HIRDETÉS

Juhééé, szerdán gyereknap!

Péter Beáta 2011. május 30., 15:27 utolsó módosítás: 2011. május 30., 17:55

A Nemzetközi Gyereknap alkalmából szerdán a Csíki Anyák Egyesülete, a Talentum Alapítvány gyereknapi programokat szervez, a Harmopan Rt. új játszóteret avat, a Petőfi Sándor Általános Iskola koncerttel és bulival avatja megújult udvarát, a Hargita Megyei Művészeti Népiskolában pedig nyílt napot tartanak.

A Hargita Megyei Tanács Székelyföldi Megyék Családprogramja társszervezésében, a Csíki Anyák Egyesülete június 1-jén Gyermeknapi programot szervez a csíkszeredai Szabadság téren. A rendezvény lebonyolításában részt vesznek a Hargita Megye Energiatakarékossági Közszolgálat munkatársai is az Active Access mobilitási projektjükkel.

Az egész napos programsorozatot délelőtt 10 órától nyitják meg, ezt követően pedig néptánctanítás kezdődik a gyerekeknek. Ezzel párhuzamosan 10 óra 30 perctől Keresztes Szabolcs színművész mesét olvas, 10 óra 40 perctől mese alapján aszfaltrajzverseny veszi kezdetét Mezey Ildikó illusztrátor vezetésével. 11 óra 40 perckor az aszfaltrajverseny legjobb alkotásait díjazzák. 12 órától a Boszorka bábcsoport Kacor király című bábjátékát lehet megtekinteni, majd 13 órától zumbát tanulhatnak a gyerekek. Ugyancsak 13 órától sakkverseny kezdődik (Bíró Sándor nemzetközi sakkmester és segédje). 14 órától kézműves foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek, amikor is természetes anyagokból lehet játékokat készíteni: ugrókötelet, rongybabát, társasjátékot, autót, nemezlabdát, célbadobós játékot stb. Fél háromtól Zsigmond Éva Beáta színművésznő olvas mesét, a mese alapján ismét be lehet nevezni az aszfaltrajversenyre, amelyet ezúttal Szabó Györgyi képzőművész vezet, 15 óra 40 perckor pedig a legjobb alkotásokat díjazzák. Fél héttől a Role együttes tart gyerekkoncertet. A rendezvény ideje alatt lesz még arcfestés, vattacukor és légvár. A szervezők szeretettel várnak kicsiket, nagyokat egyaránt!

Gyermekvár

A csíkszeredai Talentum Alapítvány Gyermekvár című rendezvénye keretében kézműves foglalkozásokon és szabadtéri játékokon vehetnek részt az odalátogató gyerekek szerdán 16 órától a Mikó-vár udvarán.

Játszótéravatás

A Harmopan Rt. jóvoltából új játszótér épült a Harmopan Tudor negyedi (Testvériség sugárút 18. sz.) üzlete mellett. A játszótér átadására szerdán 12 órakor kerül sor. Az eseményre szeretettel várják a gyerekeket, akik különböző foglalkozásokon is részt vehetnek (pólófestés, tésztagyúrás), és sok finomságot kóstolhatnak meg.

Koncerttel és bulival avatják az udvart


A csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskolában június 1-jén koncerttel és bulival avatják fel a tanintézmény megújult környezetét. Kiss Ernő igazgató tájékoztatása szerint délután 5 órától az iskola megújult hátsó udvarán Mesehetes-koncert, utána pedig buli lesz a diákok számára.

Nyílt nap gyermekeknek


A Hargita Megyei Művészeti Népiskola tevékenységük szélesebb körű megismertetése céljából szerdán 9 órától az intézmény épületében nyílt napot tart az 5–15 év közötti gyermekeknek. Az érdeklődők megismerkedhetnek különböző klasszikus hangszerekkel (nagybőgő, gitár, dob, hegedű stb.), kézművességet tanulhatnak (nemezkészítés), valamint bepillantást nyerhetnek a néptáncok és népdalok világába. A tevékenységeket az iskola tanárai vezetik. A programok végeztével az iskola emléklappal és meglepetés ajándékkal kedveskedik a gyerekeknek. A népiskola az óvodás és az iskolás csoportok jelentkezését is várja a gyermeknap alkalmával megtartott nyílt napra, viszont ezen kívül is szívesen fogadják azon csoportokat, akik kíváncsiak az intézmény tevékenysége iránt. Érdeklődni a 0266 310 884-es telefonszámon, a nepiskola@gmail.com e-mail címen vagy a www.nepiskola.ro honlapon lehetséges.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS