Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Interkulturális irodalmi es(e)t a Teinben

Bús Ildikó 2013. április 22., 13:50 utolsó módosítás: 2013. április 22., 14:17

Elsősorban az irodalom szerepéről és az irodalomszervezés kérdéseiről beszélgettek vasárnap délután a Teinben, egy interkulturális est keretében.

Az interkulturális irodalmi es(e)t című találkozón, amelyet Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa, a Bod Péter Megyei Könyvtár, a Kónya et Kónya Ponopol és a Tein Teaház közösen szervezett rendezvényén Vlad Moldovan, Stelian Müller és Szántai János voltak meghívottak. A három alkotó a Nepotu’ lui Thoreau, azaz Thoreau unokaöccse kolozsvári olvasóklub tagjaiként vett részt az eseményen.

Az alkotók hangsúlyozták, azért nem irodalmi kör a Thoreau unokaöccse, mert nagyobb mértékben alapoznak a felolvasásra, beszélgetésre, az interaktivitásra. A kolozsvári olvasóklubnak nemcsak a regionális irodalmi szerepe vitathatatlan, hanem meghatározó a kincses város kulturális életében. A sepsiszentgyörgyi találkozón részt vevő szerzők elmondták, nem feltétlenül hívei az alkotói csoportulásokba tömörülésnek, sokkal inkább lehet beszélni egyéni hangokról, viszont az is tagadhatatlan, hogy vannak közös vonások a munkáikban.

Az irodalmi estet Luiza Zan és Cserkész Jimmy koncertje zárta, a jelenleg Bukarestben élő duó különmeghívottja Ferencz Áron volt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS