Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Üzemanyaggal öntötte le magát a marosvásárhelyi szociális szálló egykori lakója

Simon Virág 2019. augusztus 09., 14:40 utolsó módosítás: 2019. augusztus 09., 15:17
HIRDETÉS

Egy fiatalember üzemanyaggal öntötte le magát pénteken délelőtt, majd azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát, ha a munkások nekifognak a marosvásárhelyi szociális szálló felújításnak. Egy nő pedig az ablakba állva azt kiabálta, hogy kiugrik, ha „nem hagyják békén őket”.

A helyi rendőrség folyamatosan felügyeli a menhely környékét Fotó: Haáz Vince

Forró a hangulat a marosvásárhelyi szociális szállóban és környékén, ahol pénteken kellett volna megkezdjék a felújítási munkálatokat. Mint beszámoltunk róla,

a szociális intézményben még mindig legalább százan laknak, akik nem hajlandóak elhagyni az épületet a felújítás idejére.

Azt állítják, hogy az intézményt ügykezelő marosvásárhelyi városháza nem ajánlott fel nekik más lakhatási lehetőséget. A városvezetés a családosoknak bentlakásban és alapítványoknál ajánlott szállást, a fogyatékosokat és időseket saját intézményeiben helyezte el. Az egyedülállók viszont maguk kell boldoguljanak.

HIRDETÉS

Péntek délelőtt a munkások megjelenésekor majdnem elszabadultak az indulatok az otthon környékén, megjelentek a helyi rendőrök és csendőrök, továbbá egy mentőautó is a helyszínre érkezett. Egy elkeseredett férfi leöntötte magát üzemanyaggal, a folyadék azonban a szemébe került. Mint kiderült, őt

már korábban kitették a szociális szállóból, most azért öntötte le magát benzinnel, hogy felhívja a figyelmet a többiek helyzetére.

A csendőrök körbevették, de a férfi alapvetően békés volt. A többiek a rendőröket és Székely István menhelyigazgatót szidták. Végül a mentő elszállította az öngyilkossággal fenyegetőzőt, hogy kimossák a szeméből az üzemanyagot.

A bentlakók hangadója, Bogdan Oltean elmondta,

egy asszony az ablakban állva azt kiabálta, hogy kiugrik, ha a munkások nem mennek el.

A hangulat továbbra is forrong. A munkások távoztak, nem állították fel az állványokat. Sergiu Papuc alpolgármester a helyszínen próbálta csillapítani a kedélyeket, kevés sikerrel. Felsorolta, hogy a családosok hova költözhetnek, de ők, arra hivatkozva, hogy a bentlakásokban csak iskolakezdésig lehet maradni és nem lehet főzni, nem akarnak elmenni. Végül Papuc dolgavégezetlenül távozott az otthontól.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS