Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Szigorítják a taxisokra vonatkozó szabályozást Sepsiszentgyörgyön

Bíró Blanka 2019. szeptember 08., 21:00
HIRDETÉS

Kiegészíti a taxisokra vonatkozó szabályozást Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A kezdeményező Tóth-Birtan Csaba alpolgármester azzal érvelt a szigorítás mellett, hogy több városlakó panaszkodott a bérfuvarosok egy részének viselkedése miatt.

Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

A különben is részletes szabályzatot még kiegészítenék azzal, hogy a taxisok kötelesek betartani a társadalmi együttélés szabályait, bár a dokumentumban már most is benne van, hogy a sofőr köteles „civilizáltan viselkedni az ügyfeleivel”. A diszpécserszolgálatra vonatkozó előírásokat azzal egészítik ki, hogy az alkalmazottak számára kötelező illemhelyet létrehozni, ellenkező esetben a fuvarozó cég 1000 és 2500 lej közötti pénzbírsággal sújtható.

Kiderült,

a lakossági panaszok egy része arra vonatkozott, hogy az ügyfélre várakozó taxisok a megállóhelyeken és azok közelében végzik el a szükségleteiket, ez pedig zavarja a városlakókat.

HIRDETÉS

A jelenleg érvényben levő szabályzat sok részletre kitér, többek között azt is előírja, hogy a taxis köteles a lehető legrövidebb útvonalat választani, nem cigarettázhat és nem hallgathat zenét a gépkocsiban, csak az ügyfél beleegyezésével. Továbbá nem szabad erősen ittas vagy kötekedő utast felvenni, vagy hogy köteles értesíteni a hatóságokat, hogy ha súlyos közúti baleset részese vagy szemtanúja. Jelenleg Sepsiszentgyörgyön 17 helyszínen 84 parkolóhely van elkülönítve a taxiknak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS