Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kihelyezték a ruhagyűjtő konténereket

Pethő Melánia 2014. május 05., 18:48 utolsó módosítás: 2014. május 05., 18:53

Öt darab ruhagyűjtő konténert helyezett el Gyergyószentmiklós különböző pontjain a Gyulafehérvári Caritas. Ha igény lesz továbbiakra és lehetőség az elhelyezésükre, bővíti a tárolók számát a városban a szervezet.

Fotó: Pethő Melánia

Egy magyarországi vállalkozással partnerségben indította el néhány éve használtruha-gyűjtő akcióját Romániában a Caritas, a sikeresnek bizonyuló kezdeményezéshez a gyulafehérvári szervezet is csatlakozott: a napokban Hargita és Kovászna megyékben helyeztek el gyűjtőkonténereket.

Gyergyószentmiklósra öt darab tároló került, ezeket az önkormányzat engedélyével és a területrendezési osztály által kijelölt köztereken helyezték el. A Bucsin lakótelepen a 18-as tömbház előtt, a volt Bucsin vendéglő bejáratánál, a Virág negyedben a „korlát” mögötti téren, felszegben a volt Szájván-épület közelében van egy-egy konténer, egyet a zöldségpiac parkoló részébe és egyet a Sláger Center bejáratához helyeztek el.

„Eddig is szerveztünk időszakosan, de akár folyamatosan is ruhagyűjtést, általában sikerrel. A tapasztalat, hogy az emberek jó néven veszik. Bízom nyitottságukban, további támogatásukban”  – mondta portálunknak az akció kapcsán Péterfi Attila Csongor, a Gyulafehérvári Caritas logisztikai ágazatának vezetője.

Tájékoztatott: a tárolók tartalmát megválogatják, a használható darabokat olyan rászorulók között osztják szét, akik ilyen irányú kéréssel fordulnak a szervezethez. Legnagyobb igény a gyermekholmikra van, ezért a tárolókba főleg ilyesmit várnak. A használhatatlan darabokat újrahasznosítják, erről a magyarországi partnercég gondoskodik. Kérik a lakókat, a konténerbe szánt dolgokat lehetőleg csomagolják zacskóba, így elkerülhető a ruhák, játékok összekoszolódása, ha más típusú hulladék is kerül a tárolóba.

A konténerek vaslemezből készültek, zártak, befogadóképességük 300 kilogrammnyi.
A használatukkal kapcsolatos bárminemű információ az oldalukon feltüntetett telefonszámon kérhető, itt lehet jelezni a panaszokat is, illetve azt, ha megteltek. Ürítésükre egyébként hetente kerül sor.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS