Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Sürgősségi beavatkozási szerződést kötöttek az árvíz rongálta utak járhatóvá tételéért

Székelyhon 2019. június 25., 18:37 utolsó módosítás: 2019. június 25., 18:49
HIRDETÉS

Sürgősségi beavatkozást végeznek a Hidegségpatakán átvezető 127A, valamint a Jávárdipataka települések felé vezető 127B jelzésű megyei utakon, miután az elmúlt napokban jelentős árvízkárok keletkeztek, mindkét települést elzárva.

Fotó: Pinti Attila

Hargita Megye Tanácsa az említett szakaszon a gyergyóremetei Wikend Forest Impex Kft.-vel áll szerződésben. Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke hétfőn aláírta azt a kiegészítő szerződést, amely a sürgősségi beavatkozásokat foglalja magába.

A munkálatok során két patakot visszaterelnek a medrébe, megerősítik a vízfolyam partjait, kitakarítják az eltömődött sáncokat, átereszeket. Számos helyen földcsuszamlás is történt, így az úttestre nagy mennyiségű föld került, ezeket nagy gépekkel eltakarítják. A 127A jelzésű úton beszakadt részt a karbantartási szerződés értelmében ideiglenesen kiépítik, biztosítva a járhatóságot. Két betonátereszt helyeznek be az út mentén, valamint még egyet a 127B jelzésű megyei útnál, a Jávárdi-pataka mentén.

HIRDETÉS

A karbantartás mellett jelenleg is zajlik a 127A megyei út teljeskörű felújítására kiírt kivitelezési közbeszerzésre beérkezett ajánlatok elbírálása – számol be a megyei önkormányzat sajtóirodája.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS