A csíkiak kínálata: öt helyszín, kilenc sípálya

A csíkiak kínálata: öt helyszín, kilenc sípálya

Hóra és mínuszokra várva. A csíksomlyói sípályán már előkészítve a fontos kellékek

Fotó: Sándor Csilla

Hideg időre és havazásra várnak a csíkszéki sípályák üzemeltetői, hogy elkezdhessék a megfelelő hóviszonyok biztosítását. Ennek érdekében a legtöbb helyszínen új hóágyúkat vásároltak, és reménykednek, hogy karácsonyig meg tudják nyitni a pályákat a téli sportok kedvelői előtt.

Iszlai Katalin

2017. november 29., 20:152017. november 29., 20:15

2017. november 29., 20:172017. november 29., 20:17

Csíkszéken öt helyszínen kilenc sípálya működik, ezek működtetőit pedig arról kérdeztük, hogy hol tartanak a szezon előkészületeiben, történt-e valamilyen újítás a pályáikon, ugyanakkor a tervezett nyitvatartásról, a jegyárakról és a várható nyitás időpontjáról is érdeklődtünk.

Gyimesi sípályák

A két, 700 és 800 méter hosszúságú gyimesi sípálya fejlesztése érdekében három új hóágyút vásároltak, a helyszínen pedig a már meglévők mellé további parkolóhelyeket alakítottak ki – tudtuk meg Bodor Árontól, a gyimesi sípályák tulajdonosától. Mint mondta, a nyitás nagyban függ az időjárástól, de

ha lehűl az idő, decemberben mindenképp szeretnék megnyitni a pályákat.

A SkiGyimes elnevezésű sípályán egyébként két felvonó áll a sízni vágyók rendelkezésére. A felvonók reggel 9 órától este 9 óráig működnek. A sípályán kölcsönző is található, ahol sílécek, bakancsok, botok, szemüvegek, bukósisakok, hódeszkák bérelhetők, illetve síoktatás is igényelhető. Felnőtteknek 9 és 13 óra között 30 lej, 13.30 és 17.30 óra között 35 lejbe kerül a sípályák használata. A napijegy 45 lej, az esti (18 és 21 óra között) 25 lej, a napi és az esti jegy együtt 65 lejbe kerül. A gyerekek számára 9 és 13 óra között 20 lej, 13.30 és 17.30 óra között 25 lejbe kerül a sípályák használata. A napijegy 30 lej, az esti (18 és 21 óra között) 20 lej, a napi és az esti jegy együtt 45 lejbe kerül.

A családbarát Piricske

Piricskén kezdőknek is ajánlott családbarát, tányéros felvonóval rendelkező pálya található, amelynek hossza 300 méter. Jánó Előd, a piricskei Hegyi Pihenő menedzsere (akinek munkáját az idei szezontól Ráduly Zoltán látja majd el) érdeklődésünkre elmondta, ők is egy hóágyú beszerzésébe fektetnek be a szezon előtt. Emellett újdonságnak számít az is, hogy

az „egyfelvonásos szolgáltatás”, ami a korábbi években 2 lejbe került, az idei szezontól megszűnik, így csak bérlettel lehet majd használni a pályákat és a felvonót.

A pályát a tervek szerint december közepén, végén nyitják meg, még akkor is, ha nem fog havazni, hiszen amennyiben legalább három éjszakán keresztül mínusz 10 Celsius-fok alá csökken a hőmérséklet, a meglévő technikai felszerelésük segítségével önerőből meg tudják nyitni a pályát.

Hétköznaponként 13 és 17 óra között, illetve 18 és 21 óra között használhatják az érdeklődők a pályát, továbbá ha igény lesz rá (például a vakációban), hétköznaponként is 9 órakor nyitnak majd. Hétvégén 9 és 17 óra között, illetve 18 és 21 óra között lehet majd sízni. A napijegy 40 lej, a félnapos jegy 25 lej, az esti sízés szintén 25 lej.

Változások a somlyói pályákon

A Csíkszereda melletti Kissomlyó-hegyen kialakított sípályák esetében több módosítást is alkalmaznak ebben a szezonban. Egyrészt optimalizálják a bérletárakat, emellett pedig a nyitvatartás is módosul: mivel a késő esti sízésre a tapasztalatok szerint nem volt nagy igény,

az idei szezonban a korábbi 22 óra helyett csak 21 óráig várják a vendégeket

– mondta érdeklődésünkre Burján László, a csíksomlyói sípályák üzemeltetője. „A pontos árakat még nem szögeztük le, de változtatásokra van szükség, hiszen a hétvégi bérletünk a felnőttek számára 120 lej volt, de ha valaki két egynapos bérletet és egy esti sízésre alkalmas jegyet vásárolt, az is ugyanannyiba került. Az ilyen eseteket szeretnénk kiküszöbölni,

valószínűleg csökkentjük a bérletek árát,

illetve az esti sízését is a korábbi zárás miatt, a pontos összegekről azonban még nem döntöttünk. A műhógyártó rendszerünket két új hóágyúval bővítettük, és reméljük, hogy az ünnepek előtt meg tudjuk nyitni a pályákat. A 400 és 900 méter hosszúságú pályákra tehát hétköznap délután 2-től este 9-ig, hétvégenként pedig délelőtt 10-től este 9-ig várjuk a vendégeket” – sorolta Burján. Tavaly egyébként 4 órára egy felnőttnek 30 lejt, egy gyereknek pedig 20 lejt kellett fizetnie, 8 órára a felnőttjegy 50 lejbe, a gyerekjegy pedig 35 lejbe került. Szombat-vasárnapra a kétnapos bérlet felnőtteknek 120 lej, gyerekeknek 100 lej volt.

Fotó: Sándor Csilla

Egységes rendszer Hargitafürdőn

A hargitafürdői Kossuth- és Miklós-pályákat 2015 óta a csíkcsicsói közbirtokosság üzemelteti, idén pedig a Csipike-pályát is ők működtetik majd – tudtuk meg Kósa Imre közbirtokossági elnöktől. Mint mondta, a Csipike-pálya bérleti szerződése november 15-én járt le, akkor vették át a pálya üzemeltetését a korábbi működtetőtől. Ezt a lépést egyébként még a nyáron meg szerették volna tenni, hogy eszközölni tudjanak bizonyos fejlesztéseket, de nem tudtak megegyezni, így

sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán működni fog-e a pálya ebben a szezonban.

„Az utolsó percben tudtunk megegyezni a korábbi üzemeltetőkkel abban, hogy bérbe vesszük tőlük a szükséges felszereléseket, így nem marad zárva idén a pálya. Létrehozunk egy egységes beléptető rendszert, hiszen korábban gyakran adódtak félreértések abból, hogy valaki vásárolt egy jegyet nálunk, és azt hitte, hogy az a Csipike-pályára is érvényes. Ennek elkerülése végett

a Csipike-pályához is vásároltunk egy beléptető kaput, és ettől a szezontól az egységes belépőkártyákkal mindhárom pályát igénybe vehetik a vendégek.

A Csipike- és a Miklós-pálya 10 órától 17 óráig lesz nyitva, a Kossuth-pálya pedig 9.30-tól 16.30-ig. Egy felvonás felnőtteknek 3 lejbe kerül és egy pontot ér, így például 10 felvonás 30 lejbe kerülne, de az összegyűjtött 10 pont miatt jár 10 százalék kedvezmény, így 27 lejt kell fizetni. Ugyanígy 30 felvonás 90 lejbe kerülne, de erre már 30 pont gyűl össze, ami 30 százalékos kedvezményt jelent, így 63 lejt kell fizetni. A gyerekeknek 2 lejbe kerül egy felvonás, és ugyanúgy 1 pontot ér. Ha lehűl az idő, a tavaly beüzemelt 17 hóágyú segítségével két hét alatt el tudjuk készíteni a pályákat, és reméljük, hogy karácsony előtt meg tudjuk nyitni mindhármat a vendégek előtt” – hangsúlyozta Kósa.

Érintőkártyák Tusnádfürdőn

A Tusnádfürdői Turisztikai Egyesület tulajdonában van a tusnádfürdői sípálya, az 500 méter hosszú, hóágyúval felszerelt pálya tetejére tányéros felvonóval juthatnak fel a sízők. Molnár Ákos, a turisztikai egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, a legnagyobb újításnak az az új beléptetőrendszer számít majd, amit egyelőre nem üzemeltek be.

Mágneses érintőkártyákat vezetnek be, és a hargitafürdői rendszerhez hasonlóan ők is a felvonások száma mentén szabják meg az árakat.

A pontos összegekről egyelőre nem döntöttek, de tavaly például egy 12 pontos kártya 25 lejbe került (1 felvonás 1 pontot jelent). Molnár elmondta azt is, hogy egy kártyát nem muszáj egyetlen nap alatt felhasználni. A pályán fél 10-től este 9-ig várják majd a vendégeket, és remélik, hogy a tavalyhoz hasonlóan sikerül idén is megnyitniuk az ünnepek előtt.

szóljon hozzá!
Székelyhon napilap IV. évfolyam, 149. szám
Székelyhon napilap IV. évfolyam, 149. szám

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2022. március 22., kedd

Az egekbe szökött a gabona ára, bizonytalanok a termelők

Az elmúlt néhány hónapban negyven, tavaly ősz óta pedig csaknem száz százalékkal emelkedett a gabona ára. Kedden reggel kilátogattunk a székelyudvarhelyi barompiacra, hogy felmérjük a gabonapiacot.

Az egekbe szökött a gabona ára, bizonytalanok a termelők
2022. március 22., kedd

Részvételre buzdít az EMNT, fogadják és várják a levélszavazatokat

Hosszabbított nyitvatartással fogadják az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács demokráciaközpontjai a levélszavazatokat április 2-áig, az erdélyi politikai szervezet ugyanis felvállalta, hogy eljuttatja a levélborítékokat a magyarországi külképviseletekre.

Részvételre buzdít az EMNT, fogadják és várják a levélszavazatokat
2022. március 22., kedd

Buktatókat is rejt a népszámlálás online része

Egy hete kezdődött el a népszámlálás önkitöltős szakasza, szombatig csaknem hatszázezren éltek is ezzel az online lehetőséggel. Az elmúlt hét tapasztalatai azonban rámutattak a rendszer buktatóira is.

Buktatókat is rejt a népszámlálás online része
2022. március 22., kedd

Ha ezt a problémát megoldják, elkezdődhet a lakók rácsatlakozása szennyvízhálózatra

Befejezte a kivitelező a rábízott építkezést, így már csak kisebb, az önkormányzatra háruló munkálatok vannak hátra, a közel háromszáz háztartást érintő zeteváraljai szennyvízhálózat üzemképességének eléréséhez.

Ha ezt a problémát megoldják, elkezdődhet a lakók rácsatlakozása szennyvízhálózatra
2022. március 22., kedd

Helyi színdarabot adnak elő a csengettyű felújításáért Gyergyószárhegyen

Elhanyagolt, rossz állapotban áll a gyergyószárhegyi Énkány utcában az a régi harangláb, amelynek rendbetételére készülnek. Egy színjátékot készülnek előadni, amelynek célja a közösség figyelmének felhívása a csengettyű felújításának fontosságára.

Helyi színdarabot adnak elő a csengettyű felújításáért Gyergyószárhegyen
2022. március 22., kedd

Több kórházban is engedélyezték már a beteglátogatást, de van, ahol már visszaélnek ezzel

Stagnál a koronavírus-járvány Hargita megyében, ahol mindössze öt-hat új esetet igazolnak naponta, és a kórházban ápoltak száma is jelentősen lecsökkent, így több intézményben is lehetővé tették a betegek látogatását.

Több kórházban is engedélyezték már a beteglátogatást, de van, ahol már visszaélnek ezzel
2022. március 21., hétfő

Kevés bevétel, de annál nagyobb népszerűség – közeleg a szezonzárás a székelyudvarhelyi jégpályán

Anyagi nyereséget a harmadik szezon végének közeledtével sem könyvelhet el a 2019-ben átadott székelyudvarhelyi sátortetős műjégpálya, sikereket viszont annál inkább: elégedettek a szülők és tanítók a Korisulival, illetve a hokiedzésekkel.

Kevés bevétel, de annál nagyobb népszerűség – közeleg a szezonzárás a székelyudvarhelyi jégpályán
2022. március 21., hétfő

Marosvásárhely jelesre vizsgázik, de folyamatosan szükség van a segítségre

További adományokra, alapélelmiszerekre, ruhaneműre, cipőre, tisztálkodószerekre van szükség, hiszen egyre több menekült érkezik Ukrajnából Marosvásárhelyre.

Marosvásárhely jelesre vizsgázik, de folyamatosan szükség van a segítségre
2022. március 21., hétfő

Törvényt sért, aki tarlót éget, mégis rengetegszer lángol a száraz aljnövényzet

A tűzoltók folyamatos figyelmeztetése ellenére is állandóak a tarlótüzek Maros megyében. Január 1. és március 21. között már 211 tarlótűzhöz riasztották a tűzoltókat.

Törvényt sért, aki tarlót éget, mégis rengetegszer lángol a száraz aljnövényzet
2022. március 21., hétfő

Építő kell a leendő csíkszentkirályi uszodához

Aláírták tavaly a finanszírozási szerződést, de azt még nem tudja a községvezetés, hogy mikor épül fel a Csíkszentkirályra tervezett tanuszoda. A működtetési költségek jelentős növekedésére készülnek, de van rá fedezetük.

Építő kell a leendő csíkszentkirályi uszodához
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM