HIRDETÉS

 

Csíksomlyón is bebizonyosodott, hogy Szent Antalnak sok tisztelője van

Kömény Kamilla 2018. május 24., 20:32

A terveknek megfelelően csütörtök délután fél ötkor érkeztek meg a csíksomlyói kegytemplomhoz a Konventuális Ferences Minorita Rend Szent Józsefről elnevezett moldvai rendtartományának zarándokai, akik Páduai Szent Antal ereklyéivel járják be az országot.

Fotó: Pinti Attila

A zarándokokat és a két ereklyét a csíksomlyói ferences szerzetesek, illetve több száz csíkszéki hívő fogadta, majd kísérte be a kegytemplomba, ahol az egyik ereklyét a főoltár elé, a másikat meg a főoltárra helyezték. Ezt követően a zarándokok köszöntötték a jelenlevőket, ismertetve, hogy

az általuk elhozott két mumifikálódott izomszövet Szent Antal testéből származik.

{A}

Mint fogalmaztak, köztudott, hogy Szent Antalnak sok tisztelője van, de mivel sokan nem tudnak Pádovába utazni, hogy ott fohászkodjanak a szenthez, így a rendtartomány úgy döntött, hogy elviszi a hívekhez ereklyéit. Tehát ezáltal nyílt lehetősége a csíkszéki híveknek is, hogy megtekintsék az ereklyéket, imádkozzanak, illetve a szent közbenjárásával a Jóisten áldását kérjék maguk, illetve családjuk számára.

Fotó: Pinti Attila

Ezt a Szent Antal litánia és a közös ima után a jelenlevők meg is tették, sokan zsebkendőjükkel, emlékképekkel is megérintették az ereklyetartókat, illetve telefonjuk kamerájával is megörökítették a nem mindennapi látványt. Ezen alkalomból este hét órától szentmisét mutattak be, amely után szintén lehetőség volt az ereklyéket megtekinteni, imádkozni, illetve az ereklyetartó alján lévő dobozba személyes kéréseket bedobni.

Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS