Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Pénteken kezdődik Erdély legnagyobb retrófesztiválja

2019. június 14., 10:55 utolsó módosítás: 2019. június 14., 10:57

Pénteken 14 órától megnyitja kapuit az oltszemi Mikó-kastély területén megszervezésre kerülő nagyszabású retrófesztivál, a diMANSIONS. A háromnapos rendezvényen a 80-as, 90-es és 2000-es évek retrózenei világsztárjainak örvendezhetnek a fesztiválozók, valamint vasárnap, június 16-án színpadra lép a fennállásának 40. évfordulóját ünneplő legendás Karthago zenekar is.

Pénteken kezdődik Erdély legnagyobb retrófesztiválja
galéria
Fotó: diMANSIONS
A rendezvény médiapartnere a Székelyhon


A Székelyföldön egyedülállónak számító rendezvényen olyan világhírű előadók lépnek fel és adnak élő koncertet, mint a Modern Talkingból ismert Thomas Anders, Dr. Alban, Lou Bega, vagy épp a milliók által ismert The Dire Straits Experience. Hazai fellépőként Mirabela Dauer, a Compact B és a Bosquito is koncertezni fog, valamint színpadra lép a fennállásának idén negyvenedik évfordulóját ünneplő Karthago zenekar, valamint a Guns’n’Roses tribute-zenekaraként koncertező Reckless Roses is.

Az élőzenei koncerteken kívül hazai lemezlovasok felelnek majd a jó hangulatért, akik egész éjszaka – a koncertek után és közben is – minőségi zenével szórakoztatják majd a fesztiválozókat.

Pénteken fülhallgatós bulival vár Kusmó, Döme és Brny, szombaton Pici, DJ Hunay és DJ Lilboy rak zenét, a fesztivál zárónapján pedig DJ Turbo G, DJ White és DJ Mate lép fel. A Silent Disco keretében a fesztiválozók maguk választhatják meg, hogy milyen stílusú zenére szeretnék átbulizni a fergetegesnek ígérkező három napot.

A zenekarok fellépése előtt és után is lesz DJ-buli, a helyi meghívottak: DJ Zsola, DJ Turbo G, Kusmó és DJ Mate. Ugyanezen a helyszínen szombaton 15 órától filmvetítésre kerül sor, valamint látható lesz Tranca Lucian vinylkiállítása és bemutatója, vasárnap 15 órától pedig Szkatics István szintetizátor- és tranzisztorosorgona-bemutatójára kerül sor, amely során harminc hangszer segítségével valódi zenei utazásra invitálja közönségét a 60-as évektől napjainkig.

A diMANSIONS fesztivál részletes programja a további fellépőkkel ide kattintva érhető el.

Fotó: diMANSIONS

Rendszeres buszjáratok a könnyebb kijutás és hazautazás érdekében

A szervezők nem titkolt szándéka, hogy az egy hétvége alatt olyan világsztárokat csábítsanak a festői környezetű oltszemi kastélyhoz, akik még nem jártak a környéken – ezzel is népszerűsítve a székelyföldi kastélyt és vidékét –, bekapcsolva azt a turisztikai körforgásba. A rendezvényen széles étel- és italkínálat, kialakított parkoló, a kedvezőtlen időjárás esetén pedig védelmet nyújtó óriássátor várja majd a fesztiválozókat.

Annak érdekében, hogy azok is kényelmesen és időben kiérjenek a fesztiválra, akik nem foglaltak maguknak kempinghelyet, amelyről bővebben ide kattintva lehet informálódni (saját sátor használatával még foglalható kempinghely), a szervezők rendszeres buszjáratokat biztosítanak a Brassó–Sepsiszentgyörgy–Csíkszereda útvonalon, az esti koncertek után pedig szintén a fesztiválozók rendelkezésére állnak majd ugyanezen járatok – a hazajutás megkönnyítése érdekében.

A diMANSIONS-buszok részletes menetrendje ide kattintva olvasható!

Fotó: diMANSIONS

A helyszínen is vásárolhatók belépők

Akinek nem sikerült elővételben beszerezni belépőjegyét, az sem marad le a feledhetetlennek ígérkező retróbuliról: a helyszínen is vásárolhatók jegyek, valamint június 14-étől online immár kizárólag a www.dimansions.ro/bilete címen. A 3 napos bérlet 279 lejbe (plusz illetékek) kerül, napijegyet pedig 139 lejért (plusz illetékek) lehet vásárolni. A 3 napos VIP-bérletek ára 459 lej (plusz illetékek), a VIP-napijegy pedig 259 lejbe (plusz illetékek) kerül.

Az elmúlt napokban a szervezők már megkezdték a helyszíni munkálatokat, amelynek eredményeként a műemlék kastély környezetét a legmodernebb elvárásoknak megfelelően alakították ki. További érdekességek és hasznos információk megtalálhatók a www.dimansions.ro oldalon, valamint a fesztivál Facebook-oldalán, a www.facebook.com/dimansions címen.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat