Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Mi a rendőr és a sofőr kötelessége a közúti ellenőrzés során?

Simon Virág 2019. január 05., 14:07
HIRDETÉS

Megállíthatja-e a közlekedési rendőr a forgalomban lévő gépkocsit, ha nincs rajta tányérsapka? Kiszállhat-e a sofőr a közúti ellenőrzés idején a kocsiból? Mikor kell jelezni a körforgalomban? Az utasok, utcai kamerák által rögzített felvételeket használhatja-e a rendőrség? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre kerestük a választ Ioan Poppal, a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetőjével.

Ioan Pop. Alapvető szabályokat tisztázott Fotó: Haáz Vince

Kisebb vitát szült nemrég a közösségi oldalakon, hogy egy közlekedési rendőr nem viselt sapkát, amikor megállította a megengedettnél gyorsabban száguldó sofőrt. A megbírságolt sofőr kiposztolta az érintett rendőr fényképét, az érintett pedig illedelmesen válaszolt a felvetésekre, ami sok hozzászólást eredményezett a témában. A közlekedési rendőr és a gépkocsivezető kötelezettségeiről is kérdeztük Ioan Popot.

Sürgősségi esetekben lehet kivételt tenni

Amikor a rendőr megállítja a gépkocsivezetőt, be kell mutatkoznia, meg kell mondania, hol dolgozik és milyen funkcióban.

Ha egyenruhában van, nem kell felmutatnia szolgálati igazolványát. Az egyenruha évszakonként változik, ezt a belügyminisztérium rendelete szabályozza, a közlekedési rendőröknek vannak fényvisszaverő ruhadarabjaik is, sapkájuk sötétkék, és télen fehér kesztyűjük is van. „Szolgálat közben az utcán köteles viselni a sapkát, de lehetnek olyan esetek, hogy gyorsan ki kellett szállnia az autóból és nem tudta feltenni. Például gyorshajtás esetén vagy más, gyors beavatkozást igénylő esetben” – magyarázza a közlekedésrendészet vezetője.

A 2002-ből származó 19-es számú kormányhatározat szabályozza, hogy mit kell tennie a gépkocsivezetőnek, ha megállítja a rendőr. Az autóban kell maradnia, kezét a kormányon kell tartania, az utasok sem szállhatnak ki a járműből.  Követniük kell a rendőr utasításait.

A 35. cikkely szerint ha kérik a vezetőtől, annak kötelessége odaadni hajtási engedélyét, személyazonossági igazolványát és a gépkocsi iratait.

Ha a közlekedési rendőr kéri, a sofőr köteles alávetni magát az alkoholfogyasztást mérő vizsgálatnak, és ha indokolt, oda kell adnia a rendőrnek a rendszámtáblákat is. 

Fotó: Pinti Attila

Gyorshajtás és figyelmetlen gyalogosok

A közlekedésrendészet vezetője arról is beszélt, hogy melyek a leggyakoribb problémák, amelyekkel a közúti forgalomban találkoznak. Kiderült, hogy a legtöbb baleset a sebesség miatt következik be: részben a túlzott sebesség, részben az időjárási és útviszonyok figyelmen kívül hagyása miatt. Ezt követi a gyalogosok fegyelmezetlensége. De egyre gyakrabban jelentkezik új baleseti okként a mobiltelefon használata. Ioan Pop kihangsúlyozta, hogy

a biztonsági öv használata nemcsak a sofőröknek kötelező, hanem – amennyiben a gépkocsi felszereltsége lehetővé teszi – a hátsó ülésen ülő utasoknak is. Ennek elmulasztása esetén is bírságolhatnak a rendőrök.

Fotó: Pinti Attila

Gyerekülés, körforgalom

Megkérdeztük, mennyire tartják be a törvényt a gyermekülések használata tekintetében a szülők, nagyszülők. Az osztályvezető elmondta:

három évnél kisebb gyermek esetében kötelező a kornak megfelelő autósülés használata.

Örvendetes tényként említette, hogy ezt egyre inkább betartják az autósok, sok szülő, nagyszülő odafigyel erre. Több kampányt is szerveztek annak érdekében, hogy felhívják a szülők figyelmét, milyen fontos, hogy a hátsó ülésen ne az ölükben, hanem biztonságos gyermekszékbe bekötve utazzon a kisbaba, gyermek.

Az utazás közben tapasztaltak sorába tartozik az is, hogy a gomba módra megszaporodott körforgalmak néha nem tudják betölteni szerepüket, azaz a forgalom folyamatossá tételét. Sok gépkocsivezető nem tud ezekben megfelelően közlekedni. Van, aki egyáltalán nem jelez, és többen akkor is jeleznek, amikor behajtanak és akkor is, amikor ki, s emiatt is több ott a dudálás és kiabálás. A szakember szerint

a jogosítvánnyal rendelkezőknek ismerniük kell a körforgalomra vonatkozó szabályokat, tudniuk kell azt is, hogy ha többsávos, akkor mikor melyik sávra kell beállniuk, és azt is, hogy csak kihajtáskor kell jelezniük, hogy merre mennek tovább.

A körforgalmakban leggyakrabban azért történnek a koccanások, mert a gépkocsivezetők nem adják meg az elsőbbséget. De egyébként körforgalmakban sincs több koccanás, mint más útelágazásoknál.

Fotó: Pinti Attila

Telefonos vagy kamerás videók használata

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy munkájuk során fel tudják-e használni a gépkocsi utasai vagy az útszéli kamerák által rögzített felvételeket, ugyanis a napokban nagy felháborodást keltett, hogy egy település gyalogátkelőjénél a várakozó gépkocsit nagy sebességgel megelőzte egy hátulról érkező autó, szinte elsodorva a zebrán szabályosan áthaladó gyalogost. Ioan Pop elmondta:

az ilyen felvételeket fel tudják használni arra, hogy azonosítsák a gépkocsit vagy sofőrjét, de büntetések kirovására nem használhatják.

A törvény előírja, hogy a szabálysértést a közlekedési rendőrnek kell észlelnie, illetve a szakhatóság engedélyével rendelkező műszerrel kell bemérnie. A telefonnal készített vagy térfigyelő kamerák által rögzített felvételeket bűncselekmény esetén, például baleset helyszínének elhagyásakor is csupán az autó és sofőrje azonosítására használhatják.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
7 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS