HIRDETÉS

Jó hangulatú babaruhabörze

Péter Beáta 2013. szeptember 07., 13:46 utolsó módosítás: 2013. szeptember 07., 14:21

Baba- és gyerekruhákkal, játékokkal, babakellékekkel megpakolt asztalok, egy-egy ruhadarabot szemlélő anyukák, apukák: a CsAkEgy égisze alatt megszervezett, sok érdeklődőt vonzó börzét péntek délután tartották a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házának márványtermében.

Fotó: Kristó Róbert

Az Őszike elnevezésű börzén több mint ötven eladó kínálta a gyerekei által megunt, vagy kinőtt darabokat – tudtuk meg Incze Erikától, az egyik szervezőtől. „Tavaly májusban hoztam létre a Facebook közösségi oldalon a Csíki baba hol-mik vására csoportot, ahol a tagok az általuk már nem használt baba-, gyerek- és kismamaholmikat eladhatják, illetve vásárolhatnak olcsóbban, mint mondjuk az üzletben. Idővel igény mutatkozott arra, hogy ne csak az online felületen, hanem börze formájában is találkozzunk, így kezdtünk szervezni és ez most már az ötödik börzénk. Tizenkét lej\" – szólt oda közben egy érdeklődőnek, aki az általa kínált két éveseknek való vastag téli dzsekit nézegette. Még elmondta, igyekeznek minden évszakban egy ilyen eseményt megszervezni, mert láthatóan nagy sikere van a szülők körében.

„Tagja vagyok a Facebookon is ennek a közösségnek és a börzékre is eljövök. Azért is szeretem, mert nem csak arról szól, hogy ki mit vásárolt, ki mit adott el, hanem sok embert ismertem meg ezáltal és sok anyukával tartom a kapcsolatot, akikkel meg tudom beszélni a gyerekekkel kapcsolatos kérdéseimet, mert ugye ilyen szempontból közös az érdeklődési kör. Ugyanakkor nem csak ismerősök, hanem jó barátok is lettünk egyik-másik anyukával\" – mondta el a börzén egy anyuka.

„Én most téli cipőt kerestem a fiacskámnak, találtam is jó árban neki valót. A néhány hónapos unokahúgomnak vettem még kicsi body-kat, rugdalózókat, nagyon sok babaholmi közül lehetett válogatni jó minőségűeket\" – osztotta meg velünk egy másik anyuka. „Én is a minőséget hangsúlyoznám inkább\" – kapcsolódott be a beszélgetésbe a barátnője. „Itt olyan ruhadarabokat tudok a gyermekeimnek válogatni, amit üzletben nem találnék, és pláne nem ilyen árban. Lehet alkudni is, a hangulat nagyon jó, remélem, még szerveznek ilyent.\"

Olyan is volt, aki csak kíváncsiságból látogatott el a börzére, és nagy zacskó ruhával, játékkal távozott. „Nem akartam céltudatosan vásárolni nadrágot, vagy kabátot, de aztán annyira megtetszett egy-két darab, hogy nem tudtam otthagyni. És éppen jól jön az ovikezdéshez.\"

A három nagy zsák ruhából, amit a börzére hozott, kettőt sikerült eladnia – újságolta az egyik résztvevő. „Inkább olcsón eladom itt, minthogy üljön a szekrényben a gyermekeim által kinőtt holmi\".

A börze után a művelődési ház előtt egymásnak mutogatták az anyukák, kinek mit sikerült beszereznie gyerekének.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
29 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS