Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Keresztet vetett, amikor meglátta, hogy végre aszfaltoznak

Gergely Imre 2019. június 19., 17:47 utolsó módosítás: 2019. június 19., 17:48

Négy éve, 2015-ben indította el a Gyergyószentmiklós önkormányzata azt a beruházást, amely során négy utca teljes felújítását tervezték. Az Arany János, a Fogarasy Mihály és a Cloșca utca aszfaltozása el is készült 2016 nyarára, azonban a leghosszabb és legforgalmasabb, a Rákóczi Ferenc utca azóta is munkaterület, csak nagy kockázattal volt járható. Most azonban úgy tűnik, végre lezárul a munkálat.

Fotó: Gergely Imre

Keresztet vetett egy felszegi lakos, amikor meglátta, hogy aszfaltozás kezdődött el a Rákóczi Ferenc utcában. Mint mondta,

nem hitte, hogy megéri.

Ez az egyik olyan munkálat Gyergyószentmiklóson, amelynek átadására olyan sok határidő-ígéret volt, hogy a környéken lakók már csak legyintettek, ha szóba jött, mikor készülhet el az új aszfaltozott útszakasz. Negatív tapasztalataik voltak már előzőleg is, hiszen korábban már zajlott itt aszfaltozás, de olyan silány minőségben, hogy pár év múlva teljesen fel kellett szedni a régi burkolatot.

Fotó: Gergely Imre

2015 óta Nagy Zoltán polgármester megfogalmazása szerint többnyire az önkormányzattól független okok miatt állt le a munka több alkalommal is. Volt, hogy a kivitelező cég döntött úgy, nem folytatja a munkát, illetve egy évet azért csúszott a beruházás, mert az utcában lakók kérték, mielőtt elkészülne az út, történjen meg a földgázvezeték kiépítése. Ez idén tavaszra valósult meg.

Fotó: Gergely Imre

A művezető Páll Zoltán elmondása szerint az aszfaltozást egy hét alatt befejezik. Ez azt jelenti, hogy

a Tölgyfa utcától a Csiky-kert utcáig teljesen új aszfaltszőnyeg lesz.

A rendőrségtől a Tölgyfa utcáig pedig kockakő kerül az úttestre, hogy illeszkedjen a múzeum műemlék jellegéhez.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS