Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Aszfaltozás miatt zárták le az utat Székelymuzsna és Agyagfalva között

Fülöp-Székely Botond 2019. október 11., 16:00

Még két hétig nem lehet közlekedni az Agyagfalva és Székelymuzsna közötti 15-ös jelzésű községi úton, ahol aszfaltozási munkálatok zajlanak a Székelyderzshez tartozó szakaszon. Azt ígérik, idén befejezik az út újjáépítését.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Korábban már kiszélesítették az utat, amelynek az alapját is újjáépítették, elhelyezték az átereszeket, valamint a forgalmi táblákat és a szükséges támfalakat is megépítették, most pedig aszfaltozás zajlik – fejtette ki lapunknak István Adrián székelyderzsi polgármester.

A jobb minőségért

E hét elején le is zárták az utat a forgalom elől, és még a helyi tehéncsordát sem engedik arra terelni, hiszen nem szeretnék, ha megsérülne a frissen leterített aszfalt

– magyarázta a tisztségviselő. Egyelőre az alapréteg leterítésével dolgozik a közbeszerzési eljáráson nyertes vállalat, de hamarosan a kopóréteg leterítése következik. A beütemezett tervek szerint az összesen 4,6 kilométer hosszú útra naponta egy kilométernyi burkolatnak kell kerülnie. Ha az időjárási viszonyok megfelelők maradnak, két héten belül befejeződik az aszfaltozás, és azután már engedik arra közlekedni az autósokat. Addig a Kányád felé vezető 133-as megyei úton járhatnak a gépjárművezetők.

Nagyon jól halad a munka, remélhetőleg a későbbiekben sem lesznek problémák

– fogalmazott István Adrián.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A polgármester információi szerint legtöbb egy hónapon belül befejezik a munkát, így a Bögözhöz tartozó szakaszon már korábban elvégzett építkezéseknek köszönhetően lényegesen könnyebb lesz a muzsnaiak közlekedése; rövidebb időn belül juthatnak el Segesvárra vagy éppen Székelyudvarhelyre.

A polgármester rámutatott, az aszfaltozás befejezése után az útpadkák rendbetételének fog neki a kivitelező, ami két hetet vesz majd igénybe. Ezután következhet a forgalmi jelzések felfestése.

Az útépítő cégnek is érdeke, hogy jól haladjanak, hiszen ha időben végeznek, november 30-áig le tudjuk adni a szükséges dokumentumokat a fejlesztési minisztériumhoz, akkor pedig még idén megkapják a munkájuk ellenértékét

– magyarázta a tisztségviselő.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A székelyderzsi önkormányzat egyébként 1,9 millió lejért pályázott sikeresen az Országos Vidékfejlesztési Programban (PNDL) az út hozzájuk tartozó szakaszának rendbetétele érdekében. A  bürokrácia és a folyton változó törvények miatt újratervezésekre és költségkiegészítésekre is szükség volt, ezért is húzódott el évekig a kivitelezés.

https://media.szekelyhon.ro/pictures/udvarhely/aktualis/2019/03_oktober/02/o_agyagfalva-muzsna-utszsakasz-ebe-7.jpg
Most még az aszfaltozás zajlik, de egy hónap múlva teljesen elkészül az útszakasz Fotó: Erdély Bálint Előd
https://media.szekelyhon.ro/pictures/udvarhely/aktualis/2019/03_oktober/02/o_agyagfalva-muzsna-utszsakasz-ebe-2.jpg
Fotó: Erdély Bálint Előd
https://media.szekelyhon.ro/pictures/udvarhely/aktualis/2019/03_oktober/02/o_agyagfalva-muzsna-utszsakasz-ebe-1.jpg
Fotó: Erdély Bálint Előd
https://media.szekelyhon.ro/pictures/udvarhely/aktualis/2019/03_oktober/02/o_agyagfalva-muzsna-utszsakasz-ebe-5.jpg
Fotó: Erdély Bálint Előd
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat