HIRDETÉS

Hatan sérültek meg a Csíkszentdomokos melletti frontális ütközésben

Székelyhon 2018. augusztus 04., 21:00 utolsó módosítás: 2018. augusztus 04., 21:19
HIRDETÉS

Négy felnőtt és két kiskorú szenvedett sérüléseket szombat délután Csíkszentdomokos és Marosfő között az európai úton, miután két autó frontálisan összeütközött. A balesetet okozó járművezető ép bőrrel megúszta.

Fotó: Baricz Adorján

Figyelmetlenség miatt történt közúti baleset szombaton 13 óra előtt néhány perccel az E578 jelzésű európai út Csíkszentdomokos és Marosfő közötti szakaszán – számolt be érdeklődésünkre Incze Miklós, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője. A rendőrség elsődleges vizsgálatainak eredményeit ismertetve elmondta, az 54 éves gyurgyevói (Giurgiu) D. S. C. C. autójával Gyergyószentmiklós irányába haladva,

„nem a vezetésre figyelve” áttért a menetirányával ellentétes közlekedési sávba,

frontálisan nekicsapódva a szemből érkező, 57 éves palotailvai (Maros megye) M. P. vezette járműnek. Az ütközésben két kiskorú, illetve négy felnőtt sérült meg – közölte a helyettes szóvivő. A figyelmetlen autóvezető jelentéktelen sérülésekkel megúszta a karambolt, kórházba szállítására nem volt szükség.

Marosfőnél és Csíkszentdomokosnál is torlódás alakult ki, mivel a közlekedésrendészek mindkét irányba lezárták a forgalmat a mentés és a helyszínelés idejére.

A sérültek közül egyet a tűzoltóság rohammentő egysége (SMURD), a többit pedig a Hargita Megyei Mentőszolgálat szállított kórházba – tájékoztatott Alina Maria Ciobotariu, a Hargita megyei tűzoltóság szóvivője.

Fotó: Baricz Adorján

A mentőszolgálat ügyeletes diszpécserének elmondása szerint a Gyergyószentmiklós irányába haladó autóban lévő egyik utas, egy 43 éves bukaresti nő sérült meg a legsúlyosabban, többek között medencecsonttörést szenvedett. A többi utast különböző törésekkel, gerincsérüléssel szállították kórházba.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt folytatják a vizsgálatokat.

HIRDETÉS

A szombati baleset közelében, idén januárban történt az elmúlt évek egyik legsúlyosabb Hargita megyei közúti tragédiája. Két személyautó ütközését követően egy nő és két kislánya vesztette életét, ketten pedig súlyosan megsérültek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS