Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Korszerűsítették a sepsiszentgyörgyi kórház szemészeti osztályát

Bíró Blanka 2019. november 27., 19:03
HIRDETÉS

Öt új korszerű orvosi készülékkel bővült a sepsiszentgyörgyi kórház szemészeti osztálya. A közel 700 ezer lej értékű beruházásból innovatív eszközöket vásároltak: műtőlámpát, szürke hályog és retina műtétekre alkalmas fakoemulzifikációs készüléket, műtőágyat és széket, ledtechnológiás operációs mikroszkópot, valamint a dioptriák értékeit meghatározó kerato-refraktométert.

Fotó: Kocsis B. János

András-Nagy Róbert kórházigazgató az intézmény szerdai sajtótájékoztatóján rámutatott, több mint tízéves adósságot törlesztettek a szemészeti osztály korszerűsítésével, de egyszer a korábban megkezdett fejlesztéseket kellett befejezni.

HIRDETÉS

Az év elején sikerült az országos költségvetésből az egészségügyi minisztériumtól 12 millió lejt lehívni, amelyből orvosi eszközöket vásároltak, ennek része a szemészeti osztály korszerűsítésére fordított 676 351 lej is – mondta Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Hozzátette, december végéig a fennmaradt összeget is felhasználják.

Fotó: Kocsis B. János

A korszerű gépeket dr. Albert András szemész szakorvos mutatta be. Az osztályon főként sebészi beavatkozásokat végeznek: idén 1629 beteget utaltak be, és 1480 beteget műtöttek. A műtétek közül 1225 szürke hályog eltávolítás volt, ezért is tekintették elengedhetetlennek a régi, több évtizedes technológiával működő gépek cseréjét.

Fotó: Kocsis B. János

Fotó: Kocsis B. János

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS