Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Programok kicsiknek és időseknek a könyvtárban

Péter Beáta 2013. szeptember 25., 17:31 utolsó módosítás: 2013. szeptember 25., 18:05

A magyar népmese napja és az idősek világnapja alkalmából szeptember 30-án és október 1-jén színes programokkal várja a gyerekeket és az időseket a Kájoni János Megyei Könyvtár.

A csíkszeredai könyvtárban már hagyománnyá vált a népmese napjának megünneplése. A Magyar Olvasástársaság (HUNRA) felhívásához csatlakozva minden évben Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án tartják e jeles napot. A könyvtár gyermekrészlege idén is közös ünneplésre hívja a mesét szerető kisiskolásokat és tanítóikat. Mese, mese, móka címmel második, harmadik és negyedik osztályosokból álló ötfős csapatokat várnak szeptember 30-án a könyvtárba, hogy ott összemérjék tehetségüket, kreativitásukat egy hétpróbás feladatsorban. A feladatok között szerepel egy rövid, tréfás magyar népmese dramatizálása, jelmezek készítése a meséhez, bemutatkozás, a választott mese eljátszása. A hétpróbás feladatsor győztes csapata értékes kincseket – könyveket – kap jutalmul, de egyik csapat sem fog üres kézzel távozni. A próbákon való részvétel feltétele az előzetes bejelentkezés 8 és 15 óra között a 0753-073489-es vagy a 0736-634648-as telefonszámokon, illetve személyesen a gyermekkönyvtárban Török Editnél.

Aktív ezüstkor

Az idősek világnapját 1991-ben rendezték meg először az ENSZ kezdeményezésére. Azóta minden évben október 1-jén a figyelem a hatvanon felüliekre irányul, az e napon szervezett események, programok célja a figyelem felkeltése az idősebb korosztályok problémái iránt, annak tudatosítása, hogy mindenkit megillet a méltósággal megélt öregkor. Az idősek világnapja alkalmából a Kájoni János Megyei Könyvtárban szeptember 30-án és október 1-jén köszöntik az időseket, a Hargita Megye Tanácsa által szervezett programsorozat keretében. Hétfőn délelőtt 11 órától a könyvtár előadótermébe várják egy találkozóra az idősek számára a könyvtár által szervezett számítógépes tanfolyamok minden korábbi és jelenlegi résztvevőjét, amikor is köszöntik az idős könyvhasználókat, majd filmvetítéssel folytatódik a program. Kedden, az idősek világnapján a könyvtár Megbocsátás-napot tart az időseknek, azaz elengedi a késedelmi díjat e napon a könyvek visszaszolgáltatásával megkésett idős olvasóinak. Ugyanakkor ezen a napon ingyenesen iratkozhat be a könyvtárba minden hatvanadik évét betöltött könyvhasználó, illetve az, aki december 31-ig betölti a hatvanadik életévét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS