Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Járványhelyzet Székelyföldön
Hargita megye
13 911
+15
Maros megye
39 455
+70
Kovászna megye
12 941
+34
Kattintson a napi összefoglalóért
Járványhelyzet Romániában
Frissítve: 2021. 12. 03.
Összes eset
1 783 630
+1673
Elhunytak
56 890
+206
Gyógyultak
1 695 283
+3927
Járványhelyzet számokban

Székelyföldi Filharmónia – a színfalak mögött

Kovács Eszter 2011. március 16., 17:03 utolsó módosítás: 2011. március 16., 17:18

A Székelyföldi Filharmónia nemrégiben újabb koncertet adott, ezúttal Bach, Vivaldi és Schubert műveivel kedveskedtek főként a hölgyeknek. A filharmónia művészeti vezetőjét, Bodurian Aramot próba előtt és alatt kerestük meg, illetve faggattuk a zenekar 2011-es terveiről. Továbbá a nőnapi koncert vendégkarmesterét, Ilarion Ionescu Galaţi-ot is szóra bírtuk. Az úriember elárulta, lenyűgözi a filharmónia képzettsége és az udvarhelyi kulturális élet.

– Hogyan néz ki a Székelyföldi Filharmónia felépítése?

– A munkahelyek zárolásával a mostani állás szerint a vonósok főemberei vannak munkakönyvvel alkalmazva, tehát főállásban 19 személy. A többiek állandó szerződéssel dolgoznak. Az, hogy mikor hány ember dolgozik, a program függvényében változik, hogy a koncerten milyen hangszerekre vagy hangszercsaládokra van szükség. Abban a fázisban vagyunk, hogy minden helyünk be van töltve. Most csak olyan bedolgozókkal kötünk szerződést, akik még nem voltak dolgoztatva, tehát még nem volt szükség olyan típusú hangszerre. Például ha egy elkövetkező koncertre kellene egy hárfa, akkor szerződéssel kellene arra a koncertre hárfást alkalmaznunk.

– Ilyen körülmények között mit történik a fiatalokkal, az utánpótlással?

– Székelyföld zeneiskolái kitermeltek egy csomó fiatalt, akik elmentek egyetemre, de már nem jöttek haza. Mi őket próbáltuk hazahozni, amikor a filharmóniát létesítettük. De ezek az iskolák most is pont úgy termelik a fiatalokat, ők is elmennek egyetemre, és nekik is kellene majd valahol dolgozni. Tulajdonképpen ők az utánpótlás. Természetesen egyszerre egy-két fiatal zenészt megpróbálunk beilleszteni a zenekarba. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert több szerződéses bedolgozónk van, így az adott koncertre ki tudjuk választani a legjobb hangszer, a legjobb ember kombinációt.

– Mitől székelyföldi és nem székelyudvarhelyi a zenekar?

– A Székelyföld elnevezés tulajdonképpen áll, mert a zenészek 99 százalékának székelyföldi kötődése van, de más-más vidékről származnak: vannak csíkszeredaiak, szebeniek, sepsiszentgyörgyiek stb. De lényegében az az örvendetes, hogy végre van egy zenekar, amely visszahozza, összefogja a székelyföldi és székelyföldről elszármazott tehetségeket. Ez a felépítés a próbafolyamatot nagyon megnehezíti, ezért gyakorlunk mindig hétvégén. Egyszerűen nem lehet máskor tartani a próbákat, mert azoknak, akik Udvarhelyen, Csíkban vagy Szentgyörgyön dolgoznak, még megoldható lenne valamilyen formában, de a messze élők, dolgozók már nem tudnak hétköznapokon is bejárni Udvarhelyre. Ugyanakkor az is nagy dolog, hogy továbbképzést tudunk biztosítani a zenetanároknak. Ebben a zenekarban több hangszertanár van, akik folyamatosan képezik magukat, tehát nem plafonizálódnak a tanári szinten, hanem folyamatosan tartják a szintet, zenélnek, és ezt a zenetudást adják majd át a diákoknak is.

– Negyedik alkalommal társszervezői a Terra Siculorum gitárfesztiválnak. Idén mire számíthat a közönség?

– A Harmonia Cordis Egyesülettel vállvetve szervezzük meg a gitárfesztivált: az egyesület a főszervező, mi társszervezők vagyunk. Tavaly sikerült igazán székelyföldivé varázsolni a rendezvényt, tehát nemcsak nevében székelyföldi, hanem helyszíneiben is. A másik dolog, hogy nemcsak fesztivál, hanem kurzus és verseny is egyben. Tavaly nagyon sok tanulni vágyó egyetemista utazott Udvarhelyre, de sokan beneveztek a versenyre is. A filharmónia, akárcsak az eddigi években, nem csak anyagilag támogatja a gitárfesztivált, újból beszáll a szervezésbe is. Az utolsó koncert gitárművészek és a zenekar koprodukciója lesz.

– Milyen más rendezvényekre készülnek idén?

– Május 10. és 15. között rendezünk, az országban először, egy Class Jazz Fest nevezetű fesztivált. Nagyon sok klasszikus zeneszerző olyan műveket írt, amelyek dzsesszes hangzásúak, vagy dzsesszes elemeket tartalmaznak. Ezeket a műveket próbáljuk összeszedni, és egy fesztivál keretén belül ízelítőt adni belőlük a közönségnek. A rendezvény maga egy zenei egyveleg lesz, mert a klasszikus dzsessz mellett hagyományos dzsesszkoncertek is lesznek, többek közt a Marosvásárhelyi Filharmónia fúvós kvintettje a West Side Story feldolgozott változatát adja majd elő, majd zongora-klarinét előadóest következik, de jön Bukarestből egy dzsesszzenekar is. Tudtom szerint ilyen rendezvénysorozat még nem volt Romániában sehol. Ha már intézményként létrehoztak, akkor azért vagyunk, hogy szervezzünk, teljesítsünk, és olyat csináljunk, ami eredeti ötleteken alapszik. A filharmónia zenekaránál már kivívtuk az elismerést, és országos szinten is nagyon jó véleménnyel vannak rólunk. Ezért jönnek hozzánk ilyen szívesen vezényelni és szólót játszani különböző művészek. Például áprilisban Sabin Pauţa fog jönni, és júniusban is visszatér. Erről az úriemberről jó tudni, hogy ő volt a New Jersey-i Filharmónia igazgatója, és az udvarhelyi vendégfellépésre már másfél éve vár. Ilyen kaliberű művészek és zenészek akarnak hozzánk jönni fellépni. De ezek az emberek szívesen jönnek, és szívesen csinálják, mert olyan zenekarunk van, amelyre a fegyelem, a dolgozni akarás jellemző, ugyanakkor, ami más zenekaroknál hiányzik, az egymásra figyelés, a családias hangulat, a csapatszellem. Az előadóművészek is azért jönnek, mert olyan dolgot kapnak itt, amit különben máshol nem.

– Székelyudvarhelyen az évek során klasszikus zenét értő és szerető közönséget sikerült kinevelni. Miért valósulhatott meg ez itt?

– Az az érdekes, hogy ha szétnézünk a környéken, akkor láthatjuk, hogy kevés az a hely, ahol az emberek koncertre, sőt szimfonikus koncertre járnak. Itt több minden közrejátszik. Először is, mi a kilencvenes évek közepétől rendszeresen klasszikus zenei előadásokat szervezünk. Az, hogy lett a filharmónia, csak a folyamat letisztulása. Ugyanakkor a közönség fokozatosan rájött arra, hogy itt is tud olyan élményre szert tenni, amelyért megéri eljönni és visszajárni a koncertekre. Minden koncert más, nemcsak programban, hanem hangulatában is, és mindenki megtalálja a neki megfelelőt. A másik dolog meg a minőség, amely konstans, sőt, felfelé ívelő, és a külföldivel vetekszik.

– Mikorra várhatjuk a következő koncertet?

– Nekünk folyamatosan, hetente vannak koncertjeink. Műsorpolitikánk, hogy több típusú koncertünk van, egyéni előadóestek, kamarakoncertek, vonószenekari és nagy szimfonikus koncertek. Itt az a fontos, hogy minden koncertünk tulajdonképpen ugyanazt a minőséget képviseli. Minőségben semmi különbség nincs a Szent István-teremben tartott és a nagyszínpadi koncertek között. A kamarakoncerteket nem a Művelődési Ház nagytermében, hanem a polgármesteri hivatal Szent István-termében tartjuk, mert annak egészen más, bensőségesebb a hangulata. Pont olyan stúdióelőadások ezek, mint a színház stúdióelőadásai, és aki elmegy az ún. nagy koncertekre, az pont úgy meg kéne legyen szólítva a kis koncertek által is. Azt kell megértenie a székelyudvarhelyi közönségnek, hogy ezek a kamarakoncertek minőségben nem kevesebbek, hanem másabbak.

– Szimfonikus koncertre mikor kerül sor legközelebb?

– A zenekar legközelebb a gitárfesztivál záró momentumában fog játszani, de kamarakoncert időközben több is lesz. Mi eléggé széles palettát próbálunk lefedni, és érdekes az is, hogy bár költségvetésünk jelentősen kisebb, mint más filharmóniáknak, tavaly 55 koncertet adtunk.

– Valamilyen versenyre, megmérettetésre készülnek idén?

– A zenekarral nem készülünk semerre, mert a profi formációknak lényegében nincs ilyen megmérettetésük. A filharmónia elődje, a Palló Imre Kamarazenekar valamikor több nemzetközi versenyen első díjat nyert. Most a minőséget másként mérik le. A zenekarnál is megértük azt, hogy akkora a jelentkezés, hogy tudunk szelektálni. Elsősorban az ember és a zenész számít, ha a kettő találkozik, akkor az illető bekerülhet a zenekarba: lehet akármilyen jó zenész valaki, ha nem jó ember, nem lehet a zenekar tagja. Elég egy mag, hogy ez az összetartó csoport megromoljon.

Nagy Éva, a nőnapi koncert piccolo szólistájportálunk kérésére elmondta, Galaţi úrral élmény dolgozni, jelenléte megnyugtató, „ripsz-ropsz megy minden a próbán”. A brassói karmestert is megkérdeztük, miért jár már sokadszorra vissza Udvarhelyre?

„Ötödik vagy hatodik alkalommal látogatok Udvarhelyre, de mindig nagy szeretettel. A filharmónia az egyik kedvenc zenekarom, elsősorban azért, mert felkészült, ambiciózus zenészekből áll. Midig jó eredményeket érünk el együtt, ezért is járok ide vissza. Bodurian Aram rendkívül jó mester, és figyel arra, hogy a zenekar anatómiája egységes és erős legyen. A zenekar maga nem nagy, de a Művelődési Ház termének megfelelő. A székelyudvarhelyi kulturális élet is elképesztő, nem csak a szimfonikus zenekar tekintetében. A rendelkezésre álló termek kiválóak, nemcsak a Művelődési Házban, de a városházán található Szent István-terem is. Az udvarhelyi közönség is figyelemreméltó, szeretik, értékelik, és értenek a klasszikus zenéhez. Rendkívülinek tartom azt is, hogy a székelyudvarhelyi polgármester is rendszeresen részt vesz a koncerteken, feleségével együtt, sőt, zeneiskolai neveltetése következtében hegedűn is játszik. Bárcsak az egész országban ilyen szintű és aktivitású kulturális élet folyna, mint Udvarhelyen. Egyszer a bukaresti sajtónak is elmondtam ezt a tényt.”

Rendkívül lovagias interjúalanyunk azt is elmondta, a sikeres koncert receptje négy elemen alapszik, amelyeknek egyensúlyban kell lenniük: a zenekar minősége, a karmester hozzáértése, a műsor nehézsége és a próbára szánt idő. Ha a felsoroltak közül egy is nem megfelelő, akkor a koncert sem lesz megfelelő. „De a Székelyföldi Filharmónia esetében nem kell aggódnunk a sikeres végkifejlet miatt” – tette hozzá mosolyogva.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Videó

Videó
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
newsvote_ szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport