Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Árvízveszély van Hargita és Kovászna megyékben is

Székelyhon 2019. június 16., 17:24 utolsó módosítás: 2019. június 16., 23:03
HIRDETÉS

Tizenhárom megyére adott ki elsőfokú árvízriadót az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA). A figyelmeztetések vasárnap éjfélig érvényesek.

Árvízveszély van Hargita és Kovászna megyékben is
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Az Olt vízgyűjtő medencéjének Hargita, Kovászna és Brassó megyei szakaszán, a Temes folyó Krassó-Szörény és Temes megyében lévő mellékfolyóin szintén árvízriadó van érvényben – írja az Agerpres.

A hidrológusok figyelmeztetnek, hogy a hirtelen leesett nagy mennyiségű csapadék miatt veszélyesen megnőhet a Bodza (Buzău) folyó mellékfolyóinak vízszintje Brassó, Kovászna, Buzău, Prahova megyében. Árvízveszély van a Prahova, a Ialomiţa, az Argeş, a Dâmboviţa vízgyűjtő medencéjében is.

HIRDETÉS

A Fekete-Körös felső és középső folyásán, valamint a Fehér-Körös felső folyásán és középső folyásának mellékvizein, Hunyad, Arad és Bihar megyében szintén veszélyesen megduzzadhatnak és kiáradhatnak a folyóvizek.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap délután több megyére is érvényes másod- és harmadfokú viharriasztásokat adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS