Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Délhegy-kupa mező helyett erdőben

Pethő Melánia 2016. január 15., 14:15

A kedvezőtlen hóviszonyok miatt nem nyílt terepen, hanem az erdőben kialakított nyomvonalakon versenyeznek hétvégén a kutyaszánhúzók a gyergyócsomafalvi futamon.

Mondhatni „megvetette a lábát” Csomafalván az a kezdeményezés, amelyet első ízben 2014 januárjában szervezett meg a helyi születésű, jelenleg a Beszterce-Naszód megyei Óradnán élő Kiss Attila kutyafogathajtó. A sportág versenynaptárában is jegyzett Délhegy-kupa már az első évben nemzetközi szintű volt, magyarországi, bulgáriai résztvevők álltak rajthoz a hazaiak mellett.

Idén a Moldovai Köztársaságból bejelentkezett fogathajtók emelik nemzetközi szintűre a rendezvényt – tudtuk meg a szervezőtől. Kiss Attila elmondta, szerda reggelig még kétséges volt, hogy meg lehet-e rendezni a versenyt, a havazás viszont a szervezők segítségére érkezett. Abból kifolyólag, hogy kevés hó hullt, és az időjárás is enyhe, a versenyt új terepen, az erdő között tartják. Két nyomvonalon, egy 5 és egy 8 kilométer hosszúságú távon indulnak majd a fogatok, a rövidebb nyomvonal 60 méteres, a hosszabbon 160 méteres a szintkülönbség.

A szombat-vasárnapi futamon huszonkilenc hajtó és több mint száz kutya áll rajthoz, hat kategóriában mérettetnek meg. Mindkét napon 11 órától indul a verseny. A rajtpont az Ózon panziónál lesz, ide várják a nézőket is a szervezők. Kivetítőn lehet majd követni a versenyzők haladását, ezt a fogatokra szerelt GPS nyomkövetők teszik lehetővé – tájékoztatott Kiss.

A csomafalviaknak ezúttal is lesz, akinek szurkoljanak, hisz Kiss Attila nemcsak szervezőként, de versenyzőként is ismételten bemutatkozik, illetve a szintén csomafalvi Baróti Nándor is rajthoz áll. Az előző szezonban nemzetközi szinten elért kiemelkedő eredményeik tükrében mind a 14 éves fiú, mind pedig Kiss nagy esélyekkel indul a Délhegy-kupán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS