Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Még várják az udvarhelyiek város(sz)építő ötleteit

Kovács Eszter 2019. szeptember 04., 14:44 utolsó módosítás: 2019. szeptember 04., 14:45
HIRDETÉS

Jövő vasárnapig lehet még ötletekkel előrukkolni az idei Szólj bele! programban: a székelyudvarhelyi kezdeményezés lényege, hogy a városi költségvetés egy részének elköltéséről közvetlenül a lakosok dönthetnek.

Füves, elkerített, mindenféle játékelemmel ellátott övezetet hoztak létre a kutyatartóknak és kedvenceiknek a strand szomszédságában Fotó: Barabás Ákos

Tavaly sikeresnek bizonyult, ezért idén is megismétlik Székelyudvarhelyen a Szólj bele! programot. A projekt Székelyföldön még újszerű, lényege, hogy

a városvezetés a lakosság ötleteit és kezdeményezéseit valósítja meg.

A programban bárki részt vehet, aki Udvarhelyen él, dolgozik vagy tanul: olyan ötletterveket várnak, amelyek élhetőbbé, szebbé tehetik a várost. Több kategóriában lehet javaslatokat tenni:

  • sétányok, járdák, sétálóhelyek;
  • közlekedési lehetőségek;
  • zöldövezetek és játszóterek, köztéri berendezések;
  • oktatási és kulturális infrastruktúra;
  • digitalis város.

A projekteket a szoljbele.udvarhely.ro honlapon lehet benyújtani szeptember 15-éig. Ezt követően a hónap végéig értékelik a beérkezett javaslatokat, majd november közepéig a lakosság fogja megszavazni, hogy az ötletek közül melyek valósuljanak meg. A tényleges kivitelezés 2020-ban lesz, hiszen a mostani kiírás a következő évi költségvetésre vonatkozik.

HIRDETÉS

Érkeztek már javaslatok egyebek mellett közösségi kert, Küküllő-parti sétány, babajátszótér, vizes játszótér létrehozására, a szemétlerakók korszerűsítésére, illetve fénysorompók elhelyezésére a vasúti átkelőknél. A tavaly megszavazott projektek közül több már meg is valósult, ilyen például a városi strand melletti kutyasétáltató park, valamint a mezítlábas park felújítása.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS