Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kis matematikusokat díjaztak

R. Kiss Edit 2011. március 03., 16:23 utolsó módosítás: 2011. március 03., 19:46

Közel háromezer 3–8. osztályos diák vett részt a Zrínyi Ilona Matematikaverseny Hargita megyei szakaszán. A legjobbakat csütörtökön Csíkszeredában díjazták.

Fotó: Kristó Róbert

Magyarország legnépszerűbb matematikai versenye a kecskeméti Matematikában Tehetséges Gyerekekért Alapítvány által 3–8. osztályos diákoknak szervezett Zrínyi Ilona Matematikaverseny, amelybe mára már az egész Kárpát-medencéből bekapcsolódnak a magyar nyelven tanuló diákok. Erdélyben idén 17. alkalommal szervezték meg a vetélkedőt. A kétfordulós verseny fő célja a matematika népszerűsítése, az adott feladatsorokkal pedig a diákok logikus gondolkodását kívánják mérni és fejleszteni.

A verseny első fordulója február 18-án zajlott le, a Hargita megyei szakaszt a csíkszeredai Harmat Alapítvány szervezte meg tíz megyebeli helyszínen. Hodgyai László megyei szervező közlése szerint a megyei szakaszon közel háromezer diák vett részt. Az eredményhirdetést csütörtökön Csíkszeredában, a Segítő Mária Gimnázium dísztermében tartották, és ekkor díjazták a legjobb eredményeket elért diákokat is. Hodgyai László elmondta, Hargita megyéből 12 diák jutott tovább automatikusan a verseny áprilisi, kecskeméti döntőjére, további hat diákot pedig behívtak a döntőbe, így összesen 18-an képviselik majd a megyét.

Az eredményhirdetésre és díjkiosztásra a megye minden részéből összesereglett diákok nagy része díjat kapott csütörtökön, a szervezők tárgyjutalmakat osztottak az első húsz helyezettnek minden évfolyamról, oklevelet kapott minden évfolyam első tíz helyezettje, az évfolyamok első három díjasa pedig az oklevél mellett a Generali Biztosító által felajánlott pénzjutalmat is átvehetett. Csapatverseny is zajlott a vetélkedő keretében, az első három helyezett csapatot szintén díjazták minden évfolyamról.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
5 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS