HIRDETÉS

Továbbra is kritikus az állapota az iskolai balesetet szenvedett marosvásárhelyi kislánynak

Simon Virág 2018. május 16., 16:13 utolsó módosítás: 2018. május 16., 16:29

Pont egy hónappal ezelőtt történt az a baleset, amely megrázta a marosvásárhelyi 7-es iskola, de az egész város életét is: egy hatodik osztályos kislány kiesett az iskola első emeleti ablakából, az állapota pedig azóta is válságos. Egy hónapja van kórházban, nemrég újabb műtétre Kolozsvárra szállították. A baleset körülményei azóta sem tisztázottak, a rendőrség még nyomoz az ügyben. A baleset helyszínén, a 7-es Számú Álalános Iskolában is nehezen áll vissza minden a rendes kerékvágásba, de szigorításokat is bevezettek a szerencsétlen eset után.

A 7-es számú általános iskolában történt a baleset. Megviselte a tanárokat és diákokat egyaránt. Archív Fotó: Haáz Vince

Mint már beszámoltunk róla, az iskola képviselőinek beszámolója szerint április 16-án délelőtt

a hatodik osztályos N. Sz. – miközben osztálytársai tornaórára mentek –, egy folyosói ablakpárkányon szerette volna elfogyasztani a tízóraiját, majd hátradőlve kiesett a nyitott ablakon.

A kislány az esemény következtében csigolya- és lábtörést szenvedett, a mentősök azonnal Kolozsvárra szállították a gyermektraumatológiára. Akkor az iskola igazgatója, Körtesi Sándor a Vásárhelyi Hírlapnak elmondta, hogy a diáklány fel volt mentve tornaóráról, és nem tudják pontosan, hogyan történt a baleset.

A szóban forgó ablak, amelyen a kislány kizuhant, korábban mindig zárva volt, a kilincs is le volt szerelve róla. Akkor azonban valaki kinyitotta.

Az igazgató nem tudta megmondani, hogy ki volt az, egyedül a takarítónőnek volt ahhoz kilincse, de az iskolában éppen akkor munkások dolgoznak, lambériát szereltek fel és lakkoztak, s elképzelhető, hogy ők nyitották ki a folyosói ablakot, hogy szellőzzön.

Még mindig az intenzív osztályon

A baleset után a kislányt Kolozsváron megműtötték, a csigolyáit egy fémlappal rögzítették egymáshoz, majd hazaszállították és az eltörött lábát is többször megműtötték. Egy hónap telt el azóta, a kislány állapota azonban továbbra is kritikus

– tudtuk meg édesanyjától, Nagy Erikától. Elmondta, többek között gégemetszést kellett végezzenek kislányán, mert többször átharapta a lélegeztető csövet. Tüdőgyulladása is volt, valamint gyomorfekélye is kialakult.

Jelenleg is az intenzív osztályon van, én pedig, amikor csak tudok, mellette vagyok. Néha tudunk beszélgetni is. Nagyon nehéz időszak ez számunkra, arra kérek mindenkit, hogy imádkozzon az én kislányomért, mert még mindig nincs túl az életveszélyen. Kiderült, hogy a Kolozsváron beültetett fémlap körül gyulladás keletkezett, így újra Kolozsvárra kell menjünk, s újabb műtét vár a kislányomra

– panaszolta az édesanya.

Adománygyűjtés is kezdődött az édesanya nevére, ezzel kapcsolatban Nagy Erika a Vásárhelyi Hírlapnak elmondta, hogy eddig boldogult anyagilag, és nem szorult rá mások segítségére, de mivel

nem tud munkába járni, anyagi tartalékai fogytán vannak, ugyanakkor nem tudja, hogy az elkövetkezőkben is milyen kiadásai lesznek, így szüksége van a marosvásárhelyiek segítségére.

A bankszámlaszám, amelyre adakozni lehet Nagy Erika nevére: lejes számlaszám RO40BRDE130SV89399251300, és eurós számlaszám: RO36BRDE130SV89399331300.
Tart még a nyomozás

Nagy Erikától megkérdeztük azt is, hogy ő mit tud a baleset körülményeiről. Elmondása szerint

a kislányától úgy tudja, hogy ő érzett egy lökést, mielőtt kiesett volna az ablakon.

„A rendőrség folytatja a vizsgálatokat, de ez számomra most másodlagos, azt szeretném, hogy a kislányom túl legyen ezeken a nehézségeken, túl legyen az életveszélyen” – hangoztatta többször is az édesanya.

A rendőrségtől is érdeklődtünk az ügyről, de annyit tudtunk meg, hogy a baleset körülményeinek kivizsgálása még folyamatban van.

Ameddig meg nem zárták le az ügyet, addig semmi konkrétumot nem tudnak mondani

– tudtuk meg a rendőrség sajtószóvivőjétől, Andreea Poptól.

Szigorításokat vezettek be

A 7-es számú Általános Iskolában az elmúlt egy hónapban nem állt meg az élet, de a baleset igencsak rányomta a bélyegét a tanintézet életére, az eset kapcsán azonban szigorításokat is bevezettek, miközben ők is várják a rendőrségi nyomozás eredményeit.

A tanáraink szinte állandóan be vannak osztva szolgálatosként a szünetekben, hogy lehetőleg minden helyen felügyelet alatt legyenek a diákok. Ez nagyon megerőltető számukra, ugyanis kevesen vannak, s szinte egy szabad szünetük sincs. Kértük a marosvásárhelyi városházát, hogy szereltessenek fel megfigyelő kamerákat, de a kérésünkre választ még nem kaptunk

– mondta az iskola igazgatója, aki szerint a baleset jó ideig rányomta a bélyegét a tanárok és diákok hangulatára is, lassan tér vissza minden a rendes kerékvágásba.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS