Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Gyerekprogramokkal kezdődött el a Csíkszeredai Könyvvásár

Iszlai Katalin 2019. május 09., 17:44
HIRDETÉS

Jókedvvel és örömteli gyerekricsajjal nyitották meg a Csíkszeredai Könyvvásárt csütörtök délben. A Veronaki zenekar Mosó Masa mosodája című koncertjére több száz gyerek volt kíváncsi az Erőss Zsolt Arénában, eközben a felnőttek a standoknál nézelődtek.

Fotó: Gábos Albin

A Csíkszeredai Könyvvásáron ezúttal is több mint húsz erdélyi, illetve magyarországi kiadó kínálja a kiadványait, a legtöbben a korábbi években is jelen voltak, de újdonságokra is számíthatnak az érdeklődők. Lázár Melinda, a kolozsvári Koinónia Kiadó gazdasági igazgatója másodszor érkezett Csíkszeredába, ezúttal a budapesti Harmat Kiadót is képviselve. Tapasztalatai alapján érdeklődésünkre elmondta:

nagyon népszerűek a csíkszeredaiak körében az irodalomkönyvek, ezért ezekből idén többet hoztak a vásárra.

Fotó: Gábos Albin

Hozzátette: látszik, hogy a csíkiak sokat olvasnak, hiszen a tavalyi Csíkszeredai Könyvvásáron ugyanannyi könyvet adtak el, mint a Kolozsvári Könyvhéten. Emellett az is jellemző, hogy tudatosan vásárolnak a csíkiak, tehát úgy érkeznek a rendezvényre, hogy már előre tudják, milyen kiadványokat szeretnének beszerezni. Az árakkal kapcsolatban Lázár Melinda azt is elárulta, hogy

nem érzékelhető számottevő drágulás a korábbi évhez képest.

Fotó: Gábos Albin

Megváltozott szokások

A csíkszeredai Corvina Könyvesház idén is új, illetve antikvár könyvekkel érkezett a vásárra, a tulajdonos, Ferencz Kornélia szerint azonban utóbbiak még mindig újdonságnak számítanak a vásárlók körében. Pedig szerinte

az antikvár könyvek többek között azért is előnyösek, mert jóval kedvezőbb áron lehet hozzájuk jutni, mint a folyamatosan dráguló új kiadványokhoz.

Fotó: Gábos Albin

A 40 éve a szakmában dolgozó Ferencz Kornélia hozzátette: tapasztalatai szerint teljesen átalakultak a vásárlási szokások az évek során. Míg régebben sokan betértek a könyvesboltokba, és ott több időt eltöltöttek, nézelődtek, olvasgattak,

ma már a vásárlók többsége csak annyi időt tölt a boltban, amíg kiderül, hogy megvan-e a keresett könyv vagy sem.

Ha igen, megvásárolja, ha pedig nem, akkor azonnal továbbáll.

Fotó: Gábos Albin

A könyvvásáron tapasztalt vásárlási szokásokkal kapcsolatosan arra is kitért, hogy a rendezvény első két napján főként a kisgyerekes anyukák látogatnak el az arénába, így főként a gyerekkönyvek iránt nagy a kereslet, a hétvégén azonban ez megváltozik, és szélesebb közönség többféle műfaj után érdeklődik.

HIRDETÉS

A könyvvásár pénteken és szombaton 10–20 óra között, illetve vasárnap 10–14 óra között lesz nyitva. A részletes program elérhető a városháza honlapján, valamint az esemény Facebook-oldalán.  

Fotó: Gábos Albin
Fotó: Gábos Albin
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS