HIRDETÉS

Babahordozó napok Csíkszeredában is

Péter Beáta 2013. október 15., 16:40 utolsó módosítás: 2013. október 15., 16:52

A Csíki Anyák Egyesülete idén is megszervezi a babahordozó napokat. Október 18-án és 19-én várnak minden, a babahordozás iránt érdeklődő, azt kipróbálni akaró, vagy a babahordozást népszerűsíteni kívánó szülőt, nagyszülőt a megyeháza márványtermébe.

Fotó: Kristó Róbert

Vigyél magaddal! volt az idei mottója a hatodik Nemzetközi Babahordozó hétnek, melyhez a csíki szervezet tagjai is kapcsolódnak rendezvényükkel, ők ötödik alkalommal hívják fel a hordozás fontosságára a figyelmet.

A csíkszeredai babahordozó rendezvény helyszíne a megyeháza márványterme, ahol október 18-án 16 órától tartják a megnyitót. Fél öttől Hogyan hordozzunk helyesen? címmel Bíró Enikő gyógytornász, csecsemőmasszázs-oktató tart előadást. Ezt követően, 17.20-tól Suba Mónika baba- és gyermekhordozási tanácsadó a téli hordozásról beszél. 18.40-től Lázár Márta kineziológus előadását lehet meghallgatni, melynek címe: Miként hat a jó hordozás a baba és az édesanya lelkére?

Szombaton a babahordozó napok keretében sor kerül az egyesület által rendszeresen megszervezett kórházlátogatásra, amelyre a várandósságuk harmadik trimeszterében járó kismamákat és kísérőiket várják. Ez alkalommal is Kiss Gyöngyi osztályvezető főnővér vezeti végig az érdeklődőket a szülőszobákon, szülészeti osztályon, mondja el az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és válaszol a kérdésekre.

A megyeházán 11 órától Ábrahám Emőke zumbafitnesz-oktató tart zumbát anyukáknak és gyerekeknek. 11.40-től veszi kezdetét a hordozóeszközök mustrája. Jó alkalom lehet ez arra, hogy az érdeklődők kipróbálhassák a különböző hordozókat, eldöntsék, hogy milyen eszközzel szeretnék hordozni babájukat, babahordozós szakemberektől kérdezzenek, megtanulják a helyes hordozást. Ez alkalommal akár könnyen be is szerezhetik a kívánt hordozóeszközt, ugyanis vásárolni is lehet, vagy akár eladni, csereberélni.

Negyed egytől tombolázás lesz, fél egytől a résztvevők megtartják a hagyományos, hordozást népszerűsítő sétájukat, majd a Vár téren közös csoportképpel ér véget a rendezvény, amelyre várnak minden érdeklődőt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS