Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Csíksomlyón is bebizonyosodott, hogy Szent Antalnak sok tisztelője van

Kömény Kamilla 2018. május 24., 20:32
HIRDETÉS

A terveknek megfelelően csütörtök délután fél ötkor érkeztek meg a csíksomlyói kegytemplomhoz a Konventuális Ferences Minorita Rend Szent Józsefről elnevezett moldvai rendtartományának zarándokai, akik Páduai Szent Antal ereklyéivel járják be az országot.

Fotó: Pinti Attila

A zarándokokat és a két ereklyét a csíksomlyói ferences szerzetesek, illetve több száz csíkszéki hívő fogadta, majd kísérte be a kegytemplomba, ahol az egyik ereklyét a főoltár elé, a másikat meg a főoltárra helyezték. Ezt követően a zarándokok köszöntötték a jelenlevőket, ismertetve, hogy

az általuk elhozott két mumifikálódott izomszövet Szent Antal testéből származik.

HIRDETÉS

Mint fogalmaztak, köztudott, hogy Szent Antalnak sok tisztelője van, de mivel sokan nem tudnak Pádovába utazni, hogy ott fohászkodjanak a szenthez, így a rendtartomány úgy döntött, hogy elviszi a hívekhez ereklyéit. Tehát ezáltal nyílt lehetősége a csíkszéki híveknek is, hogy megtekintsék az ereklyéket, imádkozzanak, illetve a szent közbenjárásával a Jóisten áldását kérjék maguk, illetve családjuk számára.

Fotó: Pinti Attila

Ezt a Szent Antal litánia és a közös ima után a jelenlevők meg is tették, sokan zsebkendőjükkel, emlékképekkel is megérintették az ereklyetartókat, illetve telefonjuk kamerájával is megörökítették a nem mindennapi látványt. Ezen alkalomból este hét órától szentmisét mutattak be, amely után szintén lehetőség volt az ereklyéket megtekinteni, imádkozni, illetve az ereklyetartó alján lévő dobozba személyes kéréseket bedobni.

Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS