Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Nagykorúsítás előtt a Székelyudvarhelyi Kamarazene-fesztivál

Kovács Eszter 2019. november 05., 20:35
HIRDETÉS

Három kontinensről, hat országból érkeznek zenészek Székelyudvarhelyre jövő héten: hétfőn, november 11-én kezdődik a 17. Székelyudvarhelyi Kamarazene-fesztivál.

Hétfőtől Székelyudvarhelyi Kamarazene-fesztivál. A huszadik után újratervezés? Fotó: Erdély Bálint Előd

Hat napon át szól majd az igényes kamarazene a városháza Szent István Termében, illetve jövő pénteken este a barátok templomában. A G. Egyesület, a Tiberius és a Legato Egyesületekkel partnerségben, valamint a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont közreműködésével idén is megrendezi a már hagyományos kamarazene-fesztivált.

A felhozatal nívós, több visszatérő zenész és formáció is részt vesz a rendezvényen, de újdonságokkal is előrukkoltak

– árulta el Bihari Lóránt szervező. 

A programról

Jövő hétfőn a Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola zenetanáraiból verbuválódott formáció lép fel, majd Egyed Hunor klarinét- és Souhei Yamagami zongoraművész koncertezik. A keddi és a szerdai program a Tiberius Kvartett és a Tiberius Egyesült közreműködésével valósul meg: november 12-én a Kádár Kvartett és a Fagott trió koncertezik a Szent István Teremben, 13-án pedig a fesztivál visszatérő vendége, David Campbel (klarinét), illetve Gulyás Márta (zongora), Lakatos György (fagott) alkotta trió, valamint a Tiberius Kvartett koncertje szerepel a programban.

HIRDETÉS

Kissé rendhagyó módon ugyancsak november 13-án, a Magyar Nyelv Napján Földes László Hobó Ady-estjét nézheti meg a nagyérdemű este nyolctól a Szent István Teremben. Csütörtökön az Artillan Trió koncertezik a városháza dísztermében, majd pénteken a barátok templomában a Sectio Aurea Barokk Zenekar koncertjére várják a nagyérdeműt. Szombaton, a zárónapon az Arcadia Kvartett lép fel a városháza dísztermében.

Mintegy ötven fős törzsközönségünk van, legtöbbjük évek óta egy koncertet sem hagyott ki, e mellett pedig majd minden eddigi fesztivál telt házas volt

– elevenítette fel Bihari Lóránt, a folytatás kapcsán továbbá megjegyezve: huszadik fesztivál biztosan lesz, tervek is vannak bőven, minden azonban az anyagiak függvénye.

Fotó: Erdély Bálint Előd

„Az eseménynek több támogatója is van, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala mellett a megyei önkormányzat, a Bethlen Gábor Alap, illetve a Fuss Neki! adománygyűjtő program révén a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány is. Szép lenne mesterkurzussal is kiegészíteni a fesztiválprogramot, ez már évek óta dédelgetett álmom, ehhez azonban sokkal több pénz kellene, mint amennyi rendelkezésünkre áll” – magyarázta a szervező. Bihari Lóránt azonban hozzátette: továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy az kamarazene-fesztivál összes programja díjmentes legyen, hogy mindenki, minden korosztály számára hozzáférhető legyen a minőségi koncertélmény.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS