A kultúrafogyasztás is többe kerül jövőtől Maros megyében

A kultúrafogyasztás is többe kerül jövőtől Maros megyében

A növekvő költségek miatt volt szükség a drágításra. A kulturális intézményekben emelkednek a jegyárak 

Fotó: Haáz Vince

Többe kerül január elsejétől a kultúrafogyasztás Maros megyében, a megyei tanács alárendeltségébe tartozó kulturális intézmények mindegyikében emelkednek a jegyárak. Jó hír azonban, hogy néhol diverzifikálták a jegyeket, vagyis az egyszerű felnőtt-gyerek belépők mellett családi, csoportos jegyekre vagy bérletvásárlásra is van lehetőség.

Szász Cs. Emese

2022. július 31., 10:242022. július 31., 10:24

A júliusi tanácsülésen fogadta el a képviselő-testület a Maros Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó kulturális intézmények azon kérését, hogy

emeljék meg az egyes előadásokra, kiállításokra szóló belépőjegyek árát.

A módosított árak az új évadban, illetve 2023. január 1-től lépnek életbe. Az önkormányzat így jóváhagyta a Maros Megyei Múzeum, a Maros Művészegyüttes, az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház, a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia előadásaira szóló belépők árának emelését, a Hagyományos Kultúra és Művészeti Oktatás Központja által szervezett képzések, illetve a Látó Szépirodalmi folyóirat drágítását is.

A Maros Megyei Tanács elnöke, Péter Ferenc a Székelyhonnak elmondta, hogy az infláció és a magas energiaárak miatt volt szükség az áremelésekre. „

Társulataink turnézással öregbítik megyénk hírnevét, teltházas előadásokkal szórakoztatják az érdeklődőket, és mindezt a jelenlegi áremelkedések mellett nagyon nehéz lenne folytatni. Ezért is döntöttünk amellett, hogy az új évadtól megemeljük a belépőjegyek árait, amelyek, valljuk be, nagyon alacsonyak voltak ahhoz képest, hogy mennyi munka van a kulturális események, előadások előkészítése mögött. Természetesen ettől a növekedéstől nem kell megijedni, ugyanis minimális az árkiigazítás, mondhatni egy limonádé értéke

– jelentette ki Péter Ferenc.

Családi és csoportos jegyek

Árváltozások történnek a Maros Megyei Múzeum részlegeinél is, egyrészt az áremelések követik az inflációt, másrészt Ötvös Koppány Bulcsú múzeumigazgató szerint

az utóbbi időben több minőségi fejlesztés is történt a múzeumban, tárlatok, de felszereltség szintjén is, ami szintén indokolja az áremelést.

„Ugyanakkor nekünk minden évben ki kell termelni az önrészt a költségeinkhez. A múzeumnak két forrásból van saját bevétele, egyrészt a látogatók jegyáraiból, másrészt a régészeti ásatásokból. Utóbbi elég kiszámíthatatlan, mert nem tőlünk függ,

van év, amikor bejön kétmillió lej, és van, hogy csak hatezer, mert vagy van ásatás, vagy nincs.

Ami tőlünk függ és valamennyire kalkulálható, az a jegyeladás, ott van nagyjából egy tendencia: a világjárvány előtt évi 50 ezer látogatója volt a Maros Megyei Múzeum különböző részlegeinek összesen, a 2020-as Covid-évben hatezer, tavaly már ismét növekedtünk 24 ezerre. Szeretnénk újra visszatornázni a látogatók számát 50 ezer fölé” – magyarázta a Székelyhonnak Ötvös Koppány Bulcsú. Hozzátette, a jegyek tekintetében január elsejétől lesz változás.

A teljes árú belépő, amelyet a természettudományi, az etnográfiai és a várbeli régészeti múzeumban alkalmaztak, eddig 12 lejbe került, ezentúl 15 lesz. A nyugdíjas belépő is drágul egy lejjel, 7-re, a gyerek nem változik, továbbra is 3 lej.

A közigazgatási palota és a torony meglátogatásáért eddig 8 lejt kellett fizetni, ezentúl 10 lej lesz, a mikházi régészeti park belépője 4 lej helyett 5 lejt kóstál.

Diverzifikálták a jegyeket

Más kategóriába esik a kultúrpalota, amelybe egy belépő megváltásával meg lehet tekinteni a palotán kívül a Tükörtermet, a Magyar- és a Román Művészeti Galériát, a Vasliu Galériát, a Bernády és Dandea emlékszobákat is.

A Kultúrpalotát eddig 16 lejes belépővel lehetett látogatni, ezentúl 25 lej lesz, drágul itt a gyerekjegy és a nyugdíjas belépő is: előbbi 4-től 6-ra, utóbbi 8-ról 12 lejre.

„Újdonság még, hogy míg eddig csak felnőtt, gyerek és nyugdíjas jegyekkel dolgoztunk, most diverzifikáltuk a jegyeket külföldi múzeumok példájára is. Lehet például családi belépőt, bérletet vagy csoportos jegyet is váltani, nyilván így jelentős összeget lehet megspórolni” – mutatott rá a múzeumigazgató. Például

családi jegyet lehet váltani 40 lejért, 200-ért csoportos belépő jár idegenvezetővel.

Ötvös Koppány Bulcsú elmondta, a drágítás is a modernizációs folyamat része, amellett persze, hogy a folyton dráguló energiaárak is indokolják, hiszen

míg tavaly 600 ezer lej volt az összmúzeumi gáz és villanyszámla egy évre, idén 1 millió 500 ezerre számítanak.

„A modernizációhoz tartozik, hogy már online is lehet jegyet venni, hogy diverzifikáltuk a belépőket, szeretnénk elindítani nemsokára a kártyás fizetés lehetőségét is, ugyanakkor egy múzeumshopot is tervezünk.

A kiállításaink is egyre színvonalasabbak, ugyanakkor ez azt jelenti, hogy többe is kerülnek, valamint több modern múzeumpedagógiára alkalmas termet is felszereltünk

– sorolta a múzeumigazgató.

Más az ár falun, más városon

A Maros Művészegyüttes igazgatója, Barabási Attila elmondta, hogy az elmúlt hat évben nem volt jelentős változás a jegyárak tekintetében náluk, annyi történt, hogy

bevezettek a standard jegyek mellett egy bemutatókra vagy különleges előadásokra vonatkozó magasabb árkategóriás jegyet.

Az idén azonban több körülmény is arra kényszerítette őket, hogy kérjék a drágítást, többek között – mivel szállítást is vállalnak – az autóbuszbérlés kilométerenkénti árán kellett mindenképpen emelni, miután az üzemanyagárak rohamos emelkedését tapasztalták.

Míg eddig a diákcsoportok számára 4,5 lej/kilométer áron adták bérbe az autóbuszt, most ez 6,50 lejbe fog kerülni. Hasonlóképpen emelték a művészeti csoportok és más kategóriák számára is a buszbérlést, előbbieknek 7, utóbbiaknak 7,5 lejbe kerül majd kilométere.

A jegyárak is változnak a Maros Művészegyüttesnél. Barabási Attila elmondta, eleve több árkategóriával dolgoznak, ugyanis kevesebbe kerül a vidéki környezetben való fellépésük, mint a városi.

Falun eddig 12 lej volt a felnőtt jegy, ezentúl 20 lej lesz, ami 67 százalékos áremelkedést jelent.

A nyugdíjas jegy az eddig 6 lej helyett 10 lejbe kerül majd, a diákok pedig 3 lej helyett 5-öt kell fizessenek. Városi környezetben 16-ról 25 lejre nő a belépő, nyugdíjasok számára 8 lejről 12-re, a diákok 4 lej helyett 6 lejt kell fizessenek.

A bemutatójegyek is többe kerülnek majd, 20 lej helyett 30 lejt kell kifizetni értük, ugyanez nyugdíjasoknak 15, gyerekeknek 7 lej lesz.

De a terembérlés is 600 lej helyett 800 lejbe kerül majd egy órára.

Az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínházban is változnak a belépők, a gyerek előadásokra 9 lej helyett 10 lej lesz a gyerek belépő, 36 lej helyett 40 a felnőttek jegye. A három előadás megnézésére jogosító bérlet 24 lej helyett 30 lejt kóstál majd.

szóljon hozzá!

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2022. július 30., szombat

Lelassult a forgalom Korondon

Lassult a forgalom a korondi mellékutcákban, hiszen mostanra negyvenhat fekvőrendőrt helyezett el ott a lakók kérésére a helyi önkormányzat.

Lelassult a forgalom Korondon
Lelassult a forgalom Korondon
2022. július 30., szombat

Lelassult a forgalom Korondon

2022. július 30., szombat

Édesség és ínyencség – elkezdődött az V. Felsősófalvi Palacsinta Fesztivál

Kitűnő hangulatban vette kezdetét az V. Palacsinta Fesztivál szombaton Felsősófalván. A palacsintasütő versenyzők adományt is gyűjtenek, a becsületkasszákban gyűlt összeget jótékony célokra fordítják a nevező csapatok. 

Édesség és ínyencség – elkezdődött az V. Felsősófalvi Palacsinta Fesztivál
2022. július 30., szombat

Már dőlnek a fák a viharos időjárás miatt Hargita megyében

Két helyszínen is fák dőltek az úttestre szombat délután Hargita megyében.

Már dőlnek a fák a viharos időjárás miatt Hargita megyében
2022. július 30., szombat

A szolidaritás jelképe: felavatták a törökverő hadvezér szobrát

Nem az ember nemzetisége, hanem a tettei fontosak, és Hunyadi János a kereszténységet megőrző hős volt, így szobra össze kell kösse a magyar és román nemzetet – mondta szombaton Marosvásárhelyen Magyarország volt külügyminisztere, Martonyi János.

A szolidaritás jelképe: felavatták a törökverő hadvezér szobrát
2022. július 30., szombat

Nemzetközi régészcsoport keres római kori leleteket Mikházán

Több mint negyvenen vesznek részt a régészeti ásatásokon Mikházán, ahol a katonai tábor és fürdő épületét kutatják négy héten keresztül, miközben készülnek az augusztus 6-án tartandó Mikházi Római Fesztiválra is.

Nemzetközi régészcsoport keres római kori leleteket Mikházán
2022. július 30., szombat

Gyerekeknek és felnőtteknek szánt játszótér, szabadidős övezet készül Csíkszeredában

Heteken belül elkezdődik Csíkszereda legnagyobb, legkorszerűbb és legsokoldalúbb játszóterének építése, amely nem kifejezetten a gyerekek számára létesül.

Gyerekeknek és felnőtteknek szánt játszótér, szabadidős övezet készül Csíkszeredában
2022. július 30., szombat

Vészhelyzeti üzenetben figyelmeztetnek a közeledő viharra

Másodfokú – narancssárga jelzésű – viharriasztásra figyelmeztet a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

Vészhelyzeti üzenetben figyelmeztetnek a közeledő viharra
2022. július 30., szombat

Teherautóval ütköztek, nem élték túl

Két súlyos, halállal végződő közúti baleset is történt Maros megyében pénteken késő este és szombatra virradóan, mindkét esetben teherautóval ütközött az áldozatok járműve.

Teherautóval ütköztek, nem élték túl
Teherautóval ütköztek, nem élték túl
2022. július 30., szombat

Teherautóval ütköztek, nem élték túl

2022. július 30., szombat

Részben zárolták a marosvásárhelyi városháza egyik számláját

Százötvenezer lejt zároltak a marosvásárhelyi városháza egyik számláján, de ez, mint Portik Vilmos alpolgármester a Székelyhonnak elmondta, semmiféle fennakadást nem okoz a működésben.

Részben zárolták a marosvásárhelyi városháza egyik számláját
2022. július 30., szombat

Göröngyös úton: 8200 lejbe és 26 órába került a hazautazás Londonból Lövétére

Nem hétköznapi annak a Londonban élő lövétei nőnek az esete, akinek a betervezett néhány órás repülőút helyett végül több mint egy napjába telt a hazatérés, az eredeti ár sokszorosáért.

Göröngyös úton: 8200 lejbe és 26 órába került a hazautazás Londonból Lövétére
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM