Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Nem gondolták, hogy „ilyen gyorsan, ilyen nagy bajok lesznek” az MPP-ben

Bíró Blanka 2019. október 21., 19:10
HIRDETÉS

Minél hamarabb vissza kell állítani a törvényességet a Magyar Polgári Párton (MPP) belül, és el kell kezdeni a készülést a jövő évi helyhatósági választásokra – szögezték le a hétfői sajtótájékoztatón a párt Kovászna megyei vezetői.

Nem gondolták, hogy „ilyen gyorsan, ilyen nagy bajok lesznek” az MPP-ben
galéria
Csáki Attila Kovászna megyei, Pethő István választmányi, Nagy Gábor Levente sepsiszentgyörgyi MPP-elnök Fotó: Bíró Blanka

Pethő István felfüggesztett, majd leváltott országos választmányi elnök, Csáki Attila, az MPP Kovászna megyei, illetve Nagy Gábor Levente sepsiszentgyörgyi elnök azon a véleményen vannak, hogy a pártban politikai leszámolások sorozata történik, és „paradox módon” azok kerülnek a vádlottak padjára, akik kiállnak az értékei mellett. „Mi csak

azt kértük Mezei János országos elnöktől, hogy vessen véget a pártból való kizárásoknak, és ismételjék meg a székelyudvarhelyi tisztújító ülést, mert annak jegyzőkönyvét nem látta senki”

– szögezték le a háromszéki MPP-sek. Úgy vélik, a párton belüli nézeteltérések a székelyudvarhelyi helyzet miatt robbantak ki. „Úgy tűnik, a cél Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármester ellehetetlenítése, hogy ne indulhasson a jövő évi önkormányzati választásokon” – mondta Pethő István. Meglátása szerint őt is

azért függesztették fel, majd váltották le az országos választmányi elnök tisztségből, mert összehívta az új székelyudvarhelyi tisztújító ülést.

Pethő István a párt etikai bizottságánál fellebbezte meg a felfüggesztését, a napokban a leváltását is megóvja, de már nem reménykedik abban, hogy ez a párton belül megoldódik, ezért valószínű, kénytelen lesz a bírósághoz fordulni.

Meglátásuk szerint az októberi 17-ei választmányi ülés törvénytelenül hozott döntéseket, hiszen nem volt meg a kvórum, a 34 tagból csak 16 volt jelen. Azon az ülésen új választmányi tagokat hoztak be, döntöttek Pethő István leváltásáról, Biró Zsolt parlamenti képviselő kizárásáról és az Erdélyi Magyar Néppárttal való fúzióról.

HIRDETÉS

Csáki Attila Kovászna megyei elnök azt mondta, nem vettek részt a Gyergyószentmiklóson megtartott ülésen, de előtte kifejtették álláspontjukat, hogy az kvórum hiányában törvénytelen, így

érvénytelen a sebtében létrehozott nőszövetség, illetve az ifjúsági szervezet küldötteinek beemelése a választmányba.

Nem vagyunk a Néppárttal való fúzió ellen, de csak a törvényes megoldásokat támogatjuk – szögezte le Nagy Gábor Levente. A háromszéki politikusok nem gondolták, hogy „ilyen gyorsan, ilyen nagy bajok lesznek a jobb időket megélt, jobb sorsra érdemes pártban”, szerintük inkább a választásokra kellene készülni, a jelöltállításra összpontosítani.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS