Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Szól a rádió – Szépvízről

Péter Beáta 2012. január 03., 17:02 utolsó módosítás: 2012. január 03., 18:38

Egy hónappal ezelőtt, azaz december 4-én délután hat órakor köszöntötte hallgatóit először Balázs Zsombor és Páll Zoltán, az online Szépvíz Rádió létrehozói, amelyet ide kattintva lehet hallgatni.

„Már régóta szerettünk volna valamit közösen létrehozni Zsomborral, és így jött az ötlet, hogy indítsunk egy szépvízi rádiót. Ez amatőr rádió, mi úgymond amatőr rádiósok vagyunk, egyikünknek sem ez a szakmája, de folyamatosan fejlődünk. Szabadidőnkben csináljuk, nem képzett senki, én gyártottam a spottokat, reklámokat, én is mondom fel, ezt mind hárman oldjuk meg” – osztotta meg velünk Páll Zoltán. A kezdeményezést helyi vállalkozók és a szépvízi önkormányzat karolta fel, ez utóbbi biztosította a székhelyet és a felszerelést is. A Szépvíz Rádiót jelenleg négy szerkesztő működteti, Balázs Zsombor, Páll Zoltán, Ladó Tünde és Péter József, közülük az első három személy műsorvezetőként is hallható. Az indulás után egy héttel ugyan technikai okokból pár napig nem működött a rádió, de a szerkesztők elmondása szerint emiatt nem fogyatkozott meg a hallgatóik száma, sőt.

„Nem számítottunk ekkora érdeklődésre, és azt is látjuk, hogy ez már nem elég, amit eddig nyújtottunk, mert egyre több ember hallgatja a rádiónkat. Éppen azért, hogy tudjunk jobb és színesebb műsorokat készíteni, szeretnénk még egy embert bevonni, igaz, egyelőre csak keressük. Ahhoz, hogy információkat gyűjtsünk mi is a faluban, még szükségünk van emberre” – tájékoztatott Zoltán, aki azért is tartja különlegesnek a Szépvíz Rádiót, mert bár internetes rádió, igyekeznek minél több élő műsorral előrukkolni.

„Hétfőn, szerdán és pénteken van az Esti láz, ezt Zsomborral ketten vezetjük. Ebben közéleti információk, érdekességek hangzanak el. Vasárnap este 6-tól 8-ig van Az igazi régi magyar klasszikusok című műsorunk. Ebben a 70-es, 80-as évek nagy magyar előadóit, együtteseit mutatjuk be Tündével. Azon kívül kedden és csütörtökön az Esti láz keretében a 80-as, 90-es évek zenéit lehet hallgatni, ezt Péter József szerkeszti. Pénteken és szombaton este napjaink zenéi vannak a Sláger bombában az Esti láz után 8-tól 10-ig. Nemsokára pedig esténként szeretnénk a faluról is egy-egy kisebb összeállítást készíteni. Lesz egy rovatunk A falu kérdez, polgármester úr címmel, és abban lehet kérdéseket feltenni a polgármesterünknek, aki válaszol is ezekre. Ugyanakkor hetente hallgatható egy kisebb híradó, beszámoló a faluról. Azon kívül természetesen a nap 24 órájában szól a zene” – mutatta be a műsorrácsot Zoltán. Mint mondta, úgy próbálják összeállítani a zenei listát, hogy lehetőleg minden generációt megszólítsanak, de úgy vették észre, hogy általában a közép korosztály hallgatja őket. Ugyanakkor nemcsak a szépvíziektől, hanem a környékbeliektől, sőt Magyarországról is sok pozitív visszajelzést kaptak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
9 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS