HIRDETÉS

Pünkösdi jótékonysági Role koncert

Péter Beáta 2011. június 07., 16:18 utolsó módosítás: 2011. június 07., 18:27

A csíkszeredai Role zenekar idén pünkösdkor is jótékonysági koncertet ad, amikor a 12 éves Marfici Mihály Norbert kézműtétjéhez gyűjtenek pénzt. A június 11-én, a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában este fél nyolctól kezdődő koncert egyúttal a zenekar új Ady-lemezének a bemutatója is.

„Mint minden évben, idén is egy gyerek javára koncertezünk pünkösdkor, és reméljük, hogy a zenénk iránt érdeklődő mély érzelmű közönségünkkel összefogva, újból sikerül majd az egyik legnagyobb emberi csodát – az embertársunk önzetlen megsegítését – megvalósítanunk” – nyilatkozta Nagy Tivadar, a zenekar vezetője. Ebben segíti őket a sok év alatt jól bevált, több szervezet közötti összefogás, amelyben az eddig részt vevő Agora Alapítvány, a Szent Kereszt Főplébánia, a Szakszervezetek Művelődési Háza és mások mellé idén csatlakozott a Csíki Anyák Egyesülete is.

A mostani jótékonysági koncerten a 12 éves Norbinak gyűjtenek, akinek kézműtétre van szüksége Magyarországon, ahhoz, hogy ő is a többi gyerekhez hasonlóan fejlődhessen, gondtalanul élhesse gyerekkorát. Amennyiben valaki támogatni szeretné Norbi kézműtétjét, a koncerten vagy az alábbi számlaszámon megteheti: Transilvania Bank M-Ciuc, Cont: RO16 BTRL 0210 1210 7682 96XX, számlatulajdonos: Marfici Mihály.

A koncerten előzenekarként fellép a Psalite, közreműködik Málnási Szabolcs (Potyautas), a Harom néptáncegyüttes és Tóth Larisa.

„Ami viszont változás az eddigi – hagyományossá vált – pünkösdi Role-koncertekhez képest. az az új Ady-lemezünk bemutatója, amely mintegy megkoronázza a tavalyi, erdélyi zenekar számára eddig példátlan anyaországi sikersorozatot. Az arénás, a bazilikabeli, a művészetek palotájabeli és számtalan más koncert, a Magyar Televízió Örömzene vetélkedője Nagydíjának az elnyerése után sikerült végre egy újabb erdélyi művész-álmot megvalósítani: a Hangzó Helikon felkérésének tettünk eleget, és ennek gondozásában pünkösdkor kerül piacra itthon Erdélyben az új Ady-lemezünk csodaszép könyvvel, grafikákkal, amely a szintén csíkszeredai kitűnő képzőművész, Siklódi Ferenc munkáját dicséri, valamint Böjte Csaba testvér ajánlatával indul” – tájékoztatott Nagy Tihamér.

A zenekarvezető még elárulta, hogy a lemezre a zenekar számtalan Ady-dalából a válogatást és a sorrend összeállítását egy közismert budapesti színház igazgatónője és rendezőnője, valamint Gryllus Dániel, a Kaláka együttes frontembere végezte. Különleges – tőlük eddig szokatlan – stílusok, műfajok, társítások is hallhatóak az új lemezen, a rapp-től a leheletfinom dzsesszes elemekig. „24 évesen éretté vált a zenekar, maradt jellegzetesen székelyföldinek, miközben itteni zenekarok számára eddig álmokba illő pályát futott be. És reméljük, hogy megjelenő albumunk méltóképpen tükrözi mindezeket.”

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS