Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Az MPP Hargita megyei elnöksége szerint szabálytalanságok történhettek Gálfi Árpád leváltásánál

Széchely István 2019. július 24., 14:07 utolsó módosítás: 2019. július 24., 14:35

Olyan új tagjelöltek is szavazhattak Gálfi Árpádnak a Magyar Polgári Párt (MPP) székelyudvarhelyi szervezete elnöki tisztségéből való leváltásáról július 15-én, akiknek a pártba való belépési kérelmét csak a tisztújítóvá vált közgyűlés után három nappal fogadta el a párt megyei szervezete. Az MPP Hargita megyei szervezetének az elnöksége azt feltételezi, hogy szabálytalanság történt az említett ülésen.

Az MPP Hargita megyei elnöksége szerint szabálytalanságok történhettek Gálfi Árpád leváltásánál
galéria
Rákossy Botond József (balra) és Mezei János (jobbra). Eltérő állásponton van az MPP megyei és országos elnöke a székelyudvarhelyi közgyűlés szabályosságát illetően Fotó: MPP

Közleményben foglalt állást a Magyar Polgári Párt Hargita megyei szervezetének elnöksége, illetve Rákossy Botond József a párt megyei elnöke az MPP székelyudvarhelyi szervezetének a július 15-ei közgyűlésén meghozott döntések ügyében. „A Megyei Szervezet Elnöksége július 18-án tartotta legutóbbi ülését, ahol napirenden szerepelt többek között a Magyar Polgári Pártba belépni kívánó személyek tagfelvételi kérelmének elbírálása is. A Hargita Megyei Szervezet Elnöksége (MSZE) a Magyar Polgári Párt Alapszabályzatának 52. cikkelye és 2019. július 18-án felvett jegyzőkönyv alapján a 2019/5 számú Határozatában fogadta el tizenhat (16) személy belépési kérelmét, ugyanakkor a 2019/6 számú Határozatában jegyzi, hogy a hiánypótlást követően további egy (1) személy belépését fogadja el” – írják az új tagjelöltek felvételéről.

A szerdán keltezett kommüniké további részében a tagfelvételeket megelőző tisztújítás feltételezhető szabálytalanságai ügyében foglal állást az MPP megyei elnöke.

A július 18-i megyei elnökségi ülésen született határozatok alapján kijelentjük, hogy feltételezhetően szabálytalanság történt a Székelyudvarhelyi Szervezet július 15-én megtartott közgyűlésén, mivel az ott megjelent tagok között olyan személyek is megjelenhettek és szavazhattak, akik akkor még nem voltak a párt tagjai.

A feltételezett szabálytalanság kivizsgálása és a pontos nyilvántartás érdekében a Hargita Megyei Szervezet Elnöksége (MSZE) átiratban fordult a Székelyudvarhelyi Szervezet Elnökségéhez (HSZE), amelyben kérte a Helyi Szervezet Határozatát, a Közgyűlés jegyzőkönyvét, valamint az elnökségi tagok aktuális jegyzékét” – áll a közleményben, amelyben arra is kitérnek, hogy az MPP megyei szervezetének az elnöksége rendkívül fontosnak tartja, hogy a Magyar Polgári Párt maradjon mindig az igazság pártján és döntéseit az alapszabályzatban foglaltak alapján hozza meg.

Előzmények

Amint arról írtunk, július 15-én vitákkal tarkított közgyűlésen váltotta le a helyi MPP-tagok egy része Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármestert a párt helyi szervezetének elnöki tisztségéből, helyére pedig Mike Levente, helyi önkormányzati képviselő került.

A közgyűlésen bizalmatlansági indítvánnyal éltek a korábbi tisztségviselő ellen, illetve részben megújult a párt négytagú helyi elnöksége is.

Az ülést Gálfi Árpád vezette, ám elhagyta a termet a tisztújítás előtt, arra hivatkozva, hogy az nem szerepelt a napirendi pontok között, így a közgyűlés hátralévő részét Mezei János, az MPP országos elnöke vezette le. Gálfi törvénytelennek nevezte a leváltását, Mezei viszont érvényesnek nevezte a közgyűlésen meghozott döntést és egyet is értett vele, arra hivatkozva, hogy már

másfél éve feszültség van a polgári párt székelyudvarhelyi tagjai és a polgármester között, ezt a helyzetet pedig normalizálni kell.

A polgári párt országos elnöke lapunknak adott nyilatkozatában arról is beszélt, hogy júniusban bővült az MPP helyi szervezetének tagsága: a megyei szervezet 17 új tag felvételét fogadta el.

{A}

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS