Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kisebbségi jogsértéseket dokumentáló honlapot indított a FUEN

Székelyhon 2019. június 15., 12:33 utolsó módosítás: 2019. június 15., 13:10

Az európai kisebbségekkel szembeni diszkriminációs eseteket, jogsértéseket dokumentáló, de a jó gyakorlatokat is felmutató online felületet indított az Euróapi Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN). A Minority Monitor kezdeményezést, amely a minoritymonitor.eu címen érhető el, a FUEN jelenleg zajló jubileumi kongresszusa keretében mutatták be pénteken este a felvidéki Dunaszerdahelyen – számol be hírlevelében az RMDSZ.

Kisebbségi jogsértéseket dokumentáló honlapot indított a FUEN
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Bethlendi Tamás

„Hasonló jogsértésekről folyamatosan beszélünk szervezetünk kongresszusán és rendezvényein, de szükség volt egy olyan felületre, ahol egyszerre tudjuk bemutatni őket.

A Minority Monitor azonban több az ügyek felmutatásánál, hiszen kisebbségvédelmi szervezetek szakértői véleményezése kíséri a bemutatott eseteket, illetve ahol lehetséges, azt is megmutatjuk, hogy más államok és közösségek hogyan oldották meg sikeresen a hasonló problémáikat

– foglalta össze a kezdeményezés lényegét Vincze Loránt, a FUEN elnöke, aki felkérte a FUEN tagszervezeteit, csatlakozzanak a közös munkához, amelynek eredményeképpen hosszú távon egy európai szintű adatbázis jöhet létre.

Az első erdélyi eset, amelyet dokumentált a honlap, a korondi községháza felirat miatt kirótt büntetés esete, és hamarosan további ügyeket is bemutat

– olvasható a szerkesztőségünknek is elküldött dokumentumban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS