Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Homoródszentpáli tűzeset: a tejgyár tetőzetében keletkezett jelentősebb kár

Fülöp-Székely Botond 2019. augusztus 23., 14:48 utolsó módosítás: 2019. augusztus 23., 17:29
HIRDETÉS

A kazánház, valamint az irodahelyiségek fölötti tetőzetben keletkezett nagyobb kár, ugyanakkor néhány berendezés is tönkre ment csütörtök éjszaka a homoródszentpáli tejgyárnál keletkezett tűzben. A gazdáktól viszont már másnap reggel begyűjtötték a tejet.

Nehéz volt megfékezni a lángokat. A tűzoltók több mint négy órán át küzdöttek. • Forrás: Homoródszentmárton Község Önkéntes Tűzoltósága/Facebook

Nagyjából kilenc óra húsz perckor értesítették a homoródszentmártoni önkéntes tűzoltóságot, hogy lángok csaptak fel a tejgyár kazánházának tetőzetében – tudtuk meg Mostis Ádámtól, az egység vezetőjétől.

Mint mondta, a helyszínre érkezve teljes erőbedobással kezdtek hozzá az oltásnak, ám roppant nehéz dolguk volt, így rövid időn belül be kellett lássák, hogy segítségre van szükségük a lángok megfékezéséhez. Ekkor értesítették a székelyudvarhelyi hivatásos és a környékbeli – Lövéte, Oklánd, Homoródújfalu, Homoródalmás – önkéntes tűzoltó csapatokat.

Végül tizenegy tűzoltóautó és nyolc ciszternás jármű érkezett a helyszínre, valamint negyven tűzoltó és a helybéliek igyekeztek megfékezni a lángokat.

Az irodahelyiségek tetőzetére is átterjedő tüzet így is csak éjjel két óra után tudták megfékezni. Persze a helyszínt további két órán át ellenőrizni kellett, nehogy újból meggyulladjon a tűz.

• Forrás: Homoródszentmárton Község Önkéntes Tűzoltósága/Facebook

Mostis Ádám rámutatott,

a kazánház tetőzetében, a faszerkezet és a kémény találkozásánál gyulladhatott ki a tűz.

Információi szerint a kazánház és az irodahelyiségek tetőzetében keletkezett nagyobb kár, ugyanakkor néhány berendezés is tönkrement. Szerencsés helyzetnek mondható, hogy a termelési részlegre nem terjedtek át a lángok.

• Forrás: Homoródszentmárton Község Önkéntes Tűzoltósága/Facebook

Nágó István homoródszentmártoni alpolgármestertől megtudtuk, hogy a gazdák nagyon meg voltak ijedve, hiszen ebbe a gyárba szokták leadni a megélhetőségükként megtermelt tejet. A tisztségviselő telefonon érdeklődött az ügyben és azt a megnyugtató választ kapta, hogy a tejet mindenképp elveszik, ahogyan ez már pénteken reggel meg is történt.

HIRDETÉS

• Forrás: Homoródszentmárton Község Önkéntes Tűzoltósága/Facebook

• Forrás: Homoródszentmárton Község Önkéntes Tűzoltósága/Facebook

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS