HIRDETÉS

Kiírják a közbeszerzést a Csiba és Oltfalu közötti út felújítására

Kovács Attila 2017. január 11., 19:43

Tavaly elmaradt, de idén kiírják a közbeszerzési eljárást a Csiba és Oltfalu közötti megyei útszakasz felújításának tervezésére és kivitelezésére. Azt még nem lehet tudni, hogy a munkálat mikor kezdődhet el.

Fotó: Veres Nándor

Nem változott a helyzet egy év után sem a Csiba és Oltfalu közötti megyei besorolású úton – bár a két település közötti távolság nem túl nagy, az út állapota sok kívánnivalót hagy maga után. A 123F jelzésű út ezen szakaszán csak a településeken van aszfaltburkolat, ez Csibában a 13A jelzésű országúttól a kistelepülés északi széléig tart, és Oltfaluban folytatódik Csicsó, illetve Csaracsó felé.

Tavaly a Hargita megyei önkormányzat részéről elhangzott, hogy a még csak makadámútként használható, kevéssel több mint 1,5 kilométeres útszakaszt is leaszfaltozzák, a tevezés elkészítése érdekében pedig pénzt különítettek el. Akkor azt is megtudhattuk, hogy a kivitelezéshez szükséges költségeket a megyei önkormányzat saját forrásokból vagy kormányzati támogatásból biztosítja.

Kérdésünkre Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke szerdán azt mondta, ha van rá jogi lehetőség, akkor már az ideiglenes beruházási listán szerepelni fog a beruházás tervezése, és a szükséges közbeszerzési eljárást nemsokára kiírják. Mint később kiderült, ez meg is történik, a megyei önkormányzati képviselő-testület szerdai rendkívüli ülésén 25 ezer lejt különítettek el a tervezésre.

„A kivitelezésre engedélyezett terv után kerülhet sor, a munkálatok várható kezdetéről mindenkit értesíteni fogunk. Addig is az a kérésem az olvasókhoz, segítsenek abban, hogy lehetőleg a térségbeli tervezők jelentkezzenek, hisz ha újra több száz kilométerről lesz a nyertes, akkor előreláthatólag sok nehézséggel kell szembenéznünk” – értékelt a megyei tanács elnöke.

Ha az ígéreteknek megfelelően elkészül az említett útszakasz aszfaltozása, illetve befejezik a nagy teherbírású Csicsói Olt-híd építését, minden lehetőség adott arra, hogy a 123F jelzésű megyei út egy Csíkszeredát elkerülő, nagyobb forgalmú úttá váljon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
4 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS