HIRDETÉS

Jótékonysági koncert: bőkezű csíkiak

Kömény Kamilla 2015. december 15., 19:31 utolsó módosítás: 2015. december 15., 22:09

Közel 12 ezer lej gyűlt össze a Márton Áron életéről szóló nagyjátékfilm megvalósulásáért szervezett négy jótékonysági koncerten. A csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában tartott teljes estés műsoron 6 737 lejt ajánlottak fel az adakozók.

Fotó: Iochom Zsolt

„Márton Áron élete és szellemisége még ma is nagy erővel mozgatja az embereket” – erre a következtetésre jutottak a Zord Idők csillaga című, Márton Áron életét feldolgozó film készítői, miután lezajlottak a nagyjátékfilmért szervezett jótékonysági koncertek.

Az elmúlt időszakban négy erdélyi városban is jótékonysági koncertet szerveztek a film ötletgazdái a szükséges pénz előteremtéséért. Zenészek, zenekarok, színészek, énekesek szánták tudásukat, idejüket arra, hogy népszerűsítsék a készülő filmet. Míg Székelyudvarhelyen és Marosvásárhelyen egy fellépős koncerteken vehettek részt az érdeklődők, addig Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön egész estés gálaműsorokat hallhattak a filmet támogatni akarók.

Székelyudvarhelyen a Barátok templomában tartott koncerten közel 800 lej gyűlt össze a film elkészítésének támogatására, Marosvásárhelyen a Keresztelő Szent János templomi zenés áhítaton pedig mintegy 900 lej. A csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában tartott teljes estés műsoron 6 737 lejt ajánlottak fel az adakozók, Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király római katolikus templomban pedig 3 262 lejt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS