HIRDETÉS

Szükség van az Olt-híd megnyitására

Kovács Attila 2016. november 22., 13:34

A tél beállta előtt várhatóan megnyitják a közúti forgalom előtt a csicsói Olt-hidat – tájékoztatott a Hargita megyei önkormányzat sajtószolgálata.

Fotó: Gecse Noémi

A szakértői vizsgálat szerint az építő rendbe hozta a gyalogoskorlátot és a forgalmi biztonsági korlátot, a járdaszegélyt, az esővízlefolyót, valamint a tágulási rés szigetelését. A híd Csiba felőli felhajtóját helyre kell állítani, a Csicsó felőli oldalon pedig a betonelemeket kell visszahelyezni, amelyek közül kettőt újra kellett önteni. Új műszaki ellenőr szerződtetésére is szükség van, mivel a korábbi ezt a feladatot már nem vállalta.

„A megyei tanács jogászai szerint a felügyeletet ellátó Konzol Kft.-nek nincs jogalapja a szerződésbontásra, hiszen a megbízó eleget tett szerződésben vállalt kötelezettségeinek” – írja a közlemény. Aszfaltréteg is kell a híd felületére, hogy tengelysúly- és sebességkorlátozással ideiglenesen megnyissák azt a forgalom előtt, ha az időjárás az aszfaltozást nem teszi lehetővé, akkor töltésnek használt anyagot terítenek el. Mint a múlt héten beszámoltunk, az épülő híd egyelőre nem használható, a mellette levő póthíd pedig megrongálódott, így kockázatossá vált az átkelés.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS