Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Gárdonyi Géza felolvasómaratont szerveznek Csíkszeredában is

Szőcs Lóránt 2013. február 15., 09:19 utolsó módosítás: 2013. február 16., 09:05

A Kájoni János Megyei Könyvtár ebben az évben is bekapcsolódik a felolvasómaraton szervezésébe, amely 2009-ben indult a székelyudvarhelyi székhelyű Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és a Cimbora Gyermekek Klubja szervezésében.

Fotó: Iochom Zsolt

 

A rendezvény célja, hogy minél többen részt vegyünk a közös olvasásban bárhol a nagyvilágban, és továbbadhassuk az olvasás örömét. Tavaly hét ország, 115 település 16 183 olvasója vett részt a nagy közös olvasásban. Ebben az évben Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója alkalmából a maraton Gárdonyi műveinek felolvasásával folytatódik.

A Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében (Stadion utca, 1/b. szám) február 19-én, kedden reggel 9 órától délután 3 óráig szervezik meg a folyamatos felolvasást. Szeretettel várják a könyvtárba az iskolai osztályokat, csoportokat. Várnak minden érdeklődőt, felnőtteket, családokat is, akik szeretnék megosztani az olvasás örömét másokkal. Fel lehet olvasni különálló részleteket vagy folytonosan egyetlen mesét, novellát, elbeszélést, regényt. A felolvasás történhet az iskolákban is, az osztálytermekben magyar vagy más óra keretében.

Minden résztvevő idén is személyre szóló könyvjelzőt kap ajándékba, saját nevére kitöltve, ami egyben azt is bizonyítja, hogy részese volt a közös olvasásnak. Ezért a szervezők arra kérik a csíkszeredai és környékbeli iskolákat, intézményeket, ahol felolvasást szerveznek, jelezzék a résztvevők számát a megyei könyvtárban, hogy eljuttassák a könyvjelzőket minden felolvasónak.

A rendezvény szervezői: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Hargita Megye Tanácsa, Cimbora Ház, Kájoni János Megyei Könyvtár. (További információkat a 0720544093-as telefonszámon igényelhetnek).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS