Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

A visszajelzések igazolják az EMI-tábor létjogosultságát

Gergely Imre 2019. augusztus 12., 21:05
HIRDETÉS

Több év után idén először nem verte el az eső az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesületének nyári táborát, a vasárnap zárult ötnapos fesztivál szinte teljes ideje alatt jó idő volt – vezette fel rövid értékelőjét Sorbán Örs, a tábor főszervezője.

Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke (középen) az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) nyári táborában Fotó: emi-tabor.hu

Ez a táborozók létszámára is jó hatással volt,

többen vettek részt idén az eseményen, mint egy éve.

Értékelőjében az EMI vezetője hozzátette, számukra az is pozitívum, hogy nem csak a koncertekre voltak kíváncsiak, hanem az előadósátrakban zajlott beszélgetéseken, előadásokon is szép számban vettek részt. Ez és az előadók visszajelzései is indokolják, hogy jövőre is megszervezzék Gyergyószentmiklóstól 4 kilométerre, a Forest kempingben a tábort.

Fotó: emi-tabor.hu

Anyagi nehézségeink miatt többször is felvetődött az évek során, hogy le kell mondanunk az EMI-táborról, de valami mindig arra késztetett, hogy folytassuk. Még nem zártuk le az elszámolásokat mindenkivel, de úgy látszik, hogy idén jól zárunk. Ez is okot ad arra, hogy ki merem jelenteni: jövőre ugyanitt, sor kerül a 16. rendezvényre is

– mondta Sorbán. Hozzátette, örül, hogy a rendezvényre minden évben számos rangos előadók fogadják el a meghívásukat. Idén ezek közül Kövér László, az Országgyűlés elnöke előadása emelkedik ki. Sajnálja ugyanakkor, hogy

a meghívás ellenére az RMDSZ tisztségviselői távol maradtak a tábortól,

de reméli, hogy az RMDSZ is csatlakozni fog az EMI, az MPP és az EMNP által kezdeményezett nemzeti kerekasztalhoz.

Fel kell ismerni, hogy újabb és újabb fiatal generációk jelennek itt meg minden évben, és az ő igényeikhez is kell alkalmazkodni, amikor a jövő évi tábor programjának összeállítása történik, ideértve azt is például, hogy milyen zenekarokat hívnak meg – fűzte hozzá a főszervező.

HIRDETÉS

Kövér László: mentalitásváltásra is szükség van

A demográfiai helyzet javításához mentalitásváltásra is szükség van, erről beszélt Kövér László, az Országgyűlés elnöke Gyergyószentmiklóson a hétvégén az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület nyári táborában szervezett pódiumbeszélgetésen. Elmondta: Magyarország élen jár Európában abban, hogy a GDP-je közel öt százalékát fordítja a népesedéspolitikára, de a kormány családpolitikája csak azt célozza, hogy elhárítsa a gyermekvállalás fizikai és anyagi akadályait a fiatalok útjából. Hozzátette: a munka neheze azonban csak ez után jön, mert a kedvezőtlen demográfiai folyamatok megfordításához mentalitásváltásra is szükség van.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS