Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Ártatlannak vallotta magát a kihallgatáson Csíkszentmárton alpolgármestere

Iszlai Katalin 2019. május 23., 22:27 utolsó módosítás: 2019. május 24., 09:29
HIRDETÉS

Két férfi ütlegelésével, két mobiltelefon eltulajdonításával, illetve további egy készülék megrongálásával gyanúsítják Csíkszentmárton alpolgármesterét az úzvölgyi konfliktus ügyében – nyilatkozta megkeresésünkre Sükös József. A csíkszentmártoni alpolgármester védőügyvédje elmondta, hogy a csütörtök reggeli házkutatás során éppen a mobiltelefonokat keresték az alpolgármester otthonában és önkormányzati irodájában.

Kihallgatták Csíkszentmárton polgármesterét az úzvölgyi atrocitás ügyében. Ártatlannak vallotta magát Fotó: Pinti Attila

Mint a védőügyvédtől megtudtuk, az úzvölgyi katonatemetőbe múlt héten két másik társával ellátogató George Simion tett feljelentést az alpolgármester és további személyek ellen a felsoroltak miatt. Az ügyvéd hangsúlyozta:

a kihallgatáson László Antal ártatlannak vallotta magát, állítása szerint semmilyen testi kontaktusba nem került a helyszínre érkező három férfival.

Sőt, hivatalos személyként megpróbálta elejét venni bármilyen konfliktusnak.

A mobiltelefonokkal kapcsolatosan az alpolgármester álláspontja szerint az történt, hogy amikor az összetűzéskor George Simion elszaladt, megkérték a másik két társát, hogy hívják vissza, beszéljék meg a kialakult helyzetet. Erre az egyik férfi azt állította, hogy nem tudják felhívni, mert lemerült a telefonja, ekkor kapta ki valaki a kezéből a készüléket, hogy megnézzék, valóban így van-e, de még a helyszínen vissza is adták.

HIRDETÉS

Sükös azt is elmondta, hogy a Bákó megyei nyomozó, aki a kihallgatást vezette, nagyon felkészült és teljesen pártatlan volt, mindenféle rosszindulat nélkül kezelte az esetet. Felmerült azonban a kihallgatáson az ügy azon vetülete is, hogy

a nyomozók szerint területileg az ő hatáskörükbe tartozik az eset.

A csíkszeredai ügyvéd ellenkezett ezzel, azzal érvelve, hogy Úzvölgye valójában Csíkszentmártonhoz tartozik, erre rögtön felmutatták a Bákó Megyei Kataszteri Hivatal frissen, kifejezetten az ő kérésükre kiadott átiratát, amelyben igazolják, hogy a katonatemető Bákó megye területén fekszik.

A további lépésekkel kapcsolatosan az ügyvéd elmondta, hogy folytatódik a kivizsgálás, legjobb esetben pedig a választások után ellaposodik az ügy és ejtik az ügyet az alpolgármester és a többi gyanúsított ellen.

A legrosszabb forgatókönyv szerint azonban az is megtörténhet, hogy elítélik őket.

A három feltételezett bűncselekmény halmozottan elegendő ahhoz, hogy három év letöltendő börtönbüntetésre ítéljék őket, amit már nem lehet felfüggeszteni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS