Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Ha meguntuk a női kistáskánkat, ne dobjuk ki, adományozzuk a rászorulóknak

Antal Erika 2019. szeptember 08., 15:28
HIRDETÉS

Alig van olyan nő, akinek ne lenne legalább egy használaton kívüli, megunt kistáskája. Ezeknek a sajátos újraértékesítésére hívja fel a figyelmet egy marosvásárhelyi ifjúsági szervezet, amely arra kéri a megunt táskák tulajdonosait, hogy vegyenek részt a Nők a nőkért, együtt erősebbek elnevezésű kampányban, és adományozzák azoknak, akik nincs, vagy talán soha nem is volt kistáskájuk. 

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

A kampány a napokban indult és októberig tart. Az ötletgazdák arra biztatnak mindenkit, aki szeretne bekapcsolódni, jó állapotú, tiszta táskájába tegyen tisztálkodó, egészségügyi felszerelést és úgy vigye el a gyűjtőpontok valamelyikére Marosvásárhelyen: a Citadel étterembe, a J’ai Bistrot vagy a Scarlet kávézóba.

Olyasmit tegyenek bele, amiről nőként tudják, hogy a napi higiéniához a legfontosabb: például fogkrémet és fogkefét, szappant, sampont, tisztasági betétet. Valamennyi legyen új, használatlan és bontatlan

– hangsúlyozzák a kezdeményezők. 

A gyűjtést követően, az adományok átadásával egyidejűleg egészségügyi tanácsadást is nyújtanak azoknak a rászoruló nőknek, akik hátrányos körülmények között élnek, és kevésbé tájékozottak, ha egészségügyi problémával küzdenek, vagy ha a környezetükben megbetegszik valaki, illetve csak egyszerűen nem tudják, kihez fordulhatnak, amennyiben kérdésük merül fel bármilyen testi-lelki nehézséggel kapcsolatosan.

HIRDETÉS

Ahogy arról beszámoltunk, az RMDSZ Maros megyei Nőszervezete és Kádár Eszter orvostanhallgató kezdeményezésére a tavasszal Marosvásárhelyen is megszervezték a Nem luxustáska elnevezésű kampányt, amelyet Csép Andrea parlamenti képviselő is felkarolt és a kampány keretében március 14. és április 30. között több mint 600, egészségügyi, higiéniai eszközökkel felszerelt női táskát gyűjtött össze. Csép Andrea elmondta, a kampány lezárta után is érkeztek még adományok, amelyeket átvettek és megőriztek. Most ezeket az ifjúsági szervezetnek adományozzák.

Örülök, hogy más szervezet is hasonló gyűjtést kezdeményezett és az is jó, hogy az adományozás mellett még tanácsadással is foglalkozik

– értékelte a parlamenti képviselő az ötletet. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS