Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Mondavadászatra buzdítják a gyerekeket

Székelyhon 2017. március 09., 14:34

Monda- és legendagyűjtő pályázatot hirdet a Székelyföldi Legendárium az Élő Erdély Egyesület közreműködésével, amelyre V‒VIII., illetve IX–XIII. osztályos erdélyi diákok jelentkezhetnek.

Mondavadászatra buzdítják a gyerekeket
galéria
Fotó: Barabás Ákos

A pályázat célja a Székelyföldön kívüli erdélyi megyék bármely településéről származó, a településekhez vagy környékükhöz kapcsolódó magyar, román, szász vagy más nemzetiségűek körében élő legendák, mondák dokumentálása és bemutatása.

Az ingyenes versenyre kizárólag saját gyűjtéssel felkutatott, saját megfogalmazásban megírt alkotással lehet jelentkezni. A részvétel regisztrációhoz kötött, amiről bővebb információk az Élő Erdély Egyesület Facebook-oldalán találhatók. A pályamunkákat e hónap végéig lehet beküldeni a palyazat@eloerdely.ro címre.

A legügyesebb mondavadászok értékes díjakban részesülnek (laptop, táblagép, fényképezőgép, képzőművészeti ajándékcsomag, pénzdíjak), illetve minden pályázó Legendárium-ajándékcsomagot kap. A legjobb alkotások az Erdélyi Legendárium kiadványban jelennek meg. A legtöbb pályázatot beküldő iskola diákjai különdíjban is részesülnek: 2018 tavaszán a szejkefürdői Legendárium Élményparkban tölthetnek el egy felejthetetlen napot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb