Élményeiről mesélt az X-Faktor döntőjébe jutó gyergyószentmiklósi lány

Élményeiről mesélt az X-Faktor döntőjébe jutó gyergyószentmiklósi lány

Fotó: RTL, X-Faktor

Erdélyben is sokan figyelemmel követik az RTL tehetségkutató műsorát, az X-Faktort, amit idén még nagyobb érdeklődés övezett, hiszen két gyergyószentmiklósi lány is szerepelt az élő adásokban. Ráadásul Solyom Bernadett a szombati döntőbe is bejutott, így a legjobb három között mérettetik meg. Jelenleg javában készül Budapesten a műsor fináléjára, de örömmel mesélt az élményeiről.

Barabás Orsolya

2022. november 17., 21:522022. november 17., 21:52

2022. november 18., 10:392022. november 18., 10:39

– Gratulálok, nagyon büszkék vagyunk rád itthon az eddig elért sikereid miatt, nagyon szorítunk neked. Hogyan érzed magad így a döntő előtt?

– Nagyon várom már a döntőt, nagyon sok munka áll a hátam mögött ezzel kapcsolatban, nagyon jól érzem magam, és örülök, hogy eljutottam idáig. Ezzel egy nagyon-nagy álmom vált valóra.

– Kicsit térjünk vissza a múltra. Hogyan került az életedbe a zene, mikor döntötted el, hogy ezzel komolyabban fogsz foglalkozni?

– Kicsi korom óta nagyon szeretem a zenét, régóta énekesnő szeretnék lenni. Mindig is egy álom volt ez nekem, és most az álmomat élem meg, úgyhogy nagyon boldog vagyok.

– Miért volt fontos számodra, hogy jelentkezz az X-Faktorba, és részt vegyél a tehetségkutató műsorban?

– Nem fogalmazódott meg bennem ez a gondolat.

A szüleim miatt jelentkeztem, ők voltak, akik biztattak, hogy próbáljam meg, mert ha nem sikerül, akkor is ez egy jó élmény lesz. Igazuk volt.

Nagyon sokat köszönhetek nekik ezért is, mert nélkülük nem lennék az X-Faktor döntőjében.

– Mennyire volt nehéz a válogató sorozat? Gyergyószentmiklóson jelentkeztél, majd Budapesten is volt casting, és többször is meg kellett mérettessél ahhoz, hogy bekerülhess az élő show-ba. Mi volt a legmaradandóbb élményed?

– Visszagondolva a legemlékezetesebb a székes volt, de mindegyik részét nagyon élveztem. Három castingon voltam, mielőtt a válogatóra bejutottam. Mindegyik alkalom nagy pillanatokat hozott nekem.

Soha nem gondoltam, hogy idáig eljutok, hogy ilyen nagy színpadon, ennyi ember előtt előadhatom a produkcióimat, énekelhetek. Hihetetlenül megdöbbentő ez az egész.

– Volt olyan pillanat, amikor elbizonytalanodtál, és úgy érezted, hogy „ez most nekem nem fog sikerülni”?

– Nem, egyáltalán nem volt ilyen, és ezen nagyon meglepődtem. Amióta megkezdődött az X-Faktor, az egész izgalom kiment belőlem, minden alkalommal azt vártam, hogy ismét fel tudjak lépni a színpadra, megint tudjak bizonyítani. Nagyon jól érzem itt magam alapjáraton is, és a színpadon is. Soha nem volt kérdés bennem, hogy ez most rosszabbul ment, vagy nem úgy sikerült, ahogy kellett volna, mindig magabiztosan léptem fel, és talán ennek is köszönhető, hogy mindig jól is sikerül a produkció.

Galéria

Fotó: RTL, X-Faktor

– Örültél annak, hogy ByeAlex lett a mentorod? Milyen a közös munka? Mit tudott neked tanítani az elmúlt hetekben?

– Nagyon örülök, hogy Alexhez kerültem, mert szerintem nagyon jó mentor, és mint ember is nagyon jó fej. Nagyon sok mindent megtudtunk egymásról, és megváltozott az egész képem vele kapcsolatban, mert sokkal szigorúbbnak gondoltam. Jól telnek vele az énekórák is, nagyon sok mindent tanultam tőle, elsősorban emberileg, de a zenével, a fellépésekkel kapcsolatban is. Olyan dolgokat, amikre lehet, hogy magamtól nem jöttem volna rá.

Mindig azt hangsúlyozza, hogy csak önmagamat adjam, és jól kell érezzem magam a színpadon ahhoz, hogy a nézők is ezt érezzék.

– Többfajta zenei stílusban is hallhattunk téged, de úgy tűnt, hogy a rap áll hozzád a legközelebb. Ez az a műfaj, amiben leginkább el tudod magad képzelni?

– A jövőben azt szeretném, ha egy albumomon belül is több zenei stílusban tudjam magam megmutatni, de a fő mindenképpen a rap lenne, azt nagyon szeretem. De több minden közel áll hozzám, például a Bagossy Brothers Companyvel közös produkciót is imádtam, nagyon jó volt velük együtt dolgozni, hatalmas élmény volt.

– Egy héttel azelőtt már énekeltél a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Companytől egy dalt. Honnan jött az ötlet, hogy közösen lépjetek fel az X-Faktor színpadán?

– Régóta ismerem Bagossyékat, nagyon szeretem a munkásságukat, és mondtam Alexnek, hogy vagány lenne velük együtt dolgozni. Elfogadták a felkérésünket, és én nagyon örültem neki, mert bakancslistás volt számomra a közös produkció.

– Csodálatos hangzása volt a Néked szólnak a harangok című dalnak, ahogyan a Bagossy Brothers Companyvel közösen előadtátok. A mentorok is mondták, hogy el tudnának képzelni téged egy zenekar élén. Te is magadat?

– Amióta elkezdődött az X-Faktor, megfogalmazódott ez bennem, nagyon szeretném, mert szerintem ez jó buli, főleg olyan emberekkel, akik ugyanannyira szeretik a zenét, mint én. Úgyhogy, mindenképp szeretnék egy zenekart a jövőben.

Galéria

Fotó: RTL, X-Faktor

– Már az első élő műsort követően több olyan komment volt, hogy te biztosan döntős leszel. Te reménykedtél ebben?

– Őszintén bevallom, nem gondoltam, hogy idáig eljutok.

Mindig csak arra gondoltam, hogy mindent beleadok, és ha sikerül, boldog leszek, de ha nem, akkor sincs baj, mert már elértem a célomat, mert nagyon sok emberhez eljutottam.

De örülök, hogy itt vagyok, és szombaton megint bizonyíthatok.

– Ez már a finálé előtti hét. Naponta hány órát kell töltsél a felkészüléssel?

– Főleg ez az utolsó hét egy őrült menet nekünk, ruhapróba, tánc- és többórás énekóra, kisfilmeket forgatunk, interjúkat adok, vannak főpróbák is, úgyhogy van olyan nap, hogy már reggel 8-kor elmegyek és este 10-re érek haza. Nagyon durva, de szerintem megéri.

– Mire számítasz szombaton, milyen lesz a hangulat?

– Nagyon örülök és hálás vagyok, hogy az otthoniak ennyire támogatnak, szavaznak rám, erre számítok most is.

Úgy gondolom, hogy nagyon jó dalokat választottam, ha nem is nyerem meg, csak azt szeretném, hogy ezeket elénekelhessem, mert szerintem vagány produkciók lesznek.

Nagyon nagy bulit szeretnék csapni így az utolsó adásban.

– Mi lesz az X-Faktor után? Zenélés terén milyen terveid vannak?

– Miután vége lesz az X-Faktornak, hazamegyek, mert suliznom kell. Gőzerővel nekifogok saját dalokat gyártani, mert mindenképpen folytatni szeretném a megkezdett utat, az éneklést.

2 hozzászólás Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. május 25., szombat

Hármat ugyan kilőttek, de maradtak még medvék Csíksomlyón

Több Ro-Alert vészhelyzeti üzenetet is kaptak a csíkszeredaiak pénteken este és szombatra virradóan a medvék miatt.

Hármat ugyan kilőttek, de maradtak még medvék Csíksomlyón
2024. május 25., szombat

Folytatódik a lomtalanítás Marosvásárhelyen!

Az akció június 5-ig tart, és felváltva gyűjtenek a város különböző területein.

Folytatódik a lomtalanítás Marosvásárhelyen!
2024. május 24., péntek

Internet nélkül maradt számos Telekom- és Nextgen-ügyfél

Technikai problémák adódtak a Telekom Romania szolgáltatónál, emiatt pedig nem működik megfelelően az internetszolgáltatás. A szolgáltató bejegyzése szerint már dolgoznak a megoldáson.

Internet nélkül maradt számos Telekom- és Nextgen-ügyfél
2024. május 24., péntek

Felborult egy autó Borszéknél, ketten megsérültek

Felborult egy autó Borszéknél pénteken délután, a baleset során két személy megsérült.

Felborult egy autó Borszéknél, ketten megsérültek
2024. május 24., péntek

Parov Stelarral, Tankcsapdával és még rengeteg meglepetéssel készül az Egyfeszt

Negyedszerre tartják meg Gyergyószentmiklóson az Egyfeszt összművészeti fesztivált. A szervezők az elmúlt hetekben sorozatban jelentették be egy-egy fellépő nevét.

Parov Stelarral, Tankcsapdával és még rengeteg meglepetéssel készül az Egyfeszt
2024. május 24., péntek

Lelkes fiatalokkal rajtolt a Totál Ké(s)zdiáknapok

Csak úgy tombol a versenyszellem a kézdivásárhelyi diáknapokon, ahol a hét csapat színes zászlókkal, egyenpólókban, csapathimnuszt énekelve mutatkozott be pénteken.

Lelkes fiatalokkal rajtolt a Totál Ké(s)zdiáknapok
2024. május 24., péntek

Az ökumenikus istentiszteletről minden végzős hazavihetett egy nekivaló gondolatot

Mintegy hatszáz végzős középiskolás diák és tanáraik ökumenikus istentiszteletre gyűltek össze a sepsiszentgyörgyi belvárosi református templomban pénteken délelőtt, egy 26 éves hagyományba illeszkedve.

Az ökumenikus istentiszteletről minden végzős hazavihetett egy nekivaló gondolatot
2024. május 24., péntek

A gyerekek szerint ez nem is óvoda, ez egy palota

Habár egy ideje már használják, pénteken hivatalosan is bemutatták a csíkszeredai Napocska napközi otthont, amely 172 napközis gyereknek biztosítja a napi felügyeletet.

A gyerekek szerint ez nem is óvoda, ez egy palota
2024. május 24., péntek

Az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóira lehet szavazni

Újra életre hívja közönségszavazását Az Utazó magazin, amelynek során a 2023-as év legjobb turisztikai szolgáltatóira lehet voksolni, köztük erdélyiekre is.

Az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóira lehet szavazni
2024. május 24., péntek

Áramszünet várható két falu több háztartásában május utolsó napjaiban

Több háztartásban is áramszünet várható Csíkszentmihályon és Bögözben május utolsó két napján.

Áramszünet várható két falu több háztartásában május utolsó napjaiban
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!