Ő sosem sírna, de távozását megsiratták

Ő sosem sírna, de távozását megsiratták

Csengő hangja van, hosszú haja, nagy kék szeme és hangos nevetése. A Jóisten is színpadra teremtette Koszorús Krisztinát, mégis valahogy mindig az utolsó pillanatban esik ki azokból a bizonyos tehetségkutatókból, amelyek a sikert és ismertséget jelenthetnék egy marosvásárhelyi énekesnőnek. Én pedig valahogy mindig egy-egy ilyen „kudarc” után beszélgetek Koszikával, persze ez nem látszik az örökvidám leányzón.

Szász Cs. Emese

2011. november 08., 15:432011. november 08., 15:43

2011. november 08., 17:062011. november 08., 17:06Koszika becenévre hallgat, és folyton mosolyog

Múlt évben a magyarországi Megasztár sztárja volt egy ideig, idén a Pro TV tehetségkutatójában, a Vocea României című műsorban tűnt fel Koszorús Krisztina. De aki esténként kávézókba, klubokba szokott járni, az biztos élőben is hallotta már – hiszen hol az egyikben, hol a másikban énekel –, s  azt is tudja róla, hogy a 22 éves énekes Koszika névre hallgat leginkább. Ezúttal is egyik fellépése előtt találkozunk a Színház téri kávézóban. Mosolyog folyton, pedig egy nappal azelőtt nézte újra, ahogy kiesett a tehetségkutatóból, s elmondása szerint rosszabbul esett a televízióban látni ezt, mint átélni.

Egzotikumnak számított minden szempontból

Pedig a 22 éves lánynak eszébe sem jutott Románia hangja lenni, valamelyik ismerőse nevezte be titokban a válogatóra. Koszika meg is lepődött, amikor a Pro Tv-től felhívták, hogy akkor mikor jön Bukarestbe. A szintén amerikai, The Voice mintára létrehozott Vocea României végül is elnyerte Krisztina tetszését, úgy véli, a műsor forgatókönyve és az egész show jól kitalált formátum szerint működik. A négy edző – Loredana, Smiley, Marius Moga és Horia Brenciu – háttal ülve hallgatja a válogatóra érkezett énekeseket, majd aki úgy gondolja, hogy tetszik neki, amit hall, az meg fordul, ezzel is jelzi, hogy szívesen látná csapatában a versenyzőt.

Koszika válogatóján előbb Smiley, majd Horia Brenciu is megfordult, így a lánynak kellett választania, hogy melyik „edző” csapatában énekelne szívesebben. Krisztina már csak azért is Brenciut választotta, mert a közönség közben Smiley nevét kiáltotta, a 22 éves marosvásárhelyi lány pedig szereti a különcködést.A múlt heti adásban a 16 éves Iuliana Puşchilával énekelt duettet, az „edzőnek” pedig választania kellet

Ezen a tehetségkutatón is minden szempontból különlegesnek számított: a fenékig érő hosszú haja, az általa képviselt zenestílus, de a magyarsága is „egzotikummá” tette Koszorús Krisztinát.

„Mindenkinek mondtam, hogy beszéljenek lassan, mert én unguroaica vagyok. Egzotikum volt a magyarságom, akik a kulisszák mögött dolgoznak, azoknak nem számít, hogy magyar vagy, vagy sem, de a bulvár média már elkezdett cikkezni arról, hogy jöttem, hogy a románoktól ellopjam a Románia hangja címet” – mondja a lány, aki igyekszik nem törődni a rosszmájú cikkekkel és megjegyzésekkel.

„Az lett volna a veszteség, ha ülök itthon a babérjaimon”

Horia Brenciu két hétig foglalkozott 12 mentoráltjával, köztük Koszikával is, aki ez idő alatt rengeteget tanult. „Annyian kérdezik, hogy miért veszek részt ilyen tehetségkutatókon, amikor nem az én stílusom. Nem azért mentem ide is, hogy engem fényképezzenek, filmezzenek. Nagyon kíváncsi voltam arra, hogy milyen egy ilyen verseny, mi folyik a kulisszák mögött. Milyen egy profi zenekarral dolgozni, hiszen végig élő zenekar van a hátad mögött, s nem olyan emberek, akik tegnap kezdték a szakmát. És bekerülhettem Horia Brenciu csapatába, aki egy hihetetlen jó fej, sokat tanultam tőle. Hogy mit nyertem még? Meghívott énekelni Kolozsvárra vele és a zenekarával, ezt nem is reméltem volna” – mondja lelkesen, annak ellenére, hogy tudja: edzője miatt nem lehet már a műsorban. A múlt heti adásban a 16 éves Iuliana Puşchilával énekelt duettet, az „edzőnek” pedig választania kellett, hogy a két lány közül melyik maradjon versenyben.Ha Krisztina nem is, az őt hazaküldő edzője elsírta magát, a román bulvársajtó pedig Horia Brenciu könnyeitől volt hangos

Brenciu végül nem Koszikát választotta. „Újraélni a műsort, teljesen más dolog volt, mint résztvevője lenni az egésznek. Amit levetítettek összevissza volt vágva. Ennél jóval több minden történt, Brenciu húsz percen keresztül nem volt képes dönteni a színpadon, álltunk, s mindenki vitatkozott, a közönség tapsolt, hogy válasszon végre” – avat be a kulisszatitkokba Koszika, majd bevallja, kicsit elszomorodott, hogy nem rá esett a választás, de nem kezdett volna el sírni, „soha semmi pénzért”. „Nem a büszkeség miatt nem sírok, hanem mert annyi mindent kaptam ettől a versenytől, hogy semmiképpen sem egy veszteség az egész. Az lett volna a veszteség, ha ülök itthon a babérjaimon és nem megyek el, hogy megpróbáljam”– összegzi. Ha Krisztina nem is, az őt hazaküldő edzője elsírta magát, a román bulvársajtó pedig Horia Brenciu könnyeitől volt hangos, de még a Pro Tv is ezzel reklámozta az előre felvett műsorát.

Közben zeneelméletet is tart

„Aranyos volt, őszinte könnyei voltak, hiszen nagyon megszeretett minket, mind a 12 embert, aki az ő csoportjában volt. Ezzel a kislánnyal, akivel énekeltünk, mindig mi voltunk a példakép a többiek számára. Furcsa is volt, hogy pont mi kellett együtt énekeljünk. Loredana szerint még a felhangjaink is egyformán szóltak” – magyarázza Koszika, miközben rövid zeneelméletet tart nekem: minden hangnak vannak felhangjai, és a hang szépségét az adja, hogy ha minél több felhang szólal meg.„A hegedű és én szüneten vagyunk, mert ugye jól ment a kapcsolatunk 16 évig, de lélegeznünk kell. Én is unom őt, ő is engem”

A 22 éves énekes tehát nincs elkeseredve, még azt sem állítja, hogy ezentúl messzire elkerüli a tehetségkutatókat. Csak azt tudja biztosra, hogy énekelni szeretne annak minden formájában. Kiskora óta énekelget, de 2007-től hivatásszerűen használja a hangját. Közben elvégezte a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián a hegedű szakot, a hangszert azonban most épp pihenteti. „A hegedű és én szüneten vagyunk, mert ugye jól ment a kapcsolatunk 16 évig, de lélegeznünk kell. Én is unom őt, ő is engem. Most csak énekelgetek, a hegedű meg úgy el van rakva, hogy azt sem tudom, hol van. Valamelyik szekrény aljában, hogy ne lássam, mert ha látom, akkor lelkiismeret-furdalásom lesz, s így inkább eldugom”  – meséli a lány, miközben ketten elképzeljük, mit is szól majd az édesapja, Koszorús Kálmán, ha elolvassa, hogy lánya „pihenteti” a hegedűt.

Időnként menedzser is

Mivel Krisztina állítja, énekelni és énekelni szeretne, muszáj rákérdeznem, hogy meg lehet-e élni ebből egyáltalán. A válasz pedig szinte egyértelmű. „Attól függ, hogy mit értesz az alatt, hogy megélni. Hogy saját házamban saját magam ura legyek, nem, de így hazaköltözve anyucihoz meg apucihoz, úgy igen. Egy jó hónapban megkeresek két jó fizetést, de van utána mondjuk három nem jó hónap. Az a helyzet, hogy olyan bizonytalan, mindig egyszerre van sok fellépés, majd nagyon sok ideig nincsen semmi” – magyarázza a lány, aki ilyenkor nem csak énekes, hanem koncertszervező, menedzser is, hiszen nem csak magának szervezi a fellépéseket, hanem a zenekarának is. „Én vagyok a frontember, bár utálom ezt, annyi felelősséggel jár, de mindenki engem hív, és kéri, hogy hozzak magammal egy zenekart is. Ilyenkor munkáltatónak érzem magam, pedig én csak énekelni akarok.”

szóljon hozzá!

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2017. március 10., péntek

Újra a Spectrum Színház vendége lesz Hobo

Múlt év szeptemberében Földes László Hobo megígérte a hálás marosvásárhelyi közönségnek, hogy minden előadását elhozza nekik. Így nem csoda, hogy pár hónap után ismét a Spectrum Színház vendége a Kossuth-díjas előadóművész.

Újra a Spectrum Színház vendége lesz Hobo
Újra a Spectrum Színház vendége lesz Hobo
2017. március 10., péntek

Újra a Spectrum Színház vendége lesz Hobo

2017. március 10., péntek

Székelyek az esőben

Zuhogó esőben, a korábbi rendezvényekhez képest megfogyatkozott létszámban tartották idén Marosvásárhelyen a Székely Szabadság Napját. „Eljön a székelység ideje” – hangzott a biztatás.

Székelyek az esőben
Székelyek az esőben
2017. március 10., péntek

Székelyek az esőben

2017. március 10., péntek

Kezdődnek az országos szintű próbavizsgák

A legtöbb nyolcadikos hétfőn találkozik először egy országos szintű megmérettetés tapasztalatával, igaz, még nem élesben, csak próbavizsgát szervez számukra az oktatásügyi minisztérium.

Kezdődnek az országos szintű próbavizsgák
2017. március 09., csütörtök

Nem a mennyiség, hanem a határozottság számít március 10-én

Ötödik éve, de negyedik alkalommal szervezi meg pénteken a Székely Nemzeti Tanács Marosvásárhelyen a Székely Szabadság Napját. Az eseményre mintegy 20 ezer személyt várnak, és mint mondták: nem tömegre, hanem határozott sokaságra számítanak.

Nem a mennyiség, hanem a határozottság számít március 10-én
2017. március 09., csütörtök

Színt vált az uszoda

Újravakolják és lefestik a marosvásárhelyi városi uszodát. A kopott világoskék épület ezután lila árnyalatban „pompázik”. A január közepén újranyílt létesítmény nagy népszerűségnek örvend, a jegyet és bérletet váltók száma hétről hétre nő.

Színt vált az uszoda
Színt vált az uszoda
2017. március 09., csütörtök

Színt vált az uszoda

2017. március 09., csütörtök

Öt napon át tüntetni fognak az iskoláért

Minden napra tiltakozó tüntetést terveznek jövő héten Marosvásárhely központjában, a Római Katolikus Teológiai Gimnázium körül kialakult helyzet miatt. Egy kicsitƒ „nyomoztak” a szülők, erről is beszéltek csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

Öt napon át tüntetni fognak az iskoláért
Öt napon át tüntetni fognak az iskoláért
2017. március 09., csütörtök

Öt napon át tüntetni fognak az iskoláért

2017. március 09., csütörtök

Nem kell aggódniuk magukért a Maros megyeieknek, ha Vrancea megyében megremeg a föld

Negyven évvel ezelőtt, 1977. március 4-én 21 óra 22 perckor Romániát a Richter-skála szerinti 7,2 fokos földrengés rázta meg. Maros megye viszonylag védettnek számít a földrengésektől, itt nem kell jelentős károkkal számolni egy nagyobb földrengés esetén.

Nem kell aggódniuk magukért a Maros megyeieknek, ha Vrancea megyében megremeg a föld
2017. március 08., szerda

Szülőföldön magyarul: hamarosan lezárul a támogatásigénylés

Naponta mintegy kétezer támogatási igénylés érkezik be az RMPSZ csíkszeredai székhelyére a Szülőföldön magyarul támogatási program keretében. A pályázatokat március 17-ig lehet elküldeni, eddig közel huszonötezer kérelmet nyújtottak be.

Szülőföldön magyarul: hamarosan lezárul a támogatásigénylés
2017. március 08., szerda

Ilyen volt anno a szakvizsga – meg is becsülték a mestert

A segesvári várbeli történelmi múzeum számos érdekessége közül kiemelkedő helyet foglal el egy 15 centiméter hosszú és 17 centi magas kis hordócska, amelynek abroncsa sárgarézből készült, két fedelén pedig faragványok vannak.

Ilyen volt anno a szakvizsga – meg is becsülték a mestert
2017. március 08., szerda

Újabb szervkiemelési műtét Marosvásárhelyen

Harmadik alkalommal végeztek idén szervkiemelési műtétet a marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórházban.

Újabb szervkiemelési műtét Marosvásárhelyen
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM