HIRDETÉS

Bár voltak fűtésgondok, Hargita megyében nem tartott tovább a téli vakáció

Dósa Ildikó, Molnár Rajmond 2017. január 10., 18:21 utolsó módosítás: 2017. január 10., 19:16

A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint Hargita megyében csak egy iskola óvodaépületében szünetelt az oktatás, máshonnan nem jeleztek fűtésgondokat. Székelyudvarhely egyik középiskolájában két terem azonban kifűtetlen maradt – jutott tudomásunkra.

Fotó: Boda L. Gergely

Az említett tanintézet a csíkszentgyörgyi Gál Sándor Általános Iskola, amelynek a háromtízesi óvodaépületében szünetelt az oktatás a hét első két napján. Kopacz Edward László újonnan kinevezett iskolaigazgató érdeklődésünkre elmondta, kazánprobléma miatt nem tudtak fűteni hétfőn, a nagy hideg miatt pedig keddre sem sikerült megfelelőképpen kimelegíteni az épületet. Szerdán viszont már teljes gőzzel folytatódhat a tanítás az óvodában – számolt be az igazgató.

A csíkkarcfalvi Mártonffy György Általános Iskola udvarán és az osztálytermeiben is jó idő uralkodik – jegyezte meg humorosan Gábor János igazgató. Mint mondta, náluk eddig nem voltak fűtésgondok, a fát mindig beszerzik időben, száraz tüzelővel melegítenek a tanintézetben.

„Ilyen hidegben nem tudunk és nem is szabad spórolni a fűtésen, jelentősen többe kerül a gázszámla” – mondta érdeklődésünkre Györffy Ildikó, a csíkszeredai Székely Károly Szakközépiskola frissen kinevezett igazgatója. Hozzátette, az elmúlt napokban megfelelőképpen ki tudták fűteni az osztálytermeket a tanításhoz.

Hideg volt a tantermekben

Kedd reggel kihűlt osztálytermekben kezdődött el az oktatás a székelyudvarhelyi Bányai János Szakközépiskolában. Egy szülő értesítette portálunkat, hogy az egyik teremben 13 Celsius-fokban fagyoskodtak a diákok. Az intézmény igazgatója, Szakács Paál István érdeklődésünkre elmondta, két osztályteremben volt érezhetően hideg. A hőmérsékletet nem mérték, azonban becslése szerint 18 fok körül lehetett, ami tagadhatatlanul kellemetlen az ott tartózkodóknak.

Mivel az iskolában mindig van két-három szabad tanterem, a diákokat átköltöztették azokba, így nem kellett felfüggeszteni az oktatást. A tanintézet kazánja korszerű, a közel négy évtizedes épülettel egykorú fűtésrendszert viszont folyamatosan légteleníteni kell – közölte az igazgató. A keddi eset valószínűleg azért fordult elő, mert annak ellenére, hogy ezt gyakran elvégzik, levegő kerülhetett a rendszerbe – fűzte hozzá Szakács Paál István.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
5 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS