak mondható szakasza volt ez a megyei útnak. Éppen ezért nagyon örül a munkálatnak, hiszen így az Agyagfalva és Székelymuzsna közötti út felújítása után egy újabb részen válik megközelíthetővé a község.

Ennek köszönhetően nem csak a telkek ára emelkedik, de a turizmus is fellendül, várhatóan.

Utóbbi nagyon fontos gazdasági potenciált jelent a helyieknek, hiszen ha többen jönnek el megnézni a székelyderzsi erődtemplomot, akkor a látogatóknak szállást, ellátást és programokat lehet biztosítani. Mindemellett az is lényeges, hogy a lakók könnyebben eljuthatnak Brassóba, illetve Segesvárra is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
4 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat