Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Alámerült a befagyott Gyilkos-tóba, hogy felhívja rá a nemzetközi közvélemény figyelmét

Székelyhon 2019. december 16., 21:39

Hargita megye hegyi tavai, mint a Gyilkos-tó vagy a Szent Anna-tó, egyediek Európában. A tavakra a kutatók is különös figyelmet fordítanak, így többek között Hantz Péter, a Pécsi Egyetem Orvosi Karának kutatója is, aki a mikrobiológiai kutatások mellett a tavak állapotának felmérése, valamint a tavak fenekén leülepedett iszap vizsgálatának céljával merült le a tó jege alá nemrégiben.

Mint ahogy azt a kutató a szerkesztőségünknek is elküldött akciója és az erről készült fotók magyarázataként írja, a nemzetközi közvélemény figyelmét is fel szeretné hívni Székelyföld egyedülálló természeti értékeire. Szerinte ezek megörökítése akkor is fontos, ha a jég alá kell merülni emiatt – ez volt a legutóbbi expedíciójának a célja.

HIRDETÉS

„Abban a reményben hogy télen talán tisztább a tó vize, és jobb minőségű fényképeket lehet készíteni, lemerültem a befagyott Gyilkos-tóba. Köszönöm a hegyi csendőrség gyilkostói őrse által nyújtott segítséget, valamint Rajka Géza búvároktató által biztosított technikai felkészítést” – írta Hantz Péter, akitől azt is megtudtuk, hogy a Gerlének nevezett csónakjáról merült a víz alá, a csendőrök pedig eközben biztosították a műveletet.

A képek forrása: Hantz Péter és a Hargita megyei hegyi csendőrség, gyilkostói örs
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS