Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Több portára is betörtek Zsögödben, újabb lopásoktól tartanak a helyiek

Barabás Hajnal 2018. április 16., 11:13
HIRDETÉS

Több zsögödi ház udvarára betörtek az utóbbi időben, volt ahonnan szerszámokat, láncfűrészeket loptak el ismeretlen tettesek. Még nem sikerült azonosítani a tolvajokat, a zsögödi lakosok további lopásoktól tartanak.

A Zsögödi Nagy Imre utcában is történt lopás. Nincs információ a tettesekről Fotó: Gegő Imre

„Így igaz, valóban voltak lopások nálunk Zsögödben” – vágta rá rögtön érdeklődésünkre egy zsögödi nő, aki, mint kiderült, saját maga is érintett, hiszen hozzájuk is betörtek januárban.

Mivel rosszul alvó vagyok, egyik éjszaka arra figyeltem fel, hogy a kutya nagyon ugat. Felköltöttem a férjemet, kinéztünk az ablakon és észrevettük, hogy a garázsablakban lámpafény van. Majd valami csattant, amitől megijedhettek, mert kiszöktek a garázsból. Erre a férjem kikiabált, hogy hívja a rendőrséget. Ez néhány perc leforgása alatt történt

– mesélte a történteket a nő. Hozzáfűzte,

sajnos nem sikerült a behatolók arcát felismerni, csak a körvonalaikat látták, úgy vélik, hárman lehettek, egyiknek közülük volt egy kucsmasapkája.

HIRDETÉS

Mindannyian elmenekültek a helyszínről. Kihívták a rendőrséget, azonban amire kijöttek, az elkövetők messze jártak. „Szerencsére, nem vittek el semmit, mert nem volt rá idejük, pedig a garázsban még az egyik autót is kinyitották, és belekotortak a kesztyűtartóba” – mondta. A történtek után mozgásérzékelős lámpát szereltek fel, úgy érezték, szükség van rá. ugyanis még hó volt.

Fotó: Gegő Imre

Láncfűrészeket loptak

Egy másik érintett lakos arról számolt be lapunknak, hogy ismeretlenek két láncfűrészét lopták el műhelyéből .

Valószínűleg tudták, hogy hová kell menni, és melyik ajtót kell feltörni, az akció előtt megfigyelhették a terepet

– vélte a zsögödi férfi. Mint mesélte, a Kicsimező utcáról mászhattak át egy kerítésen, ezután áthatoltak még két udvaron, és úgy értek el hozzájuk. Ő is jelentette az esetet a rendőrségnek, kiérkeztek a nyomozók is, akik helyszíneltek, fotókat készítettek, a lábnyomokat rögzítettek, kézlenyomatokat is vettek. „Azóta nem kaptunk semmiféle visszajelzést a nyomozás eredményéről.

Zavar, hogy nem derült ki még semmi, további lopásoktól tartunk

– osztotta meg a károsult zsögödi férfi. Korábban is voltak lopások a környéken, a lakosok közül néhányan jelezték nekünk, hogy

egyszer egy borjút is elloptak.

A problémáról Tőke Ervin EMNP-s önkormányzati képviselő is beszélt egy korábbi önkormányzati képviselő-testületi ülésen. Akkor Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármester azt válaszolta, hogy az ügy átbeszélésére meghívják a szakbizottsági ülésre a rendőrség és csendőrség képviselőit is.

Fotó: Gegő Imre

Öt esetet jelentettek

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre elmondta, az év első harmadában öt lopást jelentettek Csíkzsögödből. A városban összesen 22 ilyen esetet jegyeztek ugyanebben az időszakban, így úgy véli,

Zsögödben sem történt számottevően több lopás, mint a város többi részén.

A szóban forgó esetek kapcsán azt mondta, még folytatódik a nyomozás ezekben az ügyekben. A lopások megelőzése érdekében azt javasolják, hogy lehetőleg mindig zárják be az ajtókat, a kertkapukat, ne hagyjanak kint felügyeletlenül javakat. Egy kapcsolódó esetről is beszámolt a szóvivő: egy zsögödi lakos bevásárolt az egyik helyi boltban, majd betért szomszédjához, a szatyrokat a vásárolt áruval azonban a kerékpárján hagyta a szomszéd udvarán. Mivel a kertkapu nem volt bezárva, a szatyrokat ismeretlenek ellopták.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS