ANT BAR, a művészeti hangyaboly Pr-cikk

ANT BAR, a művészeti hangyaboly

Fotó: ANT BAR

Egy termékdizájner (Burján Zsolt), egy színész (Orbán Levente) és egy veteránautó-restaurátor (Bokor Aladár) gondolt egyet, és a csíkszeredai Magtár épületében létrehozott egy olyan közösségi teret, amely egyedülállóan képes összefogni mindent, ami művészet: legyen az zene, színház, festészet, szobrászat vagy kézművesség, az ANT-ban mindent megtalálsz. Burján Zsoltot kérdeztük a nem hétköznapi kezdeményezésről.

Támogatói tartalom

2023. augusztus 15., 11:162023. augusztus 15., 11:16

2023. augusztus 15., 11:172023. augusztus 15., 11:17

– ANT BAR mint Autonóm Neokonstruktivista Törekvés. Nem hétköznapi elnevezést tudhat magának ez a szerelemprojekt. Mesélj erről a különleges névadásról.

– Gyakorlatilag az ANT-ot barátaimmal, Orbán Leventével és Bokor Aladárral közösen hobbiból, kedvtelésből indítottuk el. Bár időközben Levente a családalapításra szeretne fókuszálni, és emiatt visszalépett a mindennapi pörgésből, mégis az eddig felépített álom létrejöttében nagy szerepe volt. Mindhárman azt éreztük, hogy

szeretnénk megteremteni egy közösségi teret.

Egyrészt nekünk is szükségünk volt erre, másrészt azt tapasztaltuk, hogy a világjárvány magával hozta az elszigetelődést, a kapcsolódások hiányát. A névválasztásunk is tükrözi azt a szemléletet, amely szerint a közösségeknek építő erejük van. A mozaikszó, az ant angolul hangyát jelent, és gyakorlatilag a mi csapatunk is a szorgalmának, munkabírásának köszönheti ennek az álomnak a létrejöttét. Gyakorlatilag

egy olyan teret szerettünk volna létrehozni, amely találkozási pontot biztosít a különböző művészeti irányzatoknak, és teret enged az önkifejezésre is.

A neokonstruktivista irányzat is egy művészeti mozgalom igazából, és mi is előszeretettel alkalmazzuk magunkra a törekvés kifejezést, mert azt valljuk, hogy soha sincs megállás, mindig van hová fejlődni.

Galéria

Fotó: ANT BAR

– Ha már a közösség erejéről beszélünk, akkor meg kell említenünk, hogy nem hétköznapi üzleti modell szerint működtetitek vállalkozásotokat. Miben vagytok ti másak?

– Ha nem lenne ennyi lelkes, önkéntes fiatal Csíkszeredában, akkor mi nem tartanánk ott, ahol. Kezdve a helyszín kialakításától, a különböző szolgáltatások bevezetéséig, egészen a programok megszervezésééig mindig mellénk kerültek azok az emberek, akik szívvel-lélekkel hozzáadták legjobb tudásukat a különböző projektekhez. Például a mintegy kétszázötven négyzetméteres tér kialakítását is kalákamunkában végeztük el, így mindenki, aki hozzájárult ehhez, kicsit magáénak érezheti a teret. A programok ideje alatt működik a bár részünk, amelyet például egy lelkes – egyébként grafikusi végzettségű – csapattagunk önállóan menedzsel, mellészegült egy Udvarhelyről ideköltözött fiatal barátunk, és mivel korábban már dolgozott vendéglátói egységben, ezért a tudásával gazdagít bennünket, mi pedig nyitottak vagyunk arra, hogy új dolgokat tanulhassunk.

Galéria

Fotó: ANT BAR

Számunkra nagyon fontos, hogy a fiatalabb generációkat arra bíztassunk,

itthon is lehet boldogulni, és itthon is számtalan lehetőség várja őket, hogy megvalósítsák az álmaikat.

Éppen ezért például szeretettel várjuk fiatal zenekarok jelentkezését is, akik szeretnének fellépni közönség előtt, de nincs meg az anyagi keretük a megfelelő felszereléshez, bérleti díjhoz stb. Mindenben igyekszünk a fiatal tehetségek segítségére lenni, hogy azt érezzék, az ANT-hoz mindig lehet fordulni. A zenei produkciókon kívül természetesen más kollaborációkra is nyitottak vagyunk, mint színházi előadások, különböző kiállítások, workshopok, tehát

ha bárkinek szüksége van egy helyre, ahol semmi sem szab határt az önkifejezésnek, akkor bátran keressen bennünket.

Most például a 4S Street zenekarnak készítünk egy videoklipet a legújabb dalukhoz, a csapat nagy része mind az ANT-hoz vagy a baráti köreinkhez köthető. Ilyenkor érzem az igazi eredeményét a projektnek, mert amit együtt megtanultunk, azt bármilyen kreatív munkafolyamatban tudjuk hasznosítani.

Galéria

Fotó: ANT BAR

– Milyen típusú rendezvények a közkedveltek az ANT BAR-ban?

– Mivel mi egy romkocsmát működtetünk, ezért valahol ez a hangulat adja a művészeti irányzatok sokszínűségét is, amelyek különböző koprodukciók révén mutatkoznak meg nálunk. A programok tekintetében a felső-közép kategóriát céloztuk meg, mert valahol nevelői szándékunk is van:

megmutatni a lehető legszélesebb művészeti palettát az érdeklődők számára.

Szerencsére azt tapasztaljuk, hogy vendégeink egyre nyitottabbak, és örömmel fogadják a nem kommersz zenekarokat, művészeket is. Működésünk során volt már bábszínházi előadás, elektronikus zenei estek, de természetesen az akusztikus zenétől sem zárkózunk el.

Állandó kiállításokkal és minden hónapban legalább egy dzsesszkoncertre várjuk az érdeklődőket.

Dolgoztunk már együtt a Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivállal, a Csíki Játékszínnel, a NyárON Szeredával, a Cloud fesztivállal, de még a Csíkszeredai Városnapokkal is. Szeretnénk, ha a csíkszeredai – és nem csak – közösség minél inkább feltérképezhetné azt a sokszínűséget, amelyet magunkénak tudhatunk.

Galéria

Fotó: ANT BAR

– A jövőben milyen eseményekre, tevékenységekre hívjátok az érdeklődőket?

– Terveink között szerepel egy közösségi műhely megnyitása, amelyre – bízunk benne – már az ősz folyamán sor kerülhet. Ez a műhely azt a célt szolgálná, hogy összefogja a kézműves közösséget. Azt tapasztaljuk, hogy sokak számára problémát jelent, hogy megfelelő helységet találjanak arra, hogy kreatív energiáikat megélhessék, elkészíthessék azokat a termékeket, amelyeket megálmodtak. Így egy műhely segítségével teret szeretnénk adni azok számára, akik kreatív módokon kívánják megvalósítani magukat. Továbbá

arra is lehetőséget szeretnénk biztosítani, hogy különböző szakemberek és gépek bevonásával az érdeklődők beletanulhassanak a barkácsolásba.

Látjuk, tapasztaljuk, hogy a tömbházban élő emberek számára nehézséget okoz például különböző bútorok megjavítása, így nálunk az ÚJ helyszínen szívesen segítünk abban, hogy hétköznapi tárgyaiknak új életet adhassanak. A kétkezi munka szépsége, a mesterségekbe való bepillantás egy újfajta szemléletet építhet be vendégeink életébe.

Ebben a műhelyen lehetőség lesz akár festmények, szobrok elkészítésére is, sőt a 3D-nyomtatás művészetét is megtanulhatják az érdeklődők.

Ez egyébként megint egy koprodukció egy közeli barátunkkal, aki egy terveimhez tökéletesen illeszkedő kis műhelyt működtet, a MEGOLDOM PONT név alatt futó kisvállalkozás keretein belül. A két projektet összevonva egy olyan kézműves inkubátorházat tudunk létrehozni, ahol mindenki megvalósíthatja a legújabb kreatív elképzeléseit, szakszerű segítség mellett, technikai korlátok nélkül.

Galéria

Fotó: ANT BAR

A zenei programokról, közelgő bulikról, koncertekről, színházi előadásokról érdemes tájékozódni közösségi média felületeinken, Facebookon és Instagramon is ANT néven megtalálhatók vagyunk. Bízunk benne, hogy az idei őszi szezonban még több „kis hangyát” köszönthetünk majd köreinkben.

(X – Fizetett hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2023. augusztus 15., kedd

Babba Máriától Nagyboldogasszonyig

Közel ezer éve annak, hogy Szent István királyunk a Napbaöltözött Asszony, a Mennyek Királynője (Regina Caeli) oltalmába helyezte országát. Mária mennybemenetelét, illetve a Szent István-i felajánlást ünnepeljük augusztus 15-én.

Babba Máriától Nagyboldogasszonyig
Babba Máriától Nagyboldogasszonyig
2023. augusztus 15., kedd

Babba Máriától Nagyboldogasszonyig

2023. augusztus 15., kedd

Ilyen volt a székelyudvarhelyi csarnoktűz

Hatalmas lángok és füstoszlop csapott fel hétfőn este Székelyudvarhely iparnegyedében, az egyik, műanyagot gyártó cég székhelyén. A lángokat nem sokkal éjfél előtt sikerült megfékezni. A Hargita megyei tűzoltóság fotóin mutatjuk a tűzesetet.

Ilyen volt a székelyudvarhelyi csarnoktűz
2023. augusztus 14., hétfő

Lángok csaptak fel, hatalmas füstoszlop egy székelyudvarhelyi üzemcsarnoknál

Robbanás rázta meg a várost, és tűz ütött ki egy székelyudvarhelyi üzemcsarnokban hétfőn, késő este. A lángok mintegy 200 négyzetméteren terjedtek szét a Hargita megyei tűzoltóság tájékoztatása szerint.

Lángok csaptak fel, hatalmas füstoszlop egy székelyudvarhelyi üzemcsarnoknál
2023. augusztus 14., hétfő

Két autó ütközött, egy utas megsérült

Egy személyt kórházba kellett szállítani, miután két autó balesetezett Maros megyében. A járművekben összesen hatan utaztak, a többiek nem sérültek meg az ütközésben.

Két autó ütközött, egy utas megsérült
Két autó ütközött, egy utas megsérült
2023. augusztus 14., hétfő

Két autó ütközött, egy utas megsérült

2023. augusztus 14., hétfő

Bőségesen meghálálják idén a növényvédelmet a gyümölcsfák

Az elmúlt évek egyik legjobb termését hozzák idén a gyümölcsfák, ha gazdáik időt szántak a növényvédelmi teendőkre. A csapadékban gazdag nyári időjárás nem csak a fáknak, hanem a kártevőknek is kedvezett. A szilvatermés viszont gyengének ígérkezik.

Bőségesen meghálálják idén a növényvédelmet a gyümölcsfák
2023. augusztus 14., hétfő

Zágonban nagyon értékelik a vizet – amikor van

A háromszéki nagyközségben évek óta nem zökkenőmentes a vízszolgáltatás, ezért nemrég szerződést bontottak az eddigi szolgáltatóval. Nem látván más megoldást a gondok megszüntetésére, a zágoni önkormányzat kénytelen új kutakat fúratni.

Zágonban nagyon értékelik a vizet – amikor van
2023. augusztus 14., hétfő

Újra üzemel a gyergyószentmiklósi uszoda és a jégpálya

Vége a nyári szünetnek, ismét élettel telik meg a gyergyószentmiklósi uszoda és a jégpálya. Augusztus 14-től várják az úszni vágyókat, illetve a jégkorongcsapatokat. Közkorcsolyaprogramra majd szeptembertől lehet számítani.

Újra üzemel a gyergyószentmiklósi uszoda és a jégpálya
2023. augusztus 14., hétfő

Betörés közben kapták el a fiatalt

Mintegy 300 lejt tulajdonított el, majd újból lopni készült egy 14 éves fiatal. Miközben egy marosvásárhelyi ingatlanba próbált behatolni, a rendőrség „akció” közben kapta el.

Betörés közben kapták el a fiatalt
Betörés közben kapták el a fiatalt
2023. augusztus 14., hétfő

Betörés közben kapták el a fiatalt

2023. augusztus 14., hétfő

Tizenkét sofőr maradt jogosítvány nélkül, a többiek bírságot kaptak

Jogosítványokat vontak be és több mint 60 ezer lejre bírságoltak a hétvégén Kovászna megyében tartott rendőrségi ellenőrző akcióban.

Tizenkét sofőr maradt jogosítvány nélkül, a többiek bírságot kaptak
2023. augusztus 14., hétfő

Jogosítvány nélküli, ittas és drogos vezetésért is bírságoltak

Mintegy tíz gépjárművezetői engedélyt, és tizenegy forgalmi engedélyt függesztettek fel a Maros megyei rendőrség legutóbbi ellenőrzési akciója során, ugyanakkor 86 ezer lej értékben szabtak ki bírságokat különböző közúti és egyéb kihágásokért.

Jogosítvány nélküli, ittas és drogos vezetésért is bírságoltak
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM