Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Lopott és törvénytelenül kivágott fát koboztak el

Simon Virág 2019. szeptember 27., 10:55

Ezerháromszáz köbméternyi fát koboztak el a fakitermelőktől az erdőőrség és a rendőrség képviselői Maros megyében, miután a cégtulajdonosok nem tudták bizonyítani, hogy törvényesen termelték ki vagy vették meg a fűrészárut.

Lopott és törvénytelenül kivágott fát koboztak el
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Maros megyében átfogó ellenőrzést tartottak az erdőőrség és a rendőrség szakemberei az erdészeti hivataloknál és a nagy fakitermelő cégeknél. Három erdészeti hivatalnál – a marosvásárhelyinél, dicsőszentmártoninál és szászrégeninél –, továbbá öt nagy fakitermelő cégnél vizsgálódtak, még a belügyminisztérium által rendelkezésükre bocsátott helikopterből is felvételeket készítettek.

Mint Emanuela Ruginătól, a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk, az illetéktelen fakivágások megelőzését célzó helyszíni ellenőrzéseken 19 törvénytelenségre derítettek fényt. Hat esetben illegálisan kivágott fát találtak a teremszemle során, hat esetben pedig lopott fát, vagyis olyant, amelynek eredetéről nem voltak hivatalos iratok. Több hamisított iratot is találtak az ellenőrzések alatt, egy esetben pedig informatikai csalást azonosítottak.

Összesen 38 pénzbírságot róttak ki, amelyek összértéke 219 ezer lej,

illetve elkoboztak  1300 köbméternyi faanyagot.

Videó: Országos Rendőr-főkapitányság

A sajtószóvivő kihangsúlyozta, hogy a helyszíni terepszemléken több megyéből vettek részt rendőrök és erdőőrök.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat