Egyre biztosabb a tanügyi általános sztrájk

Egyre biztosabb a tanügyi általános sztrájk

A szakszervezet képviselői szerint tizenéve nem volt akkora tiltakozó megmozdulás az ágazatban, mint a héten. A következő lépés az általános sztrájk lehet

Fotó: FSLI

Nem oldódtak meg a tanügyi szakszervezetek követelései, ezért egyre biztosabbá válik, hogy a hónap második felében kirobbantja az általános sztrájkot az érdekvédelem, amely szerdán tiltakozó felvonulást tartott Bukarestben. A három székelyföldi megyében a még nem végleges adatok szerint jócskán 50 százalék feletti az általános sztrájk támogatottsága.

Széchely István

2023. május 12., 08:102023. május 12., 08:10

Mintegy 15 ezer szakszervezeti tag vett részt a Bukarestben megtartott szerdai tiltakozó felvonuláson, közülük majdnem kétszázan Hargita, Maros és Kovászna megyei tanügyi alkalmazottak voltak, ugyanis

a három székelyföldi megye tanügyi szakszervezetei is jelen voltak a tervezettnél hamarabb véget ért tiltakozáson.

Eközben a tanintézetek jó részében már befejeződött a tanügyi szakszervezetek által tervezett, munkabeszüntetéssel járó általános sztrájk megindításához szükséges támogató aláírások összegyűjtése. A szakszervezetek megyei vezetőitől kapott információk szerint a három megyében jócskán 50 százalék fölött van az általános sztrájk támogatottsága.

Nagyarányú a sztrájk támogatottsága

„Az általános sztrájk országos támogatottságára vonatkozó adatok még nem ismertek, de amelyik megyék adatairól hallottam, mindenütt ötven százalék fölötti az arány. Maros megyéről elmondhatom, hogy

Idézet
a mi szakszervezetünknél 74 százalékos arányban döntöttek az általános sztrájk mellett a tagok.

2010 tagunk van és ebből 1489-en a sztrájk mellett vannak. A tagoknak csak a 10 százaléka mondott nemet, a hiányzó hányadot pedig azok alkotják, akik nem foglaltak állást” – számolt be az általános sztrájkra vonatkozó aláírásgyűjtés eredményéről Molnár Zoltán, a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) Maros megyei vezetője.

Az országos helyzetet illetően Molnár Zoltán elmondta, az aláírásgyűjtés néhány megyében még nem ért véget, szerdán ki is küldött egy levelet az érdekvédelmi tömörülés vezetősége, amelyben sürgette a felmérés befejezését. Amint az megtörténik, az eredmény alapján meghozza az általános sztrájkra vonatkozó söntést a szakszervezet vezetőtanácsa. Erre napokon belül mindenképpen sor kerül, hiszen

az érdekvédelem május 22-re tervezi a munkabeszüntetéssel járó tiltakozás kirobbantását. Ehhez egyébként országos viszonylatban a szakszervezeti tagok több mint 50 százalékának a támogató aláírására van szükség.

Maros megyéből egyébként negyvenen vettek részt a szerdai bukaresti tiltakozó felvonuláson. „Hatalmas megmozdulás volt, én

Idézet
rég nem láttam ekkora tiltakozó tömeget,

korábban valamikor tizenéve voltak ekkora megmozdulások” – fogalmazott a szakszervezet Maros megyei vezetője.

Galéria

Fotó: FSLI

A többség egyetért a munkabeszüntetéssel

Hargita megyéből csak Székelyudvarhely, Székelykeresztúr és Gyergyószentmiklós térségéből 110-en utaztak el a szerdai bukaresti tiltakozásra – tudtuk meg Kocs Ilonától, a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) Hargita megyei, területi vezetőjétől. Az általános sztrájk támogatottságára vonatkozó kérdésünkre Kocs Ilona elmondta, még nincs meg a végleges eredmény, mert néhány iskolából még nem kapta meg az eredményeket, de a tanintézetek jó részéből már elküldték és azokban

80 százalék fölötti a sztrájk mellett állást foglalók aránya.

A szerdai tiltakozásról elmondta, egy órán át a kormány épülete előtt tüntetett a 15 ezres tömeg, majd onnan – a terveknek megfelelően – a parlament épülete felé indultak, de a parlament előtt végül nem tiltakoztak, mert oda az AUR szervezett tüntetést, és a tanügyi érdekvédelem el akarta kerülni, hogy összefolyjon a két tiltakozás.

Bőven meglesz az ötven százalékos arány

A Kovászna megyei tanügyi szakszervezet részéről negyvenen utaztak el szerdán a bukaresti megmozdulásra. „Többségüket a nem didaktikai kisegítő személyzet tette ki” – mondta Nagy Gábor, a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) Kovászna megyei vezetője. Azért volt nagyobb arányú a kisegítő személyzet a tiltakozáson, mert ezt a személyzeti kategóriát érintik a leghátrányosabban a bérproblémák.

Galéria

Fotó: FSLI

„Gyalázatos, ahogy a hatalom ezzel a munkavállalói kategóriával bánik” – fogalmazott a szakszervezet képviselője. Emlékeztetett, hogy a 2017/153-as törvény által előírt béremelésből 12 százalékot még mindig nem kapott meg a kisegítő személyzet, pedig annak már 2020-ban meg kellett volna történnie. A pedagógusok számára ezt 2022 januárjától jóváhagyták, de a kisegítő személyzet azóta sem kapta meg –

készül az új bértörvény, miközben a régit még végre sem hajtották

– nehezményezte Nagy Gábor.

Az érdekvédelmi tömörülés Kovászna megyei vezetője az általános sztrájk támogatottságával kapcsolatban elmondta,

az eddigi beérkezett adatok szerint a Kovászna megyei szakszervezeti tagok 94 százaléka egyetért a munkabeszüntetéssel járó tiltakozás kirobbantásával.

Ez még nem a végeredmény, ugyanis a 2080-ból mindeddig 1400 tag foglalt állás, de mintegy 600-tól még várják a visszajelzést.

Követelések

A három tanügy szakszervezet – a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége, a Spiru Haret, valamint az Alma Mater – azt követeli, hogy

  • az oktatási személyzet bérét az elvégzett munka társadalmi jelentőségének megfelelően növeljék,

  • a kezdő pedagógusok fizetése érje el legalább a bruttó átlagbér értékét,

  • és a didaktikai személyzet fizetését fokozatosan emeljék a végzettség, a beosztás, a munkaviszonyban töltött idő és a tanári fokozat figyelembevételével.

  • Továbbá azt is követelik, hogy a fizetéseket az inflációnak megfelelően évente növelje az állam,

  • a didaktikai és nem didaktikai személyzet túlóráit fizessék ki, akárcsak a munkakörülmények miatti pótlékokat,

  • és biztosítsák számukra a kollektív munkaszerződésekben előírt jogokat (ingázási költségek kifizetése, kiegészítő pihenőszabadság biztosítása, a ki nem vett pihenőszabadságért járó pénzbeli kompenzáció stb.).

  • A szakszervezetek ugyanakkor szeretnék elérni azt is, hogy az állam növelje az oktatási beruházásokra fordított finanszírozást és szüntesse meg az EduSal programot és azt az oktatási tárca egy saját bérszámfejtő programmal helyettesítse.

„Ez a tanév a jövő hónapban véget érhet!” – ezzel a címmel adott ki közös közleményt múlt hónapban a három nagy tanügyi szakszervezet, amelyben bejelentették, hogy megkezdik a támogató aláírások gyűjtését az általános sztrájk megszervezése érdekében. A címmel arra is utaltak, hogy a május 22-től tervezett, munkabeszüntetéssel járó általános sztrájk érintené a tanév végi vizsgákat is.

1 hozzászólás Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2023. május 11., csütörtök

Lehet ízletesebb a kórházi koszt? – kiderül egy országos vetélkedőn

Merész ötlete támadt pár évvel ezelőtt a segesvári városi kórház vezetőjének, aki elhatározta, hogy változtat a kórházi ételeken, étkezési szokásokon. A hétvégén az ország különböző egészségügyi intézményei mutatják be újragondolt menüiket.

Lehet ízletesebb a kórházi koszt? – kiderül egy országos vetélkedőn
2023. május 11., csütörtök

Nagyerdőaljáról szól a vadászkürt hívó hangja

Első alkalommal 2019-ben szerveztek seregszemlét az erdővidéki vadászok és horgászok, természetesen Barót önkormányzatával partnerségben, és a város központjában. A hagyományteremtés szándékával tető alá hozott rendezvénynek jótékonysági vonzata is volt.

Nagyerdőaljáról szól a vadászkürt hívó hangja
2023. május 11., csütörtök

A gyergyószentmiklósiak a Monturist-közgyűlés elhalasztását szeretnék

A május 19-re kitűzött Monturist-közgyűlés elhalasztását kéri a gyergyószentmiklósi képviselő-testület, mert az ott napirendre tűzött témák kapcsán számos jogi kérdés szorul tisztázásra – hangzott el a testület csütörtöki ülésén.

A gyergyószentmiklósiak a Monturist-közgyűlés elhalasztását szeretnék
2023. május 11., csütörtök

Egyházakat, sport- és kulturális rendezvényeket támogatnak

Barót önkormányzati képviselő-testülete csütörtöki rendkívüli tanácsülésén egyházak, sport- és kulturális rendezvények támogatásáról is döntött.

Egyházakat, sport- és kulturális rendezvényeket támogatnak
2023. május 11., csütörtök

Szabadidőközpont és víztisztító építésére kaptak finanszírozást Csíkszéken

Újabb beruházásokat finanszíroz a fejlesztési minisztérium: szabadidőközpontot építenek Szépvízen, Csíkszentkirályon pedig víztisztító létesül – adja hírül az RMDSZ sajtóosztálya.

Szabadidőközpont és víztisztító építésére kaptak finanszírozást Csíkszéken
2023. május 11., csütörtök

Bejáratokat hoznak rendbe, kátyúznak és útjelzéseket festenek Székelyudvarhelyen

Gőzerővel zajlanak az útkarbantartási munkálatok Székelyudvarhelyen, több, a tömbháznegyedekben lévő bejáratnál is sikerült már aszfaltozni, mindemellett pedig az utak kátyúzása és az útburkolati jelzések festése is elkezdődött.

Bejáratokat hoznak rendbe, kátyúznak és útjelzéseket festenek Székelyudvarhelyen
2023. május 11., csütörtök

Új piac épül Nyárádszeredában, Gyulakután sportkomplexumot hoznak létre

Fedett kültéri és beltéri része is lesz a nyárádszeredai új piacnak, ugyanakkor Gyulakután elkezdhetik építeni a sportkomplexumot – csütörtökön aláírták a kivitelezési szerződéseket Bukarestben – tájékoztat az RMDSZ sajtóosztálya.

Új piac épül Nyárádszeredában, Gyulakután sportkomplexumot hoznak létre
2023. május 11., csütörtök

Nem volt józan a megállásra intett gyergyóditrói sofőr

Alkohol befolyása alatt vezetett egy helybéli sofőr, az esetre közlekedésrendészek Gyergyóditróban tartott ellenőrzése során derült fény szerdán – adja hírül a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Nem volt józan a megállásra intett gyergyóditrói sofőr
2023. május 11., csütörtök

Vízszünet lesz több udvarhelyszéki településen pénteken

Szünetelni fog a vízszolgáltatás Bögöz községben, Boldogfalván és Székelyudvarhely néhány utcájában pénteken 9 és 15 óra között.

Vízszünet lesz több udvarhelyszéki településen pénteken
2023. május 11., csütörtök

„Minden könyvnek más illata van”

Köszönöm! – kiabálta teli torokból a gyerekközönség a Csíkszeredai Könyvvásár nekik szóló megnyitóján csütörtök délelőtt, megköszönve a könyvvásárt az azt megálmodóknak, megszervezőknek és felépítőknek, íróknak, kiadóknak.

„Minden könyvnek más illata van”
„Minden könyvnek más illata van”
2023. május 11., csütörtök

„Minden könyvnek más illata van”

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM